вт юни 14, 2022 2:03 pmSoviet_Soldier написа:Ти имай предвид, че киловатите на марковите и китайските машини не са едни и същи, оборотите също, ако са еднакви оборотите пък марковите издържат повече във времето. И все пак предпочитам 52 см3 китайка пред 35 см3 маркова въпреки по-големия разход, по-големите вибрации и т.н.вт юни 14, 2022 12:58 pmемовлаха написа: Не случайно кубатурата на двигателите е голяма при китайките ,започва +40 нагореТова няма нищо общо с реалността. Китайците предлагат и 32 кубикови, и 25 кубикови, на кой квото му трябва. Ето примерно 25 кубиков 800W китаец:
https://www.zomaxtool.com/product/detail/id/19
За сравнение най-разпространения щилки FS-55 от 27 кубика вади 750w.
https://www.stihl.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE ... FS-55.aspx
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Трифон П.Трифонов
- майстор
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
dragozow
- майстор
Soviet_Soldier
- специалист
вт юни 14, 2022 3:02 pmdragozow написа:Заводите показват реални характеристики. Обичайно тия, дето ребрандират ги завишават, но като никой не им търси сметка ще е така.
Ти имай предвид, че киловатите на марковите и китайските машини не са едни и същи, оборотите също, ако са еднакви оборотите пък марковите издържат повече във времето. И все пак предпочитам 52 см3 китайка пред 35 см3 маркова въпреки по-големия разход, по-големите вибрации и т.н.
Трифон П.Трифонов
- майстор
вт юни 14, 2022 3:14 pmSoviet_Soldier написа:Щом и на Драгозов започна да обясняваш, ясно е, че не знаеш къде се намираш. Съвсем оправдателно е, за теб.вт юни 14, 2022 3:02 pmdragozow написа:Заводите показват реални характеристики. Обичайно тия, дето ребрандират ги завишават, но като никой не им търси сметка ще е така.
Ти имай предвид, че киловатите на марковите и китайските машини не са едни и същи, оборотите също, ако са еднакви оборотите пък марковите издържат повече във времето. И все пак предпочитам 52 см3 китайка пред 35 см3 маркова въпреки по-големия разход, по-големите вибрации и т.н.
Затова, аз свършвам за 2 часа, 10 м3 меше, с 2 резервоара и 2 каменици, а съседите, по надолу, търкат и следобед, с Нещо, също толкова оранжево.
Soviet_Soldier
- специалист
вт юни 14, 2022 4:01 pmТрифон П.Трифонов написа: Щом и на Драгозов започна да обясняваш, ясно е, че не знаеш къде се намираш. Съвсем оправдателно е, за теб.Ехаа, ама щом ти така казваш няма как да не се съглася? Знаеш колко много държа и ме интересува твоето мнение. . .
Затова, аз свършвам за 2 часа, 10 м3 меше, с 2 резервоара и 2 каменици, а съседите, по надолу, търкат и следобед, с Нещо, също толкова оранжево.

miroki
- майстор
Машинките се справят много добре. И косачите.
С диск така ниско и прегледно не става. Или аз не мога.
Ако тази трева е 50 см, значи аз кося от метър на горе. Веднъж и по-висока от мен.
Като падне откоса и го премествам, чак ми се изкривиха ръкохватките, та се наложи да пристегна. Но ми е и далеко и кося, колкото да вляза.
Но 1,5 литра е нереално. Може би нова, не разработена машина. Или с диска е по-икономично, понеже се развърта!?
Аз отивам на мястото с оригиналната тубичка 500 грама смесено. Не нося друг бензин. Като свърши и до там. За това горе долу знам колко изкарвам с толкова. Карам докато изгасне. После си гледам другите задачи.

Ако тази трева е 50 см, значи аз кося от метър на горе. Веднъж и по-висока от мен.
Като падне откоса и го премествам, чак ми се изкривиха ръкохватките, та се наложи да пристегна. Но ми е и далеко и кося, колкото да вляза.
Но 1,5 литра е нереално. Може би нова, не разработена машина. Или с диска е по-икономично, понеже се развърта!?
Аз отивам на мястото с оригиналната тубичка 500 грама смесено. Не нося друг бензин. Като свърши и до там. За това горе долу знам колко изкарвам с толкова. Карам докато изгасне. После си гледам другите задачи.
Soviet_Soldier
- специалист
вт юни 14, 2022 5:28 pmmiroki написа: Машинките се справят много добре. И косачите.Под диска се поставя една метална шайба, която го държи на дистанция от земята. При някои модели тази шайба е твърде ниска и не се справя с ролята си. С по-читава шайба ще се получат по-добре нещата.![]()

Друг проблем може да е, ако се коси с нож, без да е свалена допълнителната част на предпазителя, върху който стои ножа за корда. Той се ползва само с кордова глава, а с нож само пречи и по тая причина е на щипки и се сваля.
Третия и най-често срещан проблем е, че просто земята не е равна, и няма как да се минава с нож идеално равно.
емовлаха
- специалист
Доста по лекичко е с диск косенето, но не съм го пробал все още, карай с по-малък откос по-лесно ще я отмяташ тревата, или коси в обратна посока от ляво на дясно - няма да го имаш откоса! Тея 1.5 литра не е разработена косата. Така за да не объркам някой, по-малък захват се прави за да може изкосената трева лесно да се изхвърли, ако се пробива през средата терена кратък захват и срещаш отново с но по-кратък захват, да кажем 1метър това при тръгването за да се пробие, след това се връщаш с 50см колкото да отхвърлиш самата паднала трева в изкосеното от пробива и се върти в кръг косенето. най тежко е самото пробиване през средата
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература