Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте колеги,
Искам да закача ТВ 55" на стена от гипсокартон. Картона е монтиран на профили ,но няма стена( имаше врата отзад) зад него,а преграден картон от другата страна. Въпроса ми е,дали ако го закача на единичния картон с Метални дюбели( охлюви) ще го държи?

Благодаря !
krasi92 - майстор
Метални дябели за гипскартон но не охляви ще станат.Разтварят се със специални клещи и държат стабилно .Клещите са малко скъпички но кеф цена няма
lyubohar - майстор
Зависи как е хванат гипсокартона.Аз бих прокарал шпилки през картоните от двете страни.
И някакви дистанционери между картоните.Например някакви сцепени и свити втулки.
Или хваната дълга планка в два съседни профила.На единия ни телевизор имаше фабрично такава планка за окачване на стена.
zz_stefanov - майстор
Веско, бих резнал картона и бих направил отвътре усилена носеща конструкция.
Каква точно, според мястото.
gruio - специалист
Най-издръжливи за гипсокартон са металните за клещи (могат да се поставят и без клещи) а още по-добри са на Fischer Price - Duotec, но мисля са доста скъпи.
zz_stefanov - майстор
Картонът един пласт. Каквито и дюбели да се ползват, ще стане като на снимката на хидрата. Там дюбелите не са поддали.
Трябва тежестта и усилието при въртене на шарнира да се разпределят на по голяма площ извън планката.
gruio - специалист
нед юли 17, 2022 9:23 pmzz_stefanov написа:
Картонът един пласт. Каквито и дюбели да се ползват, ще стане като на снимката на хидрата. Там дюбелите не са поддали.
Трябва тежестта и усилието при въртене на шарнира да се разпределят на по голяма площ извън планката.
По принцип си прав, но има значение на каква площ ще разпредели теглото дюбела. Щото и шпилки да прекараш пак е същата работа ако им сложиш 10мм шайби. Аз имам доста окачени неща на фишер включително и закачалките за дрехи през дървени дъски, които зимата със сигурност минават 10кг.
lyubohar - майстор
Колега,какво има от другата страна?

Тема "Телевизор окачен на гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: