Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Дааа, Земята се върти!
В службата имаме три бензинови уреда, от един вид- Ейнхел, Хускварна и Щил.
Класовете са различни, от лек към тежък, както съм ги изброил.
Това обаче е от значение за обема работа.
Първата почти не се ползва, колкото и малко работа да има, поради факта, че се изразходват няколко пъти повече усилия, докато запали, а след това още толкова, понеже е по тежка от средният тип и по слаба от марковият си аналог.
Благодаря!!! За мен няма нещо подобно, което да е подходящо.
Цветомир Димитров - специалист
Aйде и аз барабар Петко с мъжете-по трудния начин разбрах,че кордовите глави за моторен и ел. тример са различни-сложихме с комшията една "обикновена самонавивна"за 20 кинта и решихме да не се занимаваме да навиваме на оригиналната корда.Да,ама после (след 3 минути работа) ушенцата дето държат кордата се превърнаха в патрони и един двоен стъклопакет замина,за щастие нямаше пострадали...
kr1100 - майстор
нед юни 05, 2022 1:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
....
....Трябваха ми дълги кормилни накрайници за колата. Модификацията на колата е изключително рядка, в световен мащаб.
As Metal / Besa проверявал ли си ??
нед юни 05, 2022 7:01 pmkr1100 написа:
As Metal / Besa проверявал ли си ??
Всичко и навсякъде във Варна и София.
Предни лагери- проблем, само на тази и на GTR-32, задни амортисьори- само Япония, опорни лагери на кардана, също. Миналата година чаках нещо от Япония, сега пак. Уникална е, но с части- Зор голям.
16.1 Работа при първото включ‐
ване на машината
До третото зареждане на резервоара фаб‐
рично новата машина не трябва да работи
ненатоварена на високи обороти, за да не се
явяват допълнителни натоварвания по време
на разработването. По време на разработва‐
нето всички движещи се части трябва да се
наместят – затова в двигателния механизъм
има повишено съпротивление на триене. Дви‐
гателят достига максималната си мощност
след около 5 до 15 зареждания на резер‐
воара.
https://static.stihl.com/api/BaOnline/D ... _03_01.pdf

Горното относно разработването на машината в полеви условия, от гордият собственик и оператор, и същото в заводът производител.
Както и за любителите на инструкции.
емовлаха - специалист
Трифоне тя FS 94 C-E такава мощност ще постигне след разработката, та оператора ще се чуди как да я удържи... Моя грешка, с регулатора ще стане за оборотите :) коса за окрайчване с друга ръкохватка :)
вт юни 07, 2022 2:35 pmемовлаха написа:
Трифоне тя FS 94 C-E такава мощност ще постигне след разработката, та оператора ще се чуди как да я удържи... Моя грешка, с регулатора ще стане за оборотите :) коса за окрайчване с друга ръкохватка :)
Чак не знам от какво ще треперят ръцете ми 2 часа след каквато и да е работа!
За 30-50 м2- разчистване терен за палатка/къмпинг, храсторез ми трябва, нали?!

Абе, я да та питам, без оглед класа техника- ти нова машинка разработваш ли или не? Което и беше смисълът на поста по горе.

Само да видя баба Гана за ко звъни, та ще погледна и храсторезите. Да видя дали тръгват с 200, както Хонда едно време, в клас 50м3, с 20кс. моторче.
За 82-3та иде реч.
емовлаха - специалист
Казах ти ръчна коса за къмпинг :) да разработвам си новите машини
вт юни 07, 2022 4:02 pmемовлаха написа:
Казах ти ръчна коса за къмпинг :) да разработвам си новите машини
Естествено, че ще е ръчна- Благодаря още веднъж!
Просто, като си нямам работа....... и първо двутактов дим съм вдишал, преди да ревна за сефте, та......
емовлаха - специалист
Проблема не е в разработването на моторна коса примерно! По един или друг начин тя се разработва в процеса на работа. Лошите навици са проблем и изграждането на такива!

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: