Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт юли 05, 2022 10:50 amGranch написа:
Здравейте,

Някой може ли да сподели впечетления за слънчогледови пелети от село Крумово, Варненска област?
Много променливо качество - за 10 години, откакто работя, качеството се е променяло по няколко пъти в годината заради смяна на оборудване, постоянна смяна на персонал, текучество и т.н. Техните пелети бяха причина да мина на термопомпа посред зима, при -9*С преди 4-5 години. След това пак продължава да се редуват различни качества
Granch - напреднал
Благодаря на Трифон П.Трифонов и LazarGanev за отговорите. Цената е много добра и мисля да пробвам. Ако взема ще пиша впечатления.
Иначе са 8 мм.
Мислите ли, че има правилен отговор кое е по-добро - 6 мм. или 8 мм.?
Granch - напреднал
вт юли 05, 2022 12:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
6мм.
А защо?
По-лесно запалване?
По-правилно и лесно дозиране?
По-добро изгаряне?
Съотношение повърхност спрямо обем/тегло (на пале пелети- инак звучи кофти).
Не ми се обяснява повече. Ще настане една дискусия......а българина "обича" сам да настъпи мотиката. Понякога няколко пъти.
Напатил съм се от подобни въпроси- казваш му кое е правилно и веднага- Защо.

Грън, купи си от двата размера, на един и същ производител, една партида, запали ги на зима и дай мнение, ръси мозък от 1ва ръка!
Granch - напреднал
вт юли 05, 2022 12:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
Съотношение повърхност спрямо обем/тегло (на пале пелети- инак звучи кофти).
Не ми се обяснява повече. Ще настане една дискусия......а българина "обича" сам да настъпи мотиката. Понякога няколко пъти.
Напатил съм се от подобни въпроси- казваш му кое е правилно и веднага- Защо.

Грън, купи си от двата размера, на един и същ производител, една партида, запали ги на зима и дай мнение, ръси мозък от 1ва ръка!
Благодаря.

Тези имат само 8 мм.
Иначе и аз си мисля, че 6 мм. са по-добре, но незнам защо.
вт юли 05, 2022 1:13 pmGranch написа:
Благодаря.
Тези имат само 8 мм.
Иначе и аз си мисля, че 6 мм. са по-добре, но незнам защо.
Купи си, ако са на сносна цена, купи за да имаш, че се не знае!
Гледай пелета- трябва да е тъмен, твърд и лъскав. Погледни и чувала- ако е много натрошено и пълна с прах- не купувай! Ако са насипни, отново трябва да преценяваш на място.
Трудни времена са.

Ако си се топлил с печка на дърва, трябва да знаеш, че буйно горене и бързо стопляне има кога мяташ по ситни дърва. Тогава и горенето е по пълно. Не коментирам КПД на печката и загубите в комина.
Когато се стоплиш, мяташ големи цепеници и притваряш клапи, вратички.
Горенето вече не е така пълно, забавя се....но пък държи дълго време топло.
Няма идеални неща в този Свят, но само според глупавите Хора.
naydenov.anton - специалист
Привет, ако някой се интересува Олива - Полски Тръмбеж тази година продават на 310 лева без ДДС.
Имат само 8мм насипни. Аз горих от тях 3 години и вършат работа. Верно преди 2 години бяха на 93 лева, като си купих един тир ама, какво да се прави.

Проблема е, че явно и те тази година го играят тарикати и не им се занимава да пълнят бегове а само насипно с годдола.
kalin72 - майстор
Вероятно се усетиха с цените....вече намирам слънчогледови на 400 лева за тон, но са далеко на изток....в нашия район(Перник) са все още на 500 лв/т.
ls1 - напреднал
Аз съм на изток. :-) Къде са 400лв (читави)? :-)

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: