• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
infomar
ср юни 01, 2022 10:19 pmAvas_co написа:
ср юни 01, 2022 3:20 pminfomar написа:
Копейкин в следващият парламент ще бъде първа политическа сила.... :shock: :rock:
Филипов, това ти ли си?
Тук и на другото място ли взе да се вихриш, след като те изхвърлиха окончателно от ХардуерБГ?
Не ме занимавай с глупости и престани да ръсиш простотии. Темата е за газта, а не да си изясняваме личностни взаимоотношения.
Няма да си оставя магарето в калта, ако някой ме засегне.
Не съм Филипов, както ти сигурно не си Хитлер.
Явно не ти стигат мозъчните клетки да кажеш нещо смислено за газта, а си се заел да се заяждаш. Моята позиция може да не е правилна, но си е моя и я изказвам така както я разбирам.

п.с.
Това каква ще бъде позицията на партиите в следващият парламент го показват социологическите изследвания.
Avas_co - майстор
Изморителна работа е да се мъчиш да обориш развален грамофон.
А, за капацитета не бери грижа, обърни внимание на собствения си, че е трагична история.
По темата - https://www.economic.bg/bg/a/view/azerb ... -bylgarija
6osi6 - майстор
САЩ ще предоставят реактивни ракетни системи с далекобойност до 80 километра. Залагам бутилка 12 годишно уиски за последващо намаление на цената.
kozl - майстор
Аз газ малко употребявам за газовия поялник. Са обаче не помня последният "танкер" за колко го купих, още не съм го източил, но с тая памет моя нема как да калкулирам колко е поскъпването :? А и счетоводство не водя, щот газово се занимавам предимно със самозадоволяване....
Но пък съм топлофикант и съм зависим от Софийската Топлюфикация, оти и ич да не не я ползвам пак си платам неков процент. Те тва е неква соц структура дека сме се нахендрили во нея. На некои им много изгодно излазя оти са намерили начино комшии да им платат сметките, но докоги ще е така :? Е оно има сгради тука у Софето, които са скъсали пътеките към Топлюфикацията и Газ немат и са еднозависими стуктури изцяло към тока, но...
Оти ми се чини, че тука у Софето тръби за газ и ТЕЦ не са съвместими по райони или иначе изказано там де има ТЕЦ нема газ и обратното :?
Демек ток за всички, газ или ТЕЦ според района.
А цените :rolleyes: въпреки че, оказва се ТЕЦ-а е на газ. Топли с газ, транспортира, това са все загуби по трасето и в крайна сметка отоплението на газ по-скъпо от Топлюфикацията :?
Всъщност аз не съм сигурен, защото газ не плащам. Плащам отопление на мегаватчас 118,18 лв. и за миналия отоплителен сезон среднотежестно от данните на топл.счетоводител сметнах, че специфичния разход е 93,18 киловатчаса на 1м3. Това по 118,18 е към 11 лв/м3 за БГВ.
Колко ли ще е с газ, колко ли с ток :?
Всъщност ако БГВ е с ток през обемен бойлер, то там разходите за БГВ се оказват лимитирани от обема на бойлера та :?
kozl - майстор
чет юни 02, 2022 8:52 am6osi6 написа:
САЩ ще предоставят реактивни ракетни системи с далекобойност до 80 километра. Залагам бутилка 12 годишно уиски за последващо намаление на цената.
По тази логика цената на газа ке падне и до нулата :shock: , когато газовата енергия бъде заменена с термоядрена :x
fbr - майстор
чет юни 02, 2022 8:56 amkozl написа:
.....
Виж сега да ти обясня. От моите наблюдения, КЕВР върти, суче, играе с цените на които НЕК купува тока, произведен от топлофикациите, гледа да докара сметката дотам, че топлофикациите да могат да платят газа си с парите от продадения ток. И вече, с топлинната енергия която продават, си посрещат своите оперативни разходи и възвръщаемост на инвестициите. Изключая софийската топлофикация, която произвежда съвсем малко ток, щото не са направили необходимите инвестиции за когенерациите, и затова се налага отвреме-навреме, да И одържавят загубите. Та затова, чисто на газ, излиза по скъпо, отколкото на Топлофикация, но пък няма разправии с етажни общности.
infomar
Темата е за газта, но да споменем и другите горива.
С българският манталитет няма да се оправим. Дори да махнем напълно акциза, цените пак ще тръгнат нагоре. У нас пазарната система не работи, защото всеки иска да печели много и на момента.

"През последните 2 седмици цените на горивата изпълзяха напред щом започна да се говори за компенсацията от 25 стотинки, горе долу с тази сума. Целта е компенсацията да бъде осигурена по някакъв начин за доставчиците на горива. Опасенията са, че дълго време те ще трябва да покриват от джоба си разликата". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Васко Начев, енергиен експерт.
6osi6 - майстор
В следващите три месеца ОПЕК+ увеличава добива на петрол.
Решението отне 11 минути.
русийката умрира.
https://www.reuters.com/business/energy ... 022-06-02/
чет юни 02, 2022 6:59 pm6osi6 написа:
Решението отне 11 минути.
русийката умрира.
https://www.reuters.com/business/energy ... 022-06-02/
Статията е хубава.
Струва ми се, не четеш добре, заслепен от ярост.
Кой те е обидил така лошо и незаслужено? Сигурен съм, че заслужаваш повече.
Все пак, темата е за Газът. Да не се сърдим после?!!
От каченото в темата, разбирам, че за бутилиране, превозване и разфасоване, газът от доведения брат ще е не по еФтин, Никольчо.
hidrazin - майстор
чет юни 02, 2022 6:59 pm6osi6 написа:
Шуши, това го сподели с ония на клипа по-долу че да ги успокоиш.
Да ти сметна ли в момента колко е например литър дизел или ще успееш сам?
И ние се надяваме хамерика да ни снабдява с евтин ... газ или каквото и да е евтино... :lol:
Евтино, че и безплатно е само сиренцето в капана за мишки.

:partyman:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "Честита ви нова цена на Природния газ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: