Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasi92 - майстор
Никога не е имал капачка.
ludtadranka - напреднал
съб юни 25, 2022 12:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
Е за тоя кран писах аз, както и Краси.
Вместо да демонтираш, вече споменах как да провериш- затваряш централното водоснабдяване.
Глей жената да не е в банята, че....!
Да разбрах за него и благодаря за съвета, направих точно това което споменах и ето какво открих. Снимката е при напълно затворен кран!
Не знам колко точно се вижда струята от крана!

Прикачен файл

IMG_20220625_120907.jpg
Браво!!!
Козлин и Лазар да се поклонят!
Браво Краси!
ludtadranka - напреднал
съб юни 25, 2022 12:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
Браво!!!
Козлин и Лазар да се поклонят!
Браво Краси!
Отивам да купя нов(не че този не е на 2 седмици) и ще пиша после какво е положението!
Сърдечно благодаря за бързите отговори!
Пак заповядай!

Не ползваш правилният начин и правилният кран (посоката е сгрешена), за пълнене на системата.
l0v - специалист
Почнах темата от началото и видях нещо което ме притесни заради два нещастни случая в моя град. И двата с много лош край свързани с неподходящото монтиране на разширителния съд. Единия случай е на една вила. Разширителния съд е бил вътре в помещениета но преливника изкаран на вънка. Бащата на собственика е ходел веднъж в седмицата да припалва камината. Та тръбата на преливника се е запушила от замръзналата в нея вода и камината гръмна. А човека си замина защото докато чакал да се затопли придремвал на едно столче в котелното. А другия е аналогичен на твоя. Разширителния съд на терасата който също замръзва целия нищо че камината е била запалена. Той пък отишъл да види какво бучи и точно тогава е гръмнала. Той се размина само с тежки изгаряния и без едно око. Та имай на предвид че на неостъклена и отопляема тераса в голям студ това също може да стане и при теб.
ludtadranka - напреднал
съб юни 25, 2022 2:37 pml0v написа:
Почнах темата от началото и видях нещо което ме притесни заради два нещастни случая в моя град. И двата с много лош край свързани с неподходящото монтиране на разширителния съд. Единия случай е на една вила. Разширителния съд е бил вътре в помещениета но преливника изкаран на вънка. Бащата на собственика е ходел веднъж в седмицата да припалва камината. Та тръбата на преливника се е запушила от замръзналата в нея вода и камината гръмна. А човека си замина защото докато чакал да се затопли придремвал на едно столче в котелното. А другия е аналогичен на твоя. Разширителния съд на терасата който също замръзва целия нищо че камината е била запалена. Той пък отишъл да види какво бучи и точно тогава е гръмнала. Той се размина само с тежки изгаряния и без едно око. Та имай на предвид че на неостъклена и отопляема тераса в голям студ това също може да стане и при теб.
Благодаря за съвета!
Терасата е остъклена, сканирана, граничи с две от спалните. Температурата никога не е падала под 12° на терасата.
Друг момент, за който не твърдя по никакъв начин, че е така е факта че е пелетна камина и заради настройката на в случая 55° на водата, при достигане на 60° спира автоматично и започва охлаждане на водата. Не съм сигурен дали вдига такова налягане, защото процеса на горене се спира веднага, а на 55° влиза в режим на модулация, при което съвсем леко поддържа пламъка.
ludtadranka - напреднал
съб юни 25, 2022 12:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
Пак заповядай!

Не ползваш правилният начин и правилният кран (посоката е сгрешена), за пълнене на системата.
Посоката я видях след като го демонтирах.Сложих нов, при който няма посока. Пробвах го преди това на водопровода, няма теч. Напълних радиатора, запалих. Достигна 55° след което спрях камината. Вече е на 45° и нивото дори спадна.
За сега мисля че е както трябва. Ще пиша когато спре и помпата,но мисля, че решихте проблема ми, за което съм Ви благодарен.
Не е падала под 12 градуса, понеже вероятно живеете там, постоянно се отоплява.
Колегите са прави, че е опасно. Особено при вили или помещения, които не се обитават постоянно.

"Честито" и си имай 1 на Акъл!
silent - майстор
съб юни 25, 2022 2:45 pmludtadranka написа:
съб юни 25, 2022 2:37 pml0v написа:
Благодаря за съвета!
Терасата е остъклена, сканирана, граничи с две от спалните. Температурата никога не е падала под 12° на терасата.
Друг момент, за който не твърдя по никакъв начин, че е така е факта че е пелетна камина и заради настройката на в случая 55° на водата, при достигане на 60° спира автоматично и започва охлаждане на водата. Не съм сигурен дали вдига такова налягане, защото процеса на горене се спира веднага, а на 55° влиза в режим на модулация, при което съвсем леко поддържа пламъка.
Камината трябва да има предпазен клапан...но ако няма а дори и да има можеш да сложиш един на 2,5бара на лирата в банята и въобще да не го мислиш разширителния съд...някакви левчета е....

Тема "Разширителния съд прилива при вече спряла помпа на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: