чет юни 23, 2022 5:42 pmТрифон П.Трифонов написа: Тази не е добра идея, освен ако човек не е фен на марката и знае какво може да ѝ причини- само за окрайчване, без силови изцепки.Слаба е, но би трябвало с декар да се справи, макар и по-бавно. Пък и е с монолитен стоманен вал, а не с трос, като конкурентите Stihl FS-55 и Husqvarna 128r, без проблеми сe работи с нея с ножове. С по-мощна си е друга работа, но те са си значително по-скъпи. Най-евтината маркова и сравнително мощна, за която се сещам McCulloch B40B е 200-250лв отгоре.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier
- специалист
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
Трифон П.Трифонов
- майстор
чет юни 23, 2022 6:08 pmSoviet_Soldier написа: Слаба е, но би трябвало с декар да се справи, макар и по-бавно....Моторчето трябва да се щади задължително.
Не е подходяща за работата, която се иска, в случая.
Не, че няма да я свърши, но може да не изкара и половината от десетте.
Само нежна тревица, а човека има да разчиства двор, с издънки до 2см.
Освен това е над 2 пъти бюджета.
Нека да ги даде тия пари, но не за балерина!
Soviet_Soldier
- специалист
- На линия
чет юни 23, 2022 6:20 pmKrass написа: Къде в БГ мога да намеря това https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 7624%21seaТук:
http://trimeri.eu/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1 ... 1%81%D0%B0
https://www.onlinemashini.bg/udaljenie- ... ider/66400
Soviet_Soldier
- специалист
- На линия
чет юни 23, 2022 8:13 pmkr1100 написа: Минало бешело време. Вече можеш да брадясаш докато чакаш рекламацията.Напълно съм съгласен. Мотаят много дълго време и вероятността след цялото бавене да измислят оправдание за да не извършат ремонта е висока. Частите за тия китайци са евтини и разпространени, та когато човек може сам да си го ремонтира за 15 минути и 20лв, определено е за предпочитане, пред мотането с гаранцията. Аз множество ел. уреди и инструменти в гаранция съм си ги ремонтирал сам, защото са ми били нужни на момента, а не след 1 месец.
Много отдавна пари не връщат и ....
Трифон П.Трифонов
- майстор
" Аз множество ел. уреди и инструменти в гаранция съм си ги ремонтирал сам, защото са ми били нужни на момента, а не след 1 месец."
Горното да се приеме ли като атестат за качество, г-н Солджър?
За китайската техника питам.
"Множество уреди", които си си ремонтирал, докато са били гаранционни, за мен означава само едно.
Прилича ми на множествен мазохизъм.
Мирен- не се заяждам!
Градско, не съм имал проблем, с връщането на дефектна стока. Беше преди няколко години и само веднъж ми се е случвало.
Перфораторът и средният ъглошлайф вече се изплатиха.
Леко отказан се чувствам, за косата.
Горното да се приеме ли като атестат за качество, г-н Солджър?
"Множество уреди", които си си ремонтирал, докато са били гаранционни, за мен означава само едно.
Прилича ми на множествен мазохизъм.
Мирен- не се заяждам!
Градско, не съм имал проблем, с връщането на дефектна стока. Беше преди няколко години и само веднъж ми се е случвало.
Перфораторът и средният ъглошлайф вече се изплатиха.
Леко отказан се чувствам, за косата.
Soviet_Soldier
- специалист
- На линия
чет юни 23, 2022 8:53 pmТрифон П.Трифонов написа: Горното да се приеме ли като атестат за качество, г-н Солджър?Не става дума за китайска или не, а дали е приемлив вариант да се чака месец. Пералнята ми словенско производство gorenje се бе разтропала преди време в гаранция. За мен по-приемлив вариант бе просто да хвана и да видя какво ѝ има, съмнявах се в амортисьор, а те са по 10-15лв броя. Оказа се нещо далеч по-просто - маркуча на пресостата се бе откачил и при центрофуга тропаше в корпуса. "Ремонта" ми костваше 3 развити винта и 15 минути време. А какво трябваше да правя без пералня 1 месец, при това, заради дреболия?
Или пък с мотокосата, като ми се разхлаби карбуратора, по-приемливо ли щеше да бъде да я пратя за гаранционен ремонт и двора ми да стои змиярник в рамките на месец, или просто да хвана и завия 2 болта?
Трифон П.Трифонов
- майстор
чет юни 23, 2022 8:44 pmSoviet_Soldier написа: ... Аз множество ел. уреди и инструменти в гаранция съм си ги ремонтирал сам, защото са ми били нужни на момента, а не след 1 месец.Чакай сега, множество е повече от няколко, а то пък е повече от 2!
Приемам, като минимум за множество- 5.
Е, леко си преекспонирал нещата или наистина обичаш да се самонаказваш?
Ако е първото- колко пъти досега и в този Форум?
Soviet_Soldier
- специалист
- На линия
чет юни 23, 2022 9:06 pmТрифон П.Трифонов написа: Чакай сега, множество е повече от няколко, а то пък е повече от 2!Аха, просто не ти се получи да го извъртиш, че ремонти правя щото ползвам китайска техника, приведох марков пример и сега почваш, ама защо не пиша романи и не изреждам всичко, дето през живота си съм оправил сам, вместо по гаранция.
Приемам, като минимум за множество- 5.
Е, леко си преекспонирал нещата или наистина обичаш да се самонаказваш?
Ако е първото- колко пъти досега и в този Форум?

Аз просто и ясно го казах, често да се разчита на гаранция, когато трябва да се свърши работа веднага, не е рационално. Когато иде реч за нещо сложно и скъпо, като ремонт на нов автомобил е вече друга работа, но да чакам гаранция гореспоменатия евтин китайски Парксайд, това за мен не е рационално.
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература