• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 50
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stefanjor - специалист
чет юли 07, 2022 7:33 pmskostadinov написа:
- до края на Септември да имам РС
Започва отпускарския сезон, така че психически се подготви за неприятни изненади.
Това не означава, да намалиш натиска над институциите- натискай до откат.
В НАГ вече има приемно време, но само след предварително резервиране на час в сайта.
Успех и късмет желая!!!
P.S. И приемай с усмивка (до колкото е възможно) всички спънки по пътя :)

Прикачен файл

Kad.jpg
Kad.jpg (50.39 KиБ) Видяна 1991 пъти
skostadinov - специалист
пет юли 08, 2022 11:16 amstefanjor написа:
Започва отпускарския сезон, така че психически се подготви за неприятни изненади.
Това не означава, да намалиш натиска над институциите- натискай до откат.
В НАГ вече има приемно време, но само след предварително резервиране на час в сайта.
Успех и късмет желая!!!
P.S. И приемай с усмивка (до колкото е възможно) всички спънки по пътя :)
Да, осъзнавам всичко това. Аз за това съм написал, че плана ми е свръхоптимистичен :) Понаучих се на търпение покрай децата и плановете за къщата :D

Както обещах пускам линк към папка в която който иска може да разгледа идейната фаза на архитектурата и някои от рендерите на интериорния проект.
https://www.dropbox.com/sh/pjjpqvyew3rt ... Qd7ia?dl=0
resistbody - майстор
Мога да ти предложа в банята на 1 етаж да замениш единчната голяма мивка с по-малка и да добавиш писоар..
Едит: сега гледам дизайна и са ти сложили душ там... малко безмислено при липса на спалня или евентуално ако спиш в кабинета :D
edit2: гледам и други разминавания има между архитектурния и дизайна... липсват ваните.. може да се струва малка разлика но трябва да се предвиди заради ВИК-то.. не че не може да се преправи в замаската но все пак... реши кой проект да се следва повече...
skostadinov - специалист
пет юли 08, 2022 6:58 pmresistbody написа:
Мога да ти предложа в банята на 1 етаж да замениш единчната голяма мивка с по-малка и да добавиш писоар..

Интересно предложение. Ще помисля :)
Едит: сега гледам дизайна и са ти сложили душ там... малко безмислено при липса на спалня или евентуално ако спиш в кабинета :D

Кабинета ще служи и като гостна като идват родители и/или приятели. Дивана ще е с комфортен механизъм за сън. Така, че не е лошо някой да може да вземе бърз душ. Вместо да ходи горе.
edit2: гледам и други разминавания има между архитектурния и дизайна... липсват ваните.. може да се струва малка разлика но трябва да се предвиди заради ВИК-то.. не че не може да се преправи в замаската но все пак... реши кой проект да се следва повече...
Тук няма чуденка. На архитектката и бях казал от самото начало да не дерзае много за разпределението на интериора. Тя знаеше от начало, че ще наемам интериорни дизайнери и се бяхме разбрали когато е готов интериорния проект, техническата част на архитектурата да се води по интериорния проект (ЕЛ, ВиК, ОВК и т. Н.). Всичко е съгласувано вече м/у интериора и конструктора, ел, вик, овк. Реално интериорния проект си има технически чертежи за всичко. Ел чертежи, вик, овк, разгъвки на стени, подове, мебели, всичко.
BLUEPUPIL - майстор
Един въпрос ме преследва (haunting),
позволете ми да го задам, защото сърце
не трае.
Къщата е двукатна с цел икономия или
има друга/и причина/и?
skostadinov - специалист
Прости ми за невежеството, но си нямам на идея какво трябва да разбирам под двукатна. Ако поясниш, ще опитам да отговоря.
Иначе ако става дума за архитектурата, още в мега дългото описание по-горе споменах, че из начало не сме търсили уникалност, екстравагантност, разчупена архитектура и прочие. Търсихме нещо сравнително стандартно и практично. Нещо което да можем да си позволим като съсредоточим усилия в качестени материали и уютен (спрямо нашите разбирания) интериор.
Дълго ме мъчеше въпроса, дали няма да съжалявам, че сме се спряли на нещо толкова обикновено, но в крайна сметка реших, че няма да се тормозя повече. В крайна сметка, ще живеем в интериора, не на двора :)

А кой знае може и да не сме случили на арх. с достатъчно богато въображение и не е успял да ни предложи правилните неща.
resistbody - майстор
И аз не разбрах какво е двукатна... Плана ти е добър и са съобразени вертикалните отвори и помещенията .... Наскоро гледах един план за коментари и не ми хареса 4 спални с 1 баня тръби на вик през хола зад дивана минават и подобни....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Двукатна = двуетажна
skostadinov - специалист
пет юли 08, 2022 11:45 pmresistbody написа:
И аз не разбрах какво е двукатна... Плана ти е добър и са съобразени вертикалните отвори и помещенията .... Наскоро гледах един план за коментари и не ми хареса 4 спални с 1 баня тръби на вик през хола зад дивана минават и подобни....
Благодаря ти! За жалост и ние май сътворихме една такава глупост с интериорните. ВиК от родителската баня минава надолу през хола зад дивана. Убеждват ме, че ако се изолира добре няма да се чува, но все още не съм убеден за това :?
schuldiner - майстор
пет юли 08, 2022 10:58 pmBLUEPUPIL написа:
Един въпрос ме преследва (haunting),
позволете ми да го задам, защото сърце
не трае.
Къщата е двукатна с цел икономия или
има друга/и причина/и?
Нали? На този осакатен парцел бих тряснал триетажна 80 квадрата, че поне малко двор да остане. Ама колегата каза, че щял да живее вътре, не на двора, така че е оправдано...

В мазето защо няма вода/канал?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 50

Тема "Мисия Нов Дом - от А до Я" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: