Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Щайгаджия - специалист
Трябва да закрепя чамова закачалка от три 50 см. дъски за гипскартон 9мм.Има ли дюбели за гипскартон?Ще държи ли ако я хвана директно с видии?На закачалката ще висят 1 или две палта(но не от норки или самури :-D .
vidrata - специален-специалист
Има има. :lol:
Чаро - Акълия
Кухнята ми виси на ГК. Телевизора и той. Разрови по форума и питай Гугъл, че са ще те почнат. :wink:
georosi - специалист
С видиите си мисля,че няма да стане,ако не е сложено СД на мястото където ще е закачалката.Ако знаеш къде са профилите хвани я там.Има едни охлювчета(как се казват точно незнам) за картон, може да ти свършат работа.
solo5 - майстор
georosi написа:
С видиите си мисля,че няма да стане,ако не е сложено СД на мястото където ще е закачалката.
и аз съм на това мнение :roll:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Имай предвид, че конвенционално палто е по-тежко от самур.
Щайгаджия - специалист
Не знам къде е конструкцията.А тези "охлювчета"-две или четири точки?А ако го залепя с "Бизон" дали ще е ефикасно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Закачалката е с такава конструкция, че тежеста я подпира още по-плътно в стената. Трябва да хванеш стабилно в горния край, за да не изскубне. Лепило не ти върши работа, защото не ти е достатъчно здрава основата за която ще лепиш. 9мм картон не знам как се държат с охлювчета. Не ми звучи. Постарай се да намериш/ изчислиш къде са ти профилите. Или с дълъг дюбел, през картона и кухината, та чак в стената.
masterval - майстор
Конструкцията обикн. е на всеки 60 см, но не бих заложил на това.
Затова се взима един силен магнит и през картона разбираш - ако не елепено на кюфтета, разбира се.
Освен "охлювите" има и т.н. "дюбели "балеринки", но за тях трябва да си сигурен, че има конструкция.
sasooooooooo - "специалист"
ВижТУК и кое хамено ти направи стената от ГК с 9мм, че и един пласт :?

Тема "Закачалка за гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: