Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stefanjor - специалист
вт юни 28, 2022 8:57 amfeikot написа:
След дългогодишна вярна и много изнурителна служба, немския китаец задра. Баща ми го запалил и блокирал след 1 минута.
При моя китаец се случи абсолютно същото- запалих, работи 5 мин и спря.
Въжето виси и не помръдва.
Без да имам претенции на майстор с опит само споделям какво направих ако решиш пробвай.
Отворих мотора и налях малко горивна смес в цилиндъра.
С малко усилие развъртях оста и буталото се размърда.
След това сипах само от маслото и раздвижих добре.
Сглобих и заредих с гориво с една идея повече масло.
Запали и от тогава работи.
Успех.
Прегряване.
Малко преди да затегне, моторчето си показва.
А от какво е прегряло, е по важно.
Имаш ли идея?
feikot - специалист
Прегряване е невъзможно.Пали, работи минута и край. Косил съм декари с диск на 38 градуса. Направих си приставка с пружини и диск като иглена фреза и не е спирала. За това и сега не съм 100% убеден, но докато не я разглобя няма как да знам
Задра, блокира......при Стефан въжето виси, раздвижване.....!!!
От какво задират и блокират тия моторчета?
Неговата работи, но ти като разглобиш, качи някоя снимка на буталото и цилиндъра!
емовлаха - специалист
Като си е отвори човека ще каже Трифоне, Трябва да е задрала от към ауспуха от прегряване. Може и да е счупила нещо в двигателя ,или лагер да е затегнал, съединител счупен. Неприятното ще е ако има заминал семериг
вт юни 28, 2022 1:14 pmемовлаха написа:
Верно ли?
Интересни са и сходни проблемите на двамата.
При Стефан е съвсем ясно. Случвало ми се е десетки пъти, но без да се е стигало да заклинване. Усещам и връщам масура. Повлякло бутало имам само на 4 цилиндров 4 тактов мотор, след гонка.
Фейка спомена задиране и блокиране, а това е единствено от прегряване. От друга страна, за 1 минута няма как да прегрее, от студен, ако ще марсианско да е.
Сепаратори се разлитат и дерат, лагерите издават "лек" ромон, съединител да се счупи ще издрънчи, но няма да "завари" КВ- ще има леко ляво-дясно, с метално почукване
......Вероятно термините му бягат, на Фейка.
Бе разсъждавам си писмено, докато съжалявам малко, че моторчето не е пред мене, ама те си знаят как да обясняват и как да отричат.
Не е толкова важно за темата.

Аз си осигурих още 15м квадрат на 2мм от Миро и вече съм напълно спокоен за салатата си. Тъкмо е набола отново, та ще избръмча още час през ауспуха.

Ковеслав спомена за цената и равносметката.
Ми, тука сме три типа потребителЕ
Едните са прагматици-реалисти- кво да ги коментирам?!!
Другите са фанатици- евтино но равностойно и на сметка. ХаХа!
Последните сме идеалисти и в частност- сноби, като мен.

Така се решава каква да е "Моторна коса тример каква".

пп. Но, първо Джулия сутрин. После пак на тръстиката.
kr1100 - майстор
вт юни 28, 2022 7:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
...пп. Но, първо Джулия сутрин. После пак на тръстиката.
В горЪта на плаж и огИнче.

При Хуск а не блокира , но трудно палеше и не се изфорсираше. Но беше на 14 г. По буталоъо си личеше задиране вертикално над и под буталния болт и от 2 те страни- ивици с широчина около 8-9 мм. Не е от стар бензин , не е от масло или липса на такова
емовлаха - специалист
Трифоне, 2мм няма да е усети, за това дето си е купил си е супер машинката. Някой хора се хранят с такива по мощност като твойта, натъкми си я да ти е удобно като косиш и не ти трябат яки дебели корди. При мен са други нещата, утре да реша мога да я скапя от работа и да и избия парите тя затова и е създадена за 8 часова смяна на работа. Но ще ги избия като не плащам за косене. Въпросната блокирала коса може само да гадаем какво е станало, тя си е дала своето през годините, дали за минута е блокирала, с какво масло е работено чистена ли е някога... Няма нищо вечно.
вт юни 28, 2022 8:08 pmkr1100 написа:
Зегерите там ли бяха?
dido uzunov - специалист
вт юни 28, 2022 12:25 pmfeikot написа:
Прегряване е невъзможно.Пали, работи минута и край. Косил съм декари с диск на 38 градуса. Направих си приставка с пружини и диск като иглена фреза и не е спирала. За това и сега не съм 100% убеден, но докато не я разглобя няма как да знам
Колега, можеш ли да снимаш приставката която споменаваш, че си направил.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: