• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
swenstyle - специалист
Здравейте

някой да е срещал по магазините ексцентрик 1/2М - 1/2Ж, излизат ми само руски сайтове.
другия вариант е да преправя стандартен екцентрик (по думите на магазинерите) но пък той трябва да е къс и да е с малко отместване 5 мм, +/-1.
пак намирам такъв само в руски сайтове, слагам снимка
Прикачен файл:
vidove-ekscentrici-za-miksera_8.jpg
vidove-ekscentrici-za-miksera_8.jpg (17.16 KиБ) Видяна 1152 пъти

трети вариант стругар да ми го направи - моля препоръчайте ми, слагам чертеж
Прикачен файл:
Screenshot 2022-07-05 192004.jpg
Screenshot 2022-07-05 192004.jpg (62.98 KиБ) Видяна 1147 пъти

четвърти вариант: ...?

п.п. няма да минава вода под налягане на водопровода, това е след смесителя, вече към питата на душа.
Последна промяна от swenstyle на ср юли 06, 2022 1:27 am, променено общо 1 път.
resistbody - майстор
Не е сатандарт за нашия пазар.. миналия ден бракувах италиански смесител заради липса на патрон.. за друг пък купувах само 60лв патрона...
Твоето поне може да се направи от някой стругар.. ще ти струва минимум около 50-60лв за двата според мен...
swenstyle - специалист
много благодаря за включването,

аз на първо време реших проблема с муфа/нипел + ножовката, минишлайфа и епоксидно лепило
Прикачен файл:
viber_image_2022-07-06_01-19-08-827.jpg
Прикачен файл:
viber_image_2022-07-06_01-19-08-607.jpg
ESPACE - майстор
Това още при завиването може да се отлепи. Запояване с оксижена и твърд припой трябва.
krasi92 - майстор
Браво. Добре си се справил. Изглежда супер готино.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юли 06, 2022 3:49 amkrasi92 написа:
Браво. Добре си се справил. Изглежда супер готино.
kozl - майстор
ср юли 06, 2022 3:38 amESPACE написа:
Това още при завиването може да се отлепи. Запояване с оксижена и твърд припой трябва.
Да. Епокси лепилото няма да издържи на стягането.
brum - майстор
С течен уплътнител за резби и много внимателен монтаж може и да стане за кратко. Но това няма вариант да остане там за дълго.

И в стила на другите писали - на първо време си намерил решение. Това на първо време е до преди да започнеш с монтажа :) .
brick - специалист
ср юли 06, 2022 12:16 amresistbody написа:
Твоето поне може да се направи от някой стругар.. ще ти струва минимум около 50-60лв за двата според мен...
Доколкото разбирам само 1 бр. е нужен, но цената при стругар, ако е в София, дори за 1 бр. ще е близка до тази.

Авторът си е спестил описанието защо се налага да сложи точно такъв детайл, но подозирам, че просто си е наумил този вариант, а проблемът сигурно може да се реши и по-друг начин.
swenstyle - специалист
ср юли 06, 2022 8:28 amkozl написа:
ср юли 06, 2022 3:38 amESPACE написа:
Да. Епокси лепилото няма да издържи на стягането.
аз ще го стегна на ръка, защото там вода под налягане няма, но ако ми предложите някой да го запои, аз ще направя нови 2 заготовки от жълт месинг, ще взема нещо качествено и да занеса да ми го запоят. (заварят?)
ср юли 06, 2022 9:28 ambrick написа:
ср юли 06, 2022 12:16 amresistbody написа:
Доколкото разбирам само 1 бр. е нужен, но цената при стругар, ако е в София, дори за 1 бр. ще е близка до тази.

Авторът си е спестил описанието защо се налага да сложи точно такъв детайл, но подозирам, че просто си е наумил този вариант, а проблемът сигурно може да се реши и по-друг начин.
да 1 брой е нужен

баня, смесители вградени в стената на гипсокартона, хидроизолацията е намазана, плочките са започнати да се лепят, вземам мярка за отвори на плочката през която минават смесителите и изхода за ръчние душ и изхода за душа не е в линията на смесителите. Макар и 5 мм, аз ги виждам.
  • 1
  • 2

Тема "От къде да купя такъв ексцентрик или някой който да ми го изработи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: