• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
speka_rs - майстор
И аз подкрепям мнението за топлоизолацията. Aма ако сега е не му е времето то, тогава погледни Versati III.

п.с. Винаги съществува варинат и за преправен климатик.
Krastio B botev - напреднал
ср юни 22, 2022 1:18 pmspeka_rs написа:
И аз подкрепям мнението за топлоизолацията. Aма ако сега е не му е времето то, тогава погледни Versati III.

п.с. Винаги съществува варинат и за преправен климатик.
И аз съм за изолацията ама нали външна фасада, да е красиво трябва цялото пък и да не се разправям да искам съгласие от комшии ... Мога да направя вътрешна със 3ка фибрран на виншните стени. Сега ще го погледна версатито мисля че беше новото на грее ако не се лъжа. :?:
ср юни 22, 2022 5:49 pmKrastio B botev написа:
Всичко друго, но вътрешна недей! Цялостна вътрешна или нищо. Понякога се налага, ако няма възможност за външна.
При изградена външна, може да правиш частична вътрешна- тавани, подове, външни стени.
Някой сложил каруцата пред коня- направил вътрешна на външните, после правим външна.
Така съм лекувал онова, що написа по горе. Мухъл по ъглите.
Да питам докато е момента, една преработка на ТП от климатик горе долу на какви пари стъпва или по добре да се търси втора ръка от фирма с гаранция ?
ср юни 22, 2022 6:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср юни 22, 2022 5:49 pmKrastio B botev написа:
Всичко друго, но вътрешна недей! Цялостна вътрешна или нищо. Понякога се налага, ако няма възможност за външна.
При изградена външна, може да правиш частична вътрешна- тавани, подове, външни стени.
Някой сложил каруцата пред коня- направил вътрешна на външните, после правим външна.
Така съм лекувал онова, що написа по горе. Мухъл по ъглите.
Благодаря за съвета :) :) :)
speka_rs - майстор
ср юни 22, 2022 9:23 pmKrastio B botev написа:
Да питам докато е момента, една преработка на ТП от климатик горе долу на какви пари стъпва или по добре да се търси втора ръка от фирма с гаранция ?
от 2000 до 3000 + климатика, който си избрал.
чет юни 23, 2022 9:52 amspeka_rs написа:
ср юни 22, 2022 9:23 pmKrastio B botev написа:
от 2000 до 3000 + климатика, който си избрал.
"Готова инверторна система за затопляне на жилище до 150 квадрата 28 KW 3900лв." Това съм намерил и ми се вижда много добре като цена, но какво трябва да съблюдавам при покупката ? :shock: :?
speka_rs - майстор
чет юни 23, 2022 2:06 pmKrastio B botev написа:
"Готова инверторна система за затопляне на жилище до 150 квадрата 28 KW 3900лв." Това съм намерил и ми се вижда много добре като цена, но какво трябва да съблюдавам при покупката ? :shock: :?
Първия ми проблем със написаните 28 кВт за 150 м2 според мен или трябва да няма дограма или покрив трябва да липсва.

След това трябва да се изяснят :

- какъв е климатика от която е започнала преработката ( ако някой е правил външното тяло то какъв е компресора и при какви параметри успява да отдаде 28 кВт)?
- какъв е топлообемника фреон вода ?
- как ще се реши филтрирането на водата ?
- каква циркулационна помпа ползва тази система ?
- как ще се подвърже към съществуващата система ?
- каква консумация на електроенергия и какъв КОП се очаква от системата ?

и тогава да гледа ме дали си заслужава тази система.

п.с. Да не съм голословен един климатик 24ка Грее Амбер ( около 2600 лв ) + преработка ( около 2500 лв ) дава около 8 кВт топлина мощност при консумация около 3 КВт( около 5100 лв ). Така че има някаква грешка в тези :
"Готова инверторна система за затопляне на жилище до 150 квадрата 28 KW 3900лв."
шоп - майстор
28 KW 3900лв." Това съм намерил и ми се вижда много добре като цена, но какво трябва да съблюдавам при покупката ?
Трифазен ток имаш ли? Тази е трифазна и е много голяма.
Виж и минималната можност
Трифазен ток ще намеря не е проблем :lol: по късно ще звънна да питам за какво иде реч защото дават 3 год гаранция на външното и 1 год на вътрешното ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Помощ за избор ( смяна на отопление)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: