Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров - специалист
21лв е на Хускварна ls+,създадена да работи с нискокачествени бензини дъра-бъра...бензина който ползвам верно е много гаден и смолист.
Работя с магазина на хуск във Велико Търново-досега се представят отлично,всичко имат,еконт и си ти :)
емовлаха - специалист
Това го знам от търговец сервиз на Щил , ползвал съм само минерално, нямаще синтетика по това време говоря за професионална работа и скъпа машина. Излезе синтетиката на щил, имаше я налична в магазин-сервиза и реших да си я купя познавам се с човека изгодно му е да ми я продаде, но той ме спря и ми обясни нещата. всеки сам решава какво да слага в машината си!
Е, всеки си взима решението сам. Аз също не налагам мнение, а в случая тезата ти е само думи. Онзи руснак разглобява моторетка на ура. Просто се вижда, че няма тайни за него.
Викаш, синтетиката се явява като хуманна евтаназия за горкото моторче?!
Кой иска- да помпи, кой не иска- да не помпи.
Друга е причината за трупане на нагар, но ще станеш повече от професор, ако споделя.
Децата в махалата знаят повече от теб, г-н Солджър. Срамота е.
Емо, зарежи!
чет юни 16, 2022 4:08 pmЦветомир Димитров написа:
.......
Работя с магазина на хуск във Велико Търново-досега се представят отлично,всичко имат,еконт и си ти :)
Супер си, така се прави!
Soviet_Soldier - специалист
чет юни 16, 2022 4:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
Децата в махалата знаят повече от теб, г-н Солджър. Срамота е.
Ти се държиш като дете, но даже не от гимназията, това ниво ще е твърде високо за теб. То бива липса на елементарна логическа мисъл, но чак толкова. . . .срамота е, наистина!
А относно нагара може да съм пропуснал някой фактор, аз не съм и твърдял, че съм изреждал всичките. Това е твоя шанс и ти някакви знания да демонстрираш, трябваше да ме допълниш, та хората да знаят. :lol: Бъди и ти полезен с нещо тук, че обичайно се ограничаваш до личностни квалификации само.
Чистене на двутактов ауспух и глей го простака, пак помпи!

Тъй чистехме балканчета и симсони. Промени ли звука, спре да върви и гърнето долу.
Не ставаш Софче. Поканих те пред всички, да видим кой Кой е, но не знаех, че с непознати не излизаш.

Забравих да те питам- караш ли на едно колело?
Soviet_Soldier - специалист
чет юни 16, 2022 4:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не ставаш Софче. Поканих те пред всички, да видим кой Кой е, но не знаех, че с непознати не излизаш.
Добре, щом ми го казва човек, който на всяко изречение ползва личностни квалификации, вместо аргументи, няма как да не го приема на сериозно. :lol:

Не харесвам хора, дето основен интерес им е да дават нежелани личностни квалификации, остава и да излизам с тях, да ядем, да пием, и да ми обясняват в лицето кой съм и къв съм. Предпочитам да прекарвам времето си с адекватни хора, извинявай!
viewtopic.php?f=29&t=46768&start=790#p780786
пет май 13, 2016 7:54 pmkoveslav написа:
.........Прави това "почерпване" дори и между продължителните рязове.Звука който сте чували от състезателни двутактови машини(ако сте ходили да гледате състезания) не е случаен и не е перчене.Това е правило при двутактовия-"не спирай да работиш със газта".
...........
Много верни неща са писани, както и много плява се пише.
Така е в този живот- Свят шарен.
vladko33 - специалист
И аз ползвам само Husqvarna LS+ . Бях решил да взема литър синтетика на ОлеоМак, но при случаен разховор с човек, който ползва професионално косилна и режеща техника, разбрах че при маслата Хуск са първи, след тях Щил и после Олео и др... Малката ми машинка - Husqvarna 323 RII , за 12 години едва миналата зима я разглобих за почистване. Нагара в изходящия отвор беше сравнително малко. Отказах се в бъдеше да експериментирам с други масла.
емовлаха - специалист
Купувайте си качествени масълца 1:50 не и от битаците! 1:25 го забравете, вече не присъства като пропорция при извесните брандове. Аз залоложих на синтетиката на хуск и това ще е маслото за моята коса.
чет юни 16, 2022 1:35 pmемовлаха написа:
... коси ли с нея как се представя :)
Днес бръмча около час. Изгори точно 300млл.
Не прави салата, а прави пюре от тученица и обикновена трева, висока м-у 20 и30 см.
Запалих я как се пали Иж. Почерпваш докато се удави, после риташ 3-4 пъти и след няколко изкълчени глезена, пърпориш.
В случая, понеже е постоянно на контакт дръпнах 5-6 пъти без смукач, та да се омаже моторчето навсякъде, преди да възпламени.
На 1во дърпане със смукач, изрева, хаха.
Нарамих я и........затегна!!! Теглих една на ум, че баба Гана шеташе в нейната градина.
Веднага си разбрах грешката- вчера бях монтирал ножа, докато се кисне главата, а днес, като го разглобих, в ръката ми е изпаднала и шайбата, да са...!!!
Не ще да се развие на ръка.
Изтърчах за отвертка, ключ 13 и след няколко минути влязохме в тревата.
Запали от първо дърпане, без смукач, макар, че преди това бръмча не повече от 10 секунди.
Помпих е като тоя

Абсолютен аматьор.
Главата, 26-2, беше заредена с някаква оранжева, кръгла корда, според мен 2.4. Не съм я мерил.
Машината, с тия нефелни кубици, вероятно върши повече работа, от колкото предполагат скептици и незапознати.
Част от мнението, по горе, е мнение на лаик, никога до сега не косил, ако не се смятат 3те минути бръмчене в нищото, с една китайка, май Вион беше- похвалих я миналата година, като надеждна, по мнение на стопанина.

Аз доволен.

пп. А, ей го, Вионка била.
viewtopic.php?f=29&t=38351&start=890#p1072126
Вчера сутрин, срещам служителите на гробищен парк, тъкмо палят общинска FS 360 или 380 беше, не погледнах. Бръмна я, пусна на тревата и лафим
- Колко и какво масло ѝ слагаш?
- Не знам какво и колко, бензина ни го дават готов от Общината.
Дъртия, отстрани се намеси.
- От 25 години режа в гората, на 5 кила слагам една ракия.
Продължавам натам, с кучетата и тъкмо навлизам в гората, машината започна работа. Бяха минали повече от 5 минути!!!
Та, до тук с вредната и унищожителна работа на място! Машината не си знае годините, моточасовете и квалифицираните оператори. Кара се само с червено масло.
До тук и със здравината на марковата техника!

Онзи ден четох в един американски форум. Напълно отричат синтетиката на Щил, както и 1/50.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: