• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
Ако на другия край е работил човек на които му е ясно какво прави не е необходима проверка. Монтирал си е сам боилера без да чете инструкция. Без да я чета и аз почти сигурно е написано че уреда трябва да се монтира от правоспособен техник. Градинари и баничари нямат оторизация за тези монтажи. Аи ти специалистите и ю тюб зяпачите са с голям напън да вършат тези работи и стремително изпреварват бояджиите и зидаромазачите.
mika - специалист
пон юни 20, 2022 10:58 pmgogo7777 написа:
Е нали му е платено за това.....да оправи бакиите. А то кво.......вързал два бушона и сто кинта в джобчето.....баси хитрия бунак.......свързал ги бил по цветове (беше подхвърлено :lol: )....а на другия край на жиците кво още сто кинта ли е трябвало :lol: :lol: :lol:
И какво излиза, че ако някой дилетант си е осрал инсталацията, е достатъчно да плати на техник да му сложи прекъсвачите в таблото и това автоматично ще включва пресвързване на куии, контакти, ключове, лампи ...
Lutchezar - майстор
Аз го разбирам така: извиква си някой да ми провери и прозвъни инсталацията и да свърже каквото и където трябва. Само че като знам кое защо и как се прави, дори не би ми хрумнало да питам, камо ли да викам някой. Та за мен изводът е че не ако не разбираш от нещо, изобщо не го пипаш!
gogo7777 - майстор
вт юни 21, 2022 8:39 ammika написа:
И какво излиза ...
.....излиза, че е най-добре да се викнат двама ел.техници, първия да работи от единия край на жицата, втория от другия край.
:-D
hidrazin - майстор
вт юни 21, 2022 2:53 pmgogo7777 написа:
.....излиза, че е най-добре да се викнат двама ел.техници, първия да работи от единия край на жицата, втория от другия край.
...излиза че викам gogo7777 да ми завари скъсана панта на дворната врата.
Той ми заварява пантата, взима едни пари ама тоя бунак си заминава без да ми завари скъсания винкел на асмата. :-D
Тва излиза.
:partyman:
gogo7777 - майстор
вт юни 21, 2022 7:59 pmhidrazin написа:
Той ми заварява пантата, взима едни пари ама тоя бунак си заминава без да ми завари скъсания винкел на асмата. :-D
Тва излиза.
Мдаааа....почти същото е....ама почти :partyman:
martin31hv - специалист
Виджам, че искрено се забавлявате на коментарите ми. Незнам какво да кажа... За какви бакий говорим бе Ганьо? Ти като един отговорен техник ако те извикам да ми сложиш бушоните няма ли да провериш от другата страна какво става с бойлера бе? Отговори ми? Ще провериш ли или ще си отидеш и ти да пиеш ракия? Трябва ли да почвам отначало и да обяснявам за какво съм си прекарвал кабелите и вообще какво толкова сложно има, че съм си пуснал кабелите сам? Тези кабели не минават през кутихте и не са прекъснати никъде? Питам какъв е проблема? Има всякакви тапанари и излиза, че аз съм един от тях по вашите коментари само защото вратата на кухненския шкаф е 30см и няма място да се работи и вързах бойлера както следва: кафяв на фаза, син на нулата и жълтия на земята... В крайна сметка пак казвам техника беше вкъщи и не си направи ни най малкия труд да се наведе и да провери бойлера с фазомера къде какво и защо... Бях му махнал и капака даже!!!! Затварям я тази тема и повече няма да се заинмавам с вашите коментари. Желая ви всичко най-добро от сърце.
kozl - майстор
вт юни 21, 2022 9:40 pmgogo7777 написа:
вт юни 21, 2022 7:59 pmhidrazin написа:
Тва излиза.
Мдаааа....почти същото е....ама почти :partyman:
Я имах таков случай. Дошел заварчикот и заварил пантата. Ама убаво я заварил и отвсекъде. И си ушел, а вратата се не движи оти пантата заврена.
Са как да пиша, че заварчикот не е заварил пантата. Ми заварил я е при тва отвсекъде :-D
А чорбаджията какво е искал :? Да му заварят пантата. Ако беше искал и вратата да се движи, то е друго нещо.
Та на въпроса при смяна на предпазител дали трябва да се проверява инсталацията след него аз нямам отговор. :sad:
Аз съм плащал на лаборатория за проверка на инсталация. Само идването почва от стотак. После е на точка, ама ако точката е само една :x
Също и немам отговор на въпросо свързан с темата кой е бунака :?
Мое би некой от тея дека са барали по фазата :?
Тоя де взел или тоя де дал баницата :?

И ако бойлеро е толкова проточен колкото темата, е оно цена нема да му се плати токо де е изтекъл :lachtot:
mika - специалист
вт юни 21, 2022 11:27 pmmartin31hv написа:
За какви бакий говорим бе Ганьо? Ти като един отговорен техник ако те извикам да ми сложиш бушоните няма ли да провериш от другата страна какво става с бойлера бе? Отговори ми? Ще провериш ли или ще си отидеш и ти да пиеш ракия?
Нямам представа към кого точно се обръщате, но според мен Ганьо е този, който си връзва бойлера сам, за да не даде 10 лв на електротехник за "завиване на три винта". Лично аз, бих свършил само това за което ми е платено (в случая поставяне на АП) и нищо повече, защото съм се нагледал на ганьовци.
Последна промяна от mika на ср юни 22, 2022 8:32 am, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
вт юни 21, 2022 11:27 pmmartin31hv написа:
Трябва ли да почвам отначало и да обяснявам за какво съм си прекарвал кабелите и вообще какво толкова сложно има, че съм си пуснал кабелите сам? Тези кабели не минават през кутихте и не са прекъснати никъде? Питам какъв е проблема? Има всякакви тапанари и излиза, че аз съм един от тях по вашите коментари само защото вратата на кухненския шкаф е 30см и няма място да се работи и вързах бойлера както следва: кафяв на фаза, син на нулата и жълтия на земята... В крайна сметка пак казвам техника беше вкъщи и не си направи ни най малкия труд да се наведе и да провери бойлера с фазомера къде какво и защо... Бях му махнал и капака даже!!!! Затварям я тази тема и повече няма да се заинмавам с вашите коментари. Желая ви всичко най-добро от сърце.
съб юни 18, 2022 5:44 pmmartin31hv написа:
Аз си направих ремонта, направих си инсталацията и си сметнах всичко. Пуснах кабели до таблото и за своя безопастност извиках ел. техник! Кабелите към бойлера бяха свързани правилно, но тъй като кабела до таблото имаше нужда от удължаване е станало някакво разминаване...
Сега, ако уточниш и кое от двете е истина, сам ще разбереш кой ти е ср.л в гащите!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Свързване на проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: