пет юни 10, 2022 7:46 pmшоп написа:Всегоривна, всегоривна, колко да е всегоривна. Въглищата също гонят върхове. Друго не се сещам, което да прекараш през тях. Тока, също не е безкраен, ако всички се насочат към него за отопление.
Ми то е измислено: казва се всегоривна горелка.
съб юни 11, 2022 9:40 amfbr написа:Талаш, дървесен чипс....все неща, които или са отпадък или им трябва малко енергия за да се преработят. Все оюе се намира въглищен прах на смешни цени. Та за мен всегоривната горелка си е + да я имаш.пет юни 10, 2022 7:46 pmшоп написа:Всегоривна, всегоривна, колко да е всегоривна. Въглищата също гонят върхове. Друго не се сещам, което да прекараш през тях. Тока, също не е безкраен, ако всички се насочат към него за отопление.
Както казваш ами ако има режим на тока? Тия с ТП и климатици умират:-(
Аз от много време съм изразил мнение тук във форума, че пелетите са умряла работа. Няма как да влагаш скъпа енергия за да преработваш евтина. Супер скъпо и енергоемко производство със скъпи бързоамортизиращи се машини. Докато газа беше ефтин сушаха дървесината с газ, но и тая умря.
Дано не съм лош пророк, но хората се връщат към дървата. Пиролизните котли пак ще са номер 1