Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
"Моят дилър", няма щилски глави.
Предлага ми на Олеле Как, като добра и съвместима. Препоръчва ми някаква корда на метър. Като споменах за усуканата, едно, че я няма налична и второ- каза, че ще товари машината, понеже била дебела. Дебела, ама колко да е дебела?!! Гледам, има я на 2мм, 2.4 и т.н. Колко па да тежи тая от 2мм.
Явно ще търся от друго място глава и корда.
емовлаха - специалист
2.4мм ти е кордата Трифоне, осуканата е по-тънка от останалите, за тая тревичка дето я имаш всяка корда ще свърши работа вземи 10-15 метра като за начало без да има стоманена нижка в нея , за тримерна глава не мога да ти дам акъл
miroki - майстор
Има си я тази шайба, но не съм махнал ножа на предпазителя. Слядам понякога и кордовата глава, ( с нея си е ниско косене) Възможно е и да не го държа съвсем хоризонтален. След последното фрезоване, докато се ореше мястото, фрезата (с трактор) събра повече почва в средата, а при дърветата се получи хлътнало една педя. Два пъти орах после да сваля брега, но повдигнатото си остана и има наклон към дърветата в средата е по-високо. Не можа да се махне изцяло, а беше напълно равно, като пясък предната година. Но вече ще е така. Знам го къде е ръбът и се съобразявам.
Аз кося и в двете посоки, като форсирам само при преминаване. Понякога и близо 2 м. Широко да мина на два пъти междуредието. Като стоя настрана от дърветата, че с размер кол за домати ги реже директно. Два кола за фиданките заминаха още като бяха млади. Добре, че валът издържа.
вт юни 14, 2022 7:08 pmемовлаха написа:
2.4мм ти е кордата Трифоне, осуканата е по-тънка от останалите, за тая тревичка дето я имаш всяка корда ще свърши работа вземи 10-15 метра като за начало без да има стоманена нижка в нея , за тримерна глава не мога да ти дам акъл
"Спеца" каза, че ще е "тежка".
Все пак, той продава, а не работи. Гледа какво пише на хартия и на монитор.
Ще поръчам Корда CF3 Pro Ø 2,0 мм x 45,0 м 3K- 27,17 лв.
След 3-5 резервоара, моторът ще бъде повдигнат, както направих с едноръката резачка. Предполагам, че дори са еднакви. Осма година започна, изплати парите на голямата машина, на дробилката, бирите....
За моторчето на косата изобщо не се притеснявам. Гаранцията не ме интересува- зная, че ще работи повече от всеки танганаец, при равни условия.
емовлаха - специалист
На коя тримерна глава се спря AutoCut 25-2 или AutoCut C 26-2
Изглеждат ми еднакво подходящи.
Ако 25 има нов модел, който се зарежда без разглобяване, може и 25 да е.
Утре отивам подготвен за поръчки, с конкретни изисквания. Продавач-консултанта, на първа приказка ми каза- Не, няма 94, производство няма???!!!
Добре, че управителят беше там, та поръчах машината.
Само дробилката съм я купил на момента. Другите машини са ми на поръчка.
Днес нямаха нито една профи коса, а от резачките само 461 или 462 беше.
Имаше 661, с огромна шина, но беше платена. Такава "имам" служебна- Змей.
Общо взето, държат машини в хоби клас. Работягите си поръчват работните коне.

Бойко, що в службата нямаме китайки, а всичко е Щил, Хуск, Хонда, Лукас...?!!
Не се чувствай длъжен, въпросът е застрелващ!
емовлаха - специалист
За 25 черната руснаците дават добри отзиви! Честита да ти е машинката Трифоне и да ти служи вярно! аз съм с мс 460 до 63см шина съм и качвал:)
Soviet_Soldier - специалист
вт юни 14, 2022 8:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Бойко, що в службата нямаме китайки, а всичко е Щил, Хуск, Хонда, Лукас...?!!
Не се чувствай длъжен, въпросът е застрелващ!
Абсолютно, със смехотворни боеприпаси ме целиш. :lol:
borchoyor - специалист
Така и така си мерите.... квото там си мерите, па и го обърнахте коси, резачки, та а питам и я.... ТрифУне, знам че имаш 241, кат маата, та пали от второ дърпане, но после работи все едно е със спирачка..... Спецовете викат карбуратор, вече имам 2 резервни.... Изглеждат чисто нови.... Единия е на 5 кубика, най-новия на два полусреза.... Та, некви идеи да премерите. Благодаря предварително.
вт юни 14, 2022 9:43 pmborchoyor написа:
... имаш 241, кат маата, та пали от второ дърпане, но после работи все едно е със спирачка..... Спецовете викат карбуратор, вече имам 2 резервни.... Изглеждат чисто нови.... Единия е на 5 кубика, най-новия на два полусреза.... Та, некви идеи да премерите. Благодаря предварително.
Дека ѝ е мозъко бе? Има ли, нема ли? Кой ги управлява тия карбураторе?
Ле електроника са ѝ туриле, да ги и..... и у спецовете. СмЕните ѝ акъло, та белким си дое дома! Или връзката мужду них да се попрегледа!

Тава е от мене, съобразно опита ми с автомобилите, къде инжекциони или умни карбуратори Хитачи и няколко от последните Вебери.
Резачката не ми е създавала ядове.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт юни 14, 2022 9:54 pm, променено общо 1 път.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: