Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petromaniq66 - специалист
Да си занули контакта на стената какви ДТЗ и ала бала, че и трипроводни.....А да разклонитела е три щом фурната раздава капацитивно или друго фаза.
kozl - майстор
ср юли 06, 2022 7:45 pmLutchezar написа:
Все пак, пробва ли с друг разклонител?
Има голям шанс късото да е в него.
Е да ама как разклонителя ще направи късо само когато работи микровълновата, а другите уреди самостоятелно работят без късо :?
Ако някакси в разклонитела фазата е се е допряла до защитните пластини, то фаза ще се появи по всички уреди включени в разклонителя и в незануления контакт. И ако незануления контакт е повече от единичен ще предаде късото и в следващите гнезда.
Обаче при шукото в такъв случай действа принципа на 180 градуса и пак напред :-D Късото ще се завърти м-у защитен и нула и опа контакта занулен от разклонителя :shock:
Да ама описанието не подхожда на таквиз теории.

Оно микровелето е индукционен механизъм, ма не съм се сетил да пробам ко шъ покаже фазомеро на корпус при работа с незанулен корпус, камо ли да барам корпуса :?
kozl - майстор
ср юли 06, 2022 7:01 pmridik написа:
Меря с обикновен фазомер, но пръста и той премери.Така че сериозно си офазява.Не ми остана време днес да зануля контакта,но се чудя да ли няма да падне предпазителя когато се срешнат нулата и офазените пластини?
И аз се чудя кой ке падне първи :?
Ти или предпазителя :roll:

Каква е причината контакта да не е занулен?

вт юли 05, 2022 7:11 pmridik написа:
Замерих щепсела на микровълновата и няма късо между фаза, нула и заземмяване,но като я включа в разклонителя и без да я пускам просто веднага офазява корпусите на другите уреди през заземителните им клеми.Контакта е само с две жици-фаза и нула.Много видии за разглабяне на печката.Имате ли идея от къде идва това офазяване от нея?Контакта не е зазимен тоест нулата не е свързана с заземителните клеми.Ако го направя да очаквам ли подобрение, или падане на бушона.В краен случай , ако прекъсна жълтозеления към корпуса на печката да очаквам ли по-голям проблем?
Некакси не бях обърнал значение на това.
И ми иде наум да питам микровълновата с електронно управление ли е?
gogo7777 - майстор
Нарочно ли не му казвате какво да направи или се забавлявате :lol:
То е елементарно ама айде и аз ще бутна един плик пуканки в микровълновата :wink:
Djack - специалист
Колко повече да се каже? Зануляване на корпуса на микровелето, проверка на удължителя и зануляване на контакта!

Тема "Проблем с микровълнова" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: