пон юни 06, 2022 9:30 amAhmakov написа: На кой етаж е жилището и колко са всички етажи?8 етажна стандартна панелка, може би 85-86 година строен. Апартамента е хол, стая, кухня, баня и коридор. Аз съм на 6ти етаж. Съседите отдясно с издадената напред тераса са в другия вход там са 7 етажа. Прикачам схематично разположение.
Можеш ли да дадеш разположението и на другите помещения .
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
svetlyon
- напреднал
22 мнения в "Помощ с монтаж на климатик."
kozl
- майстор
пон юни 06, 2022 9:53 amLutchezar написа:Само не мога да вдена какво общо има височината със здравинатапон юни 06, 2022 8:07 amkozl написа: .....Провервах документацията, има наложени нови изисквания за височина на парапета спрямо етажа или метрите над кота 0, та за по-лесно и за по-добро усвояване на парите изпълнителите уеднаквяват парапетите по цялата сграда с изискванията като за 20-ти етаж...
съдейки по сгради попаднали в програмата за ЕЕф при тях се наложи укрепване на парапетите.
.......

kozl
- майстор
пон юни 06, 2022 8:21 amsvetlyon написа:Като се укрепят конзолите може със стойки да се надградят и да се повдигне външното тяло. Конзолите трябва да носят навън, а вътре в панела 50 см хванато мин с 2 анкера (зависи от анкерите де) мисля ще стане. Отводняването на климатика как?
И аз мисля, че с конструкция стъпваща на моя под и анкерирана в пода ще е най-сигурно. Парапета е железен, но е откакто е строен блока ще направя снимка. Нищо не е укрепвано, просто човека, който го е правил някога е иззидал зад парапета и тези белите пласмасови нова стеничка. Ако сега го правя аз със сигурност няма да е така, но цялостно разрушаване и изграждане на ново не ми е вариант. Не е проблем, че ще се надупчат плочите и ще се вижда, защото мисля след това да изолирам пода и стените и да се сложи нова настилка, която ще скрие конструкцията. Въпроса обаче е дали няма да дойде много ниско под прозореца външното тяло, защото по този начин ще е малко над нивото на плочата ми и ако е много ниско ще може ли да се монтира и обслужва. И друго - от вътрешната страна колко да са дълги профилите, може би поне 50см с по 2-3 яки дъбела в плочата. Дали ще се усещат вибрациите (климатика е 12BTU)като е захванато така тялото, ще се предават ли по плочата, естествено ще сложим тампони, но все пак?
За намаляване на вибрациите се ползват гумени буфери, за които плащах по още 100 лв за външно тяло. И поради некви такива цени на доста места не ги слагат. Нямам идея колко помагат тези тампони, но ако има вибрации и климатика е анкериран към стоманобетонова к-ция, вибрациите се разнасят възможно най-далече. Проверено от климатик захванат за колона в сградата.
kozl
- майстор
пон юни 06, 2022 12:27 pmfloydogi написа: Усвоена тераса, 10 см итонг, зидан зад парапета, и пред парапета изолация. Външното тяло есента монтирано под прозореца, и още си е там. Няма вибрации или шумове, пренасяни вътре. Монтажа беше стандартен, като доплатих само за допълнителен тръбен път.То и на снимките тъй ама кой да гарантира здравината на парапета, а и дюбели в итонг 10 см не е сериозно. Пък ако са сериозни дюбелите вероятно газобетена ще се сцепи.
Lutchezar
- майстор
пон юни 06, 2022 10:20 amkozl написа:Няма. При нас всичките просто им сложиха по един паянтов парапет отгоре. Нищо не укрепват.пон юни 06, 2022 9:53 amLutchezar написа:Само не мога да вдена какво общо има височината със здравинатапон юни 06, 2022 8:07 amkozl написа: .....Провервах документацията, има наложени нови изисквания за височина на парапета спрямо етажа или метрите над кота 0, та за по-лесно и за по-добро усвояване на парите изпълнителите уеднаквяват парапетите по цялата сграда с изискванията като за 20-ти етаж...
съдейки по сгради попаднали в програмата за ЕЕф при тях се наложи укрепване на парапетите.
.......![]()
По темата съм за конструкция хваната за тавана и за пода.
Ahmakov
- специалист
пон юни 06, 2022 10:18 amsvetlyon написа: ABAC14F0-42CD-42FC-936E-98B80DA7B369.jpegСпоред мен най безболезнено е тръбите през спалнята, по тавана или по пода, където няма да се виждат или да пречат, вкарани в кабелканал 60/40. Външното на терасата (спалня/кухня), вътрешното на стената между хола и спалнята или където ти е удобно.
Втори вариант външното на покрива. Тръбите и кабела вкарани в алуминиева тръба ф60. Да не висят като...айде да не казвам като какво.
Виж какво ще ти предложат и монтажниците. На място най добре се вижда.
Хубаво е да имаш достъп до външното тяло.
С тези конструкции ако има брум/вибрации нещата много се усложняват.
svetlyon
- напреднал
пон юни 06, 2022 5:23 pmAhmakov написа:Покрива е два етажа над мен, мисля че е доста далечко. Другата тераса е правена по същата схема. Има вариант външното да е от външната страна на кухнята под прозореца, тъй като там стената си е панел. Проблема идва с това, че трябва да се дупчат три стени, две от които - тази между спалнята и терасата и външната на терасата са доста дебели, отделно тръбния път ще стане сигурно 10 метра, а и ще загрозя много с пуснати тръби по тавана. Ще го мисля още малко, но в краен случай това ми е последния вариант. Друг вариант е вътрешното да е в кухнята, външното отвън на външната стена, но така ще изстудявам само кухнята, евентуално коридора, мисля че до другите стаи няма изобщо да стига хлад.пон юни 06, 2022 10:18 amsvetlyon написа: ABAC14F0-42CD-42FC-936E-98B80DA7B369.jpegСпоред мен най безболезнено е тръбите през спалнята, по тавана или по пода, където няма да се виждат или да пречат, вкарани в кабелканал 60/40. Външното на терасата (спалня/кухня), вътрешното на стената между хола и спалнята или където ти е удобно.
Втори вариант външното на покрива. Тръбите и кабела вкарани в алуминиева тръба ф60. Да не висят като...айде да не казвам като какво.
Виж какво ще ти предложат и монтажниците. На място най добре се вижда.
Хубаво е да имаш достъп до външното тяло.
С тези конструкции ако има брум/вибрации нещата много се усложняват.
Lutchezar
- майстор
Според мен след като си усвоил терасите разполагаш само със стената на кухнята, ако искаш хлад ще трябва да се прежалиш за дългия тръбен път през апартамента. Не са толкова страшни тези стени за пробиване, живял съм в същия тип апартамент, за нищо на света не бих затворил огромните тераси 3х2 метра, но ти си знаеш най-добре, пък и вече си я свършил тази работа.
Тема "Помощ с монтаж на климатик." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература