Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Сред Топ предложенията не видях RAIDER RD-GBC07.
плюсове;
- по лек от някои предложения.
- хромиран цилиндър.
- 40/1, говори за качество на моторчето, срещу 25/1, за някои предложени.
Влиза в бюджета.
минуси;
- по слаб мотор.
- не е разглобяем (но по малки нива на вибрация).
В Райдър е 202 пари, в машините е 198, другаде го видях на 255, но освен кордовата глава и ножа, дават циркулярен диск и самар.

Солджър, защо твоят го караш с 50, а не 25/1, както е предписано от производителят?

пп. Поправям се- препоръчал си го на предната страница.
Soviet_Soldier - специалист
чет юни 23, 2022 6:46 amТрифон П.Трифонов написа:
Солджър, защо твоят го караш с 50, а не 25/1, както е предписано от производителят?
От резачката на Raider я почнах тая практика. Взех я на шега, без надежди да живее дълго, та в началото си правех експерименти. Набутвал съм ѝ и много повече масло от нужното. Верижният трион изгори 1л гориво в пропорция 100мл на литър с евтината полусинтетика, та да видя, дали веднага ще натрупа нагар. Дали заради маслото, или поради факта, че само литър мина през нея, не се бе натрупал рязко нагар. Само дето качваше по-плавно обороти и смърдеше силно, та ми мина бързо желанието за тоя експеримент. След това си рекох, че ще я тествам на 40:1. След работа оглеждах цилиндъра и си бе като нов, та на края минах на 50:1, при това е настроена на по-бедна смес. Заводски бе на 10500, а аз увеличих оборотите до тези препоръчвани за оригинала Zenoah 12500, така вече 4-5 години работи без нито един технически проблем. Година-две след това реших да пробвам и с коса от същата марка, а тя 25:1 през живота си не е виждала, доколкото помня. Мисля че нея я почнах първите 5 литра с 40:1, а след това минах на 50:1, та от 2019 някъде, до днес си кара с тая пропорция 50:1 95 бензин и Stihl HP Ultra. Кося декар и половина 3-4 пъти годишно с нея. Към този момент нямам никакви проблеми и с двата инструмента.
Не бях чувал за пропорция 10/1.
"Плавното" покачване на обороти, всъщност е загуба на мощност.
Добре, че си чувствителен към смръднята.
Вдигането на оборотите, при тази машина не е добра идея, но само по принцип.
Аз бих направил абсолютно същото, веднага след.......третият резервоар, но с 40/1.

Ако бях на мястото на Alfa_D, вероятно бих избрал RAIDER RD-GBC07, заради предимствата, които според мен са такива.
Относно мощността, Дракона смята, че е нужна по сериозна, предвид запуснатото място.
Аз смятам, че леко по слабият Райдър е подходящ, със своите 42.7 см3 и 2 кс, понеже "зорът" ще е само първоначалното разчистване.
Натам остават само плюсовете.
Дано не сме го объркали много, понеже всички предложения, без марковите, отговарят на изискванията му!
емовлаха - специалист
Така еТрифоне, 42 кубика моторната коса с диск за косене ще свърши същата работа както и 52 кубиковата със същия диск, аз бих заложил на 10 кубика мощност отгоре, че са важни за косенето с корда. Въпроса е да му се предложи правилния диск на човека, някой модели си идват окомплектовани с такива, но колко са читави нямам си на идея. Щом миналата година не си е счупил ръчната коса не е страшен терена :-D
vladko33 - специалист
А ето и едно прясно предстоящо предложение от Лидъл. Китайче Парксайд, най-вероятно окомплектовано със същия двигател като споменатите по-горе. Големият плюс тук е 3-годишната гаранция и вероятността при рекламация да ти заменят уреда с нов

https://www.lidl.bg/p/moiat-zelen-oazis ... eva/p71539
чет юни 23, 2022 12:02 pmvladko33 написа:
А ето и едно прясно предстоящо предложение от Лидъл. Китайче Парксайд, най-вероятно окомплектовано със същия двигател като споменатите по-горе. Големият плюс тук е 3-годишната гаранция и вероятността при рекламация да ти заменят уреда с нов

https://www.lidl.bg/p/moiat-zelen-oazis ... eva/p71539
Предложил си по доброто.....предложение, хаха.
Това си е Райдъра, но с по добра окомплектовка и при по добри гаранционни условия.
Вероятно е да си го купя.

Емо, вече имам натрупани вчепетления от цял час косене, къде по скоро слушах и чувствах моторчето слаботелесно.
Верно, рязах салата, ама не забелязах нещо да затормозява конската му сила, колкото и да опитвах, като го забивам в гъстото и при не съвсем развъртян мАтор.
Скоро трябва да опитам истинска трудност. Имам още 3ка, в главата (не моята,там може и 0ла да е), а и скоро ще зема 2ката квадрат от Миро.

пп. Имам, в главата кордова, но не 3ка, а 2.4.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет юни 23, 2022 3:15 pm, променено общо 1 път.
Цветомир Димитров - специалист
Трифоне извинявай,ама какво си взе-Щилка ли? много декари да удариш и много да те слуша :)
чет юни 23, 2022 2:47 pmЦветомир Димитров написа:
Трифоне извинявай,ама какво си взе-Щилка ли? много декари да удариш и много да те слуша :)
Естествено, че Щилка.
Спомням си, бях на курсове, в Северозапада. Курсове по бензомоторна техника- Резачки.
"Курсовият" разказва виц;
Две жени се срещнали и едната се похвалила.
- Мъжът ми си купи щилка Хускварна.

Благодаря, Цвето!
Soviet_Soldier - специалист
чет юни 23, 2022 10:32 amТрифон П.Трифонов написа:
Вдигането на оборотите, при тази машина не е добра идея, но само по принцип.
Аз бих направил абсолютно същото, веднага след.......третият резервоар, но с 40/1.
Аз ги вдигах на няколко пъти, първо с 1000 до 11500 поработи няколко резервоара, огледах цилиндъра в какво състояние е, и след това качих до 12500. Като работи на 10500, едно че не развива такава мощност, второ че се държи като битова електрическа резачка - силно склонна е да захапва и изстрелва към мен по-тънките парчета/дъски. При 12500 веригата минава като горещ нож през масло едва ли не. Доста по-приятно се работи.

Впрочем от познатите ми никой не работи с 25:1. Човекът с който взимахме мотокосите си по едно и също време, прави 40:1 за всичките му машини, косата Daewoo, помпа за вода Raider (двигателят ѝ е напълно идентичен с този на моторната ми коса 43 кубика) и верижен трион Stihl MS-180 с полусинтетика Oregon. Проблеми с двигателите не е имал, иначе на щилката помпата за масло и червяка сменя, а на деуто маркучетата, при това пак с китайски. Изкараха и новите 1 години и ми се "похвали", че и те се скапали, и сега се сети да търси читав вариант и да забрави за тоя проблем. :lol: Raider-ски не са вариант за Деуто, защото при него са 3 извода, отдушника са го изкарали от там, и е поставен клапан, като при китайска резачка. При Raider са само 2 ,а отдушникът е в капачката.
ср юни 22, 2022 5:29 pmSoviet_Soldier написа:
...По-скъпите маркови, като Oleo-Mac Sparta 250 минават 10 години служба без проблем....
Тази не е добра идея, освен ако човек не е фен на марката и знае какво може да ѝ причини- само за окрайчване, без силови изцепки.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: