Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
вт май 24, 2022 6:23 pmSoviet_Soldier написа:
вт май 24, 2022 1:57 pmmgbagera написа:
Хора дайте предложение за метална кордова глава с централен отвор ф20.

Имам Husqvarna 225R и искам да и сложа подобна глава: Изображение
Обаче тези глави са само за китайските тримери и отвора им започва от ф25 на горе. Husqvarna не предлагат нищо подобно.
Те са универсални. Шайбите в комплекта би трябвало да адаптират главата към различните размери.
https://toolbg.com/spare-tools/5ea02ea48ca61b2858b66c4e
При Валерий са по 8,50/60 лв тези глави. В к-та са 2 шайби - едната за вътре, другата за канала на горната втулка.
Трябва ти още само 1 гайка М10х1,25 с лява резба за Хуска. При Валерий май има гайки по 1,70 лв. по нет а, не знам дали има в наличност. В Алито гайките започват оъ 1,54 лв. с безплатна доставка.
А пък може да си купиш гайка от м-н за Хуск на златната цена от само 10 лв за брой
:mrgreen:
Разглобяваш главата чрез развиване / 2 чашки с резба - едната вътрешна, другата външна. Шайба , чашка от главата, шайба и гайката. После завинтваш другата чашка .Слагаш кордата и стягаш отдолу кордите с винта с имбусна глава.
Недостатък е ,че при опиране в камък, бетон може да се подбие отвора на винта за имбусния винт.
тука я има разглобена : https://www.ebay.it/itm/363835895780?_t ... %3A2047675
Последна промяна от kr1100 на съб юни 04, 2022 5:42 pm, променено общо 1 път.
Indianec 2 - специалист
kr1100
Оправи ли косата?
kr1100 - майстор
пет юни 03, 2022 11:23 pmIndianec 2 написа:
kr1100
Оправи ли косата?
Да . Нов к-т цилиндър+ бутало с болт, картер. 2 семеринги и 2 лагера.
125R e Хамериканска сглобка и с катализатор. Новия к-т е пак от там.
По буталото задиране широко около 8-9мм от 2 те страни под буталния болт и малко отгоре. Личи си друг цвета - леко жълтеникав, по цилиондъра не съм се зверил
Съмнява ме ,че може да е от семеринга с лек теч / намазняваше леко отдолу
Абе както и да е все пак е на 14 г. косата и много е работила .
То и като модерните кенефи с алуминиеви цилиндри и покритие с Никасил и подобни. Има определен живот / км /часове. И после ново.
Сега търся оная шайба с перки дето се слага м/у главата и редуктора да реже завилата се трева / доста напред имаше линк на колега за клип. Дама за 9 еврейци няма доставка за БГ. Има и др. ама щайба 9-10- 11 евро , а доставка 20 и нещо . Озъртам се за някой познат дето ще ходи в Италия.

Да линка беше от Цветомир Димитров :partyman:
Последна промяна от kr1100 на съб юни 04, 2022 8:29 pm, променено общо 1 път.
Soviet_Soldier - специалист
съб юни 04, 2022 5:51 pmkr1100 написа:
Сега търся оная шайба с перки дето се слага м/у главата и редуктора да реже завилата се трева / доста напред имаше линк на колега за клип. Дама за 9 еврейци няма доставка за БГ. Има и др. ама щайба 9-10- 11 евро , а доставка 20 и нещо . Озъртам се за някой познат дето ще ходи в Италия.
Изглежда полезна, жалко че се се намира трудно в България. Принципно тоя проблем с навиването на трева между кордовата глава и редуктора се оправя и с кордова глава, в която редуктора потъва, като тази на McCULLOCH:

Изображение
Цветомир Димитров - специалист
Soviet_Soldier
вервай ми-навива се :)
съб юни 04, 2022 7:44 pmЦветомир Димитров написа:
Soviet_Soldier
вервай ми-навива се :)
Няма пък!
Вярвам в него- каквото е прочел, все е вярно.
Soviet_Soldier - специалист
съб юни 04, 2022 10:04 pmТрифон П.Трифонов написа:

Няма пък!
Вярвам в него- каквото е прочел, все е вярно.
Я па го това, па писка без да го натискат. :lol: Темата не е "В кво вярва Трифон", а е за моторни коси. И да, чел съм, обичайно така правят хората с цел да научат нещо. А ти кво си правил? Като бабите пред блока, все някой трябва да обсъждаш, но не и по темата нещо смислено да кажеш. Ама кво да кажеш, ти такъв инструмент само на картинки си виждал, кво да четеш като не те засяга темата.
съб юни 04, 2022 10:38 pmSoviet_Soldier написа:

Що ми е да чета, нещо къде ми не требе, пък и памет трябва да освобождавам...
Знаеш ли свойството на незасятата нива?

Споко, шегувам се! Дубрутру!

Я, като стана дума по специалността ти...

или все пак
емовлаха - специалист
Безсмислени акумулаторни тримери :)
нед юни 05, 2022 9:23 amемовлаха написа:
Безсмислени акумулаторни тримери :)
Тази добре ли е?
viewtopic.php?f=29&t=46768&start=520#p699837
И последвалата дискусия е интересна.
Привлича ме с най малкият си мотор и сравнително високата мощност, съобразно обема. Лесно мога да повдигна тягата с 20-30% и после се оказва по работоспособна от двойно по голям обем китайка, при запазен и по голям ресурс, предвид вложените материали и изработка.

Видно е, че топлата вода е създадена за да се преоткрива.
Естествено, за всеки новооткривател е мъка, а някои никога не успяват.

Нищо ново под Слънцето, но кой съм Аз, да го твърдя.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед юни 05, 2022 11:20 am, променено общо 2 пъти.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: