Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Реалността, Бойко, е на Sunny beach. Айде!
dragozow - майстор
вт юни 14, 2022 2:03 pmSoviet_Soldier написа:
вт юни 14, 2022 12:58 pmемовлаха написа:
Не случайно кубатурата на двигателите е голяма при китайките ,започва +40 нагоре
Това няма нищо общо с реалността. Китайците предлагат и 32 кубикови, и 25 кубикови, на кой квото му трябва. Ето примерно 25 кубиков 800W китаец:
https://www.zomaxtool.com/product/detail/id/19

За сравнение най-разпространения щилки FS-55 от 27 кубика вади 750w.
https://www.stihl.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE ... FS-55.aspx
Ти имай предвид, че киловатите на марковите и китайските машини не са едни и същи, оборотите също, ако са еднакви оборотите пък марковите издържат повече във времето. И все пак предпочитам 52 см3 китайка пред 35 см3 маркова въпреки по-големия разход, по-големите вибрации и т.н.
stefanjor - специалист
вт юни 14, 2022 3:02 pmdragozow написа:
И все пак предпочитам 52 см3 китайка пред 35 см3 маркова въпреки по-големия разход, по-големите вибрации и т.н.
А по каква причина?
Ако е цената разбирам, но ако е нещо друго какво е?
Soviet_Soldier - специалист

Ти имай предвид, че киловатите на марковите и китайските машини не са едни и същи, оборотите също, ако са еднакви оборотите пък марковите издържат повече във времето. И все пак предпочитам 52 см3 китайка пред 35 см3 маркова въпреки по-големия разход, по-големите вибрации и т.н.
Заводите показват реални характеристики. Обичайно тия, дето ребрандират ги завишават, но като никой не им търси сметка ще е така.
вт юни 14, 2022 3:14 pmSoviet_Soldier написа:

Заводите показват реални характеристики. Обичайно тия, дето ребрандират ги завишават, но като никой не им търси сметка ще е така.
Щом и на Драгозов започна да обясняваш, ясно е, че не знаеш къде се намираш. Съвсем оправдателно е, за теб.
Затова, аз свършвам за 2 часа, 10 м3 меше, с 2 резервоара и 2 каменици, а съседите, по надолу, търкат и следобед, с Нещо, също толкова оранжево.
емовлаха - специалист
Трифоне :) голям ти е разхода то бири мезета ще искаш и някоя згодна невеста :-D Майтапа на страна главата Т45 от Драгозов се оказаха читава издържа и теста на горещо време но... свърши квадратната корда и запуках с кръгла
вт юни 14, 2022 4:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
Щом и на Драгозов започна да обясняваш, ясно е, че не знаеш къде се намираш. Съвсем оправдателно е, за теб.
Затова, аз свършвам за 2 часа, 10 м3 меше, с 2 резервоара и 2 каменици, а съседите, по надолу, търкат и следобед, с Нещо, също толкова оранжево.
Ехаа, ама щом ти така казваш няма как да не се съглася? Знаеш колко много държа и ме интересува твоето мнение. . . :lol:
miroki - майстор
Машинките се справят много добре. И косачите. :)
С диск така ниско и прегледно не става. Или аз не мога.
Ако тази трева е 50 см, значи аз кося от метър на горе. Веднъж и по-висока от мен.
Като падне откоса и го премествам, чак ми се изкривиха ръкохватките, та се наложи да пристегна. Но ми е и далеко и кося, колкото да вляза.
Но 1,5 литра е нереално. Може би нова, не разработена машина. Или с диска е по-икономично, понеже се развърта!?
Аз отивам на мястото с оригиналната тубичка 500 грама смесено. Не нося друг бензин. Като свърши и до там. За това горе долу знам колко изкарвам с толкова. Карам докато изгасне. После си гледам другите задачи.
вт юни 14, 2022 5:28 pmmiroki написа:
Машинките се справят много добре. И косачите. :)
С диск така ниско и прегледно не става. Или аз не мога.
Под диска се поставя една метална шайба, която го държи на дистанция от земята. При някои модели тази шайба е твърде ниска и не се справя с ролята си. С по-читава шайба ще се получат по-добре нещата.
Изображение

Друг проблем може да е, ако се коси с нож, без да е свалена допълнителната част на предпазителя, върху който стои ножа за корда. Той се ползва само с кордова глава, а с нож само пречи и по тая причина е на щипки и се сваля.

Третия и най-често срещан проблем е, че просто земята не е равна, и няма как да се минава с нож идеално равно.
емовлаха - специалист
Доста по лекичко е с диск косенето, но не съм го пробал все още, карай с по-малък откос по-лесно ще я отмяташ тревата, или коси в обратна посока от ляво на дясно - няма да го имаш откоса! Тея 1.5 литра не е разработена косата. Така за да не объркам някой, по-малък захват се прави за да може изкосената трева лесно да се изхвърли, ако се пробива през средата терена кратък захват и срещаш отново с но по-кратък захват, да кажем 1метър това при тръгването за да се пробие, след това се връщаш с 50см колкото да отхвърлиш самата паднала трева в изкосеното от пробива и се върти в кръг косенето. най тежко е самото пробиване през средата

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: