Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
chapara - майстор
Като си наемател не пипай нищо!! И Фнимавай с юмруците, много си як😁
lkxjj - напреднал
вт юни 07, 2022 1:57 pmchapara написа:
Като си наемател не пипай нищо!! И Фнимавай с юмруците, много си як😁
Ами не мога да не пипам, щото хазяина ще ме бие! Ако не го поправя аз, като се изнасям ще ми удържи много повече от депозита колкото ще ми струва ако го поправя сам. Сигурно ще включи и труда на майстора. Комшиите вдигат много гирлутия и ме ядосаха. Ще внимавам вече :-D
miliad - майстор
Нали си наясно, че каквото и да мазнеш ще трябва да го боядисаш после. Иначе с хубава широка шпатула и финна гипсова шпакловка, това се покрива с едно, две минавания. Ако си внимателен и шлайфане не трябва. Но после боя.
lkxjj - напреднал
вт юни 07, 2022 2:59 pmmiliad написа:
Нали си наясно, че каквото и да мазнеш ще трябва да го боядисаш после. Иначе с хубава широка шпатула и финна гипсова шпакловка, това се покрива с едно, две минавания. Ако си внимателен и шлайфане не трябва. Но после боя.
Боя имам. То остава и да не мога да го боядисам :mrgreen: Ето това е което си мисля, че ще ми свърши работа вместо шпакловка https://www.youtube.com/watch?v=UKRXAI15KmI&t Човека го покри с тиксо, пръска с някъв спрей и боядисва и готово. Това теса май че е добро :? https://www.youtube.com/watch?v=pOYY-IkFJks
miliad - майстор
Ако няма да изравняваш вдлъбнатината, обикновен акрилен силикон. Ако искаш да си хайтек фешън - в строителните хипермаркети се продават ремонтни комплекти за стени( мазилце, мрежичка, шпатулка, книжка с инструкции).
Lutchezar - майстор
Една минишепа гипсово лепило дали няма да е достатъчна? И после шкурка?
muhala - майстор
Може да си спестиш боядисването ако стената е бяла. Минаваш последно със бял сатен. След шкурене не можеш да познаеш, че е правено. Докарва същия цвят като бял латекс. Много такива кръпки съм правил.
lkxjj - напреднал
Мерси за съветите. Ще пробвам с акрилен уплътнител да видя какво ще стане. Почти съм сигурен, че е бял тапет лепнат на стената. Всъщност той е напукан, на снимката ясно се вижда, че изглежда като скъсан картон. Стената зад него не знам, със сигурност е леко вдъбната. Тази стена като почукаш дрънчи на кухо. Не съм сигурен, но май и викат drywall. Даже в някой апартаменти съм виждал супер тънки стени, сякаш са от ламарина или талашит. Не знам дали тази е такава. Иначе това се пада външна стена и зад кухината има масивна стена. На места е куха, на други масивна. Това мисля, че е заради противопожарната безопасност. Ако има значение за полагането на шпакловка или акрил?
floydogi - специалист
Ами като е гипсокартон какво друго да се види, освен скъсан картон. Ако беше гипсонайлон, щеше найлон да се вижда. Явно ще ти е трудна поправката - викни си някой майстор.
mrsch66 - специалист
Три дена пишеш и нищо няма насреща досега щеше да си го замазал изтъркал и боядисал и да си пиеш биричката на спокойствие.

Тема "Поправка на лека повреда на стена от гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: