• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
sasooooooooo - "специалист"
iolly_ написа:
Между другото поздравявам те за решението под мивката ти да имаш място за краката..много е удобно...
То не е за нея ми за малкия, като направи някоя беля да се сгушва там! :lachtot:
shadowman - майстор
Гледам снимала си обков и механизми на Блум, ако ги наистина ги ползваш няма да сгрешиш.
Последна промяна от shadowman на нед яну 11, 2009 2:23 pm, променено общо 1 път.
trevora - специалист
sasooooooooo написа:
iolly_ написа:
Между другото поздравявам те за решението под мивката ти да имаш място за краката..много е удобно...
То не е за нея ми за малкия, като направи някоя беля да се сгушва там! :lachtot:
Това е къщичката на кучето :lol:

iolly_
,съдомиялната за вграждане се оставя отвор точно 45 см светъл и вратата се прави също на 45 см.Тя не застъпва страниците на съседните шкафове,защото ще имаш проблеми с отварянето на съдомиялната.За чекмедже под мивката аз също я харесвам тази идея,при моята кухня е точно така,но зависи при теб дали ще ти остане шкаф на мивката 60.Между другото защо си се спряла на 16 мм ПДЧ?
iolly_ - специалист
trevora благодаря ти за съвета за миялната...направо сме пропуснали много важен момент..права си. Аз ще помоля някй ако може да ни качи някаква схемичка на тези монтажи на миялна 45. Нямам предвид схемите за вграждане, които са в книжките..имам такава..ами как се правят шкафовет аз нея. Ние отдолу искаме да имаме 80 мм бленда и малко не ни е ясно с тая миялна как ще стоят нещата...

А незнам защо си останала с впечатление, че ще си взимаме ПДЧ. Материлът ни е МДФ с естествен фурнир.

Татко донесе в къщи страхотни каталози на Blum....невероятни идеи...изобщо страшни са...
shadowman - майстор
За миялната не се прави шкаф а се оставя празно пространство според размера на уреда. Предполагам, че тревора има предвид ПДЧ за корпусите, а МДФ-а ви ще е само за варите. Аз не съм дали линк за ония варти, ако не е късно да давам ли?
http://www.blum.com/bg/bg/index.php
trevora - специалист
Да,точно така.Имам предвид корпуса,че ще бъде 16 мм.Защо?И къде искаш да слагаш бленда 80 мм.Неможах да те разбера :? За съдомиялната оставяш 45 см.светъл отвор.Правите врата от МДФ или от какъвто материал решите на 45 см.,като отнемаш от този размер за фугите и евентуално за кантовете ако е от ПДЧ.

Прикачен файл

2.jpg
Това дали ще ти помогне?
2.jpg (20.87 KиБ) Видяна 5798 пъти
iolly_ - специалист
Корпусът също ще е от МДФ, като дебелината ще е 18мм. Незнам къде съм писала 16 мм...да не е нещо по-рано, което сме мислили.

Бленда викам на тази дъска или дъски, които се слагат най-отдолу под вратите, за да не се виждат крачетата на шкафовете. Нея мислим да е 80 мм висока. За нея се чудя какво става под вратата на миялната.

Иначе за външният вид ни хрумна следната идея..вижте снимката. На самото дърво да се вмъкне един акцент в друг по-тъмен цвят. Но понеже все трябва да си измисляме неща за чудене, сега въпросът е дали това дърво от снимката да избереме или предното, което ви показах на предните страници. И двете са МДФ с естествен фурнир с хоризонтални шарки, но това на последната снимка има и разни други шарки и е по-светло, а другото се води fine line, демек само с прави линии, но е малко по-тъмно. Мислите ли, че на това fine ще отива цвета на елемента, който сме решили да слагаме?

Прикачен файл

IMGP6878_malka.gif
IMGP6878_malka.gif (133.1 KиБ) Видяна 5737 пъти
shadowman - майстор
Корпуса няма нужда да е МДФ освен ако вашето желание не такова. За корпус се ползва ПДЧ подобно налицето, по-този начин излиза по-евтино, а зад вратата никой не гледа.
iolly_ - специалист
Да наистина е така, по-евтино е, но незнам решихме, че ще е по-здраво и по-красиво като е същото. Пък нали все пак спестяваме от това, че сами си го правим.

Но много го мислим ози външен вид. Сега пък се чудим дали да не е с по-тънка тъмна ивица. Щ се опитам да ви го покажа на Solid нагледно. А я кажете вратата, която се закача на вратата на миялната за вграждане, нали трябва да е по-дълга от лицето на миялната?
shadowman - майстор
Относно миялната. Трябва да имате миялна за да се знае каква ще е вратата, но инак се изравнява отдолу на едно ниво с другите.
А за корпусите, ще ви трябва и фазер с фурнир за да стане еднакво.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Помогнете с идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: