Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
чет юни 23, 2022 5:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тази не е добра идея, освен ако човек не е фен на марката и знае какво може да ѝ причини- само за окрайчване, без силови изцепки.
Слаба е, но би трябвало с декар да се справи, макар и по-бавно. Пък и е с монолитен стоманен вал, а не с трос, като конкурентите Stihl FS-55 и Husqvarna 128r, без проблеми сe работи с нея с ножове. С по-мощна си е друга работа, но те са си значително по-скъпи. Най-евтината маркова и сравнително мощна, за която се сещам McCulloch B40B е 200-250лв отгоре.

чет юни 23, 2022 6:08 pmSoviet_Soldier написа:
Слаба е, но би трябвало с декар да се справи, макар и по-бавно....
Моторчето трябва да се щади задължително.
Не е подходяща за работата, която се иска, в случая.
Не, че няма да я свърши, но може да не изкара и половината от десетте.
Само нежна тревица, а човека има да разчиства двор, с издънки до 2см.
Освен това е над 2 пъти бюджета.
Нека да ги даде тия пари, но не за балерина!
kr1100 - майстор
чет юни 23, 2022 12:02 pmvladko33 написа:
.....Големият плюс тук е 3-годишната гаранция и вероятността при рекламация да ти заменят уреда с нов
Минало бешело време. Вече можеш да брадясаш докато чакаш рекламацията.
Много отдавна пари не връщат и ....
чет юни 23, 2022 8:13 pmkr1100 написа:
Минало бешело време. Вече можеш да брадясаш докато чакаш рекламацията.
Много отдавна пари не връщат и ....
Напълно съм съгласен. Мотаят много дълго време и вероятността след цялото бавене да измислят оправдание за да не извършат ремонта е висока. Частите за тия китайци са евтини и разпространени, та когато човек може сам да си го ремонтира за 15 минути и 20лв, определено е за предпочитане, пред мотането с гаранцията. Аз множество ел. уреди и инструменти в гаранция съм си ги ремонтирал сам, защото са ми били нужни на момента, а не след 1 месец.
" Аз множество ел. уреди и инструменти в гаранция съм си ги ремонтирал сам, защото са ми били нужни на момента, а не след 1 месец."

Горното да се приеме ли като атестат за качество, г-н Солджър?
За китайската техника питам.
"Множество уреди", които си си ремонтирал, докато са били гаранционни, за мен означава само едно.
Прилича ми на множествен мазохизъм.

Мирен- не се заяждам!

Градско, не съм имал проблем, с връщането на дефектна стока. Беше преди няколко години и само веднъж ми се е случвало.
Перфораторът и средният ъглошлайф вече се изплатиха.
Леко отказан се чувствам, за косата.
чет юни 23, 2022 8:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
Горното да се приеме ли като атестат за качество, г-н Солджър?
За китайската техника питам.
Не става дума за китайска или не, а дали е приемлив вариант да се чака месец. Пералнята ми словенско производство gorenje се бе разтропала преди време в гаранция. За мен по-приемлив вариант бе просто да хвана и да видя какво ѝ има, съмнявах се в амортисьор, а те са по 10-15лв броя. Оказа се нещо далеч по-просто - маркуча на пресостата се бе откачил и при центрофуга тропаше в корпуса. "Ремонта" ми костваше 3 развити винта и 15 минути време. А какво трябваше да правя без пералня 1 месец, при това, заради дреболия?

Или пък с мотокосата, като ми се разхлаби карбуратора, по-приемливо ли щеше да бъде да я пратя за гаранционен ремонт и двора ми да стои змиярник в рамките на месец, или просто да хвана и завия 2 болта?
чет юни 23, 2022 8:44 pmSoviet_Soldier написа:
... Аз множество ел. уреди и инструменти в гаранция съм си ги ремонтирал сам, защото са ми били нужни на момента, а не след 1 месец.
Чакай сега, множество е повече от няколко, а то пък е повече от 2!
Приемам, като минимум за множество- 5.
Е, леко си преекспонирал нещата или наистина обичаш да се самонаказваш?
Ако е първото- колко пъти досега и в този Форум?
чет юни 23, 2022 9:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
Чакай сега, множество е повече от няколко, а то пък е повече от 2!
Приемам, като минимум за множество- 5.
Е, леко си преекспонирал нещата или наистина обичаш да се самонаказваш?
Ако е първото- колко пъти досега и в този Форум?
Аха, просто не ти се получи да го извъртиш, че ремонти правя щото ползвам китайска техника, приведох марков пример и сега почваш, ама защо не пиша романи и не изреждам всичко, дето през живота си съм оправил сам, вместо по гаранция. :lol: Както и да е.
Аз просто и ясно го казах, често да се разчита на гаранция, когато трябва да се свърши работа веднага, не е рационално. Когато иде реч за нещо сложно и скъпо, като ремонт на нов автомобил е вече друга работа, но да чакам гаранция гореспоменатия евтин китайски Парксайд, това за мен не е рационално.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: