• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bleuetoile - специалист
пон юли 18, 2022 2:12 pmLutchezar написа:
нед юли 17, 2022 11:11 pmbleuetoile написа:

Направих снимки, но не намирам от къде се прикачат файлове тук. Също, не намирам опция как да си вляза в темите, в които съм писала и има нови отговори.

Изобщо съм пишман кандидат майсторка, но ще видим до къде ще я докарам.
Има превключване на дизайна на форума, нов и стар, има мобилна версия и нормална. Зависи дали си от мобилно устройство или от компютър.
Та идеята е че под мнението има прикачване на файл, има и вмъкване във мнението.
Ако имаш проблеми с размера на снимките, най-лесното е да ги изпратиш някому през месинджър, той ги свива, ще си свалиш изпратените снимки като нови с намалена големина.
Много благодаря. Обаче в мобилната версия не ме пусна да превключвам изобщо на никъде, плюс това толкова попъпи на все клик, че е някакъв ужас, като в някой заразен сайт е. Ще гледам да пиша от компютъра, тук адблокера май ги намества тези нахалници, версии се превключват и прочие. Просто от много обикаляне гледам да не пипам компове, все с работа го асоциирам, а нали сега съм пишман майсторка, а още не съм наредила/изхвърлила/почистила какво ли не.

Гледах ви темата с градините, искрено завидях. А аз с един апартамент не мога да го избутам. Контактите с майстори са ужасно уморителни, не знам какъв е правилният начин за разговор с тях, как се пазари човек и т.н. До сега все мъжете са ги нареждали майсторите, и аз се чувствам много безсилна пред такива. Особено двата модела плочкаджии, с които говорих ми скриха шапката от всякъде. Първите ми обясниха и че съм неграмотна, защото не се казва водоизолация, а хидро изолация??? Аз опитах да кажа, че хидро значи водо, все едно. Мъдри хора...
На плочките от снимката им избегала геометрията, а на мАстора фугата.
Отстрани нещата изглеждат лесни.
Така като чета ако под плочките има хидроизолация привиквай към скърцането и пукането.
Защото точно там са лепени под разни наклони, специално и нарочно. Фугите ясно, че са натрошени.
Хидроизолация има, и до тия 4 плочки не стига никаква вода, освен ако ги мия специално. Все пак си мисля, понеже и аз обичам да чупя, да си купя една кутия плочки от същите и да тренирам малко. Имам си и флекс?? С който ми казаха едни стъклари да не пипам, че ще си отрежа някоя ръка?? Но заедно с огромният майстор може да почупим заедно...
kozl - майстор
С флекса най-вероятно ще съсипеш хидроизолацията под лепилото.
chapara - майстор
Почти ми се изясни картинката. Разбрах защо ти дават и цени за отказване :roll:
bleuetoile - специалист
пон юли 18, 2022 8:10 pmkozl написа:
С флекса най-вероятно ще съсипеш хидроизолацията под лепилото.
А с какво да къртя? Онези плочкаджии от днес казаха ако се кърти с къртач - цялата баня, но със сигурност целия под юял да замине от вибрациите? С чукче и длето?
bleuetoile - специалист
пон юли 18, 2022 8:11 pmchapara написа:

Извинявам се, но би ли превел като за неуки? :?:
kozl - майстор
Е то зависи от мощността на къртача и от това как са залепени плочките, но в краищата с чукче и остро длето от твърда стомана иначе само с къртача няма опазване на съседните плочки.
А ако плочка се разлепи и излезе цяла - обезпрашаване и лепене на същата с монтажно лепило или Ц-200на тънко и на мястото на почката в предишното и положение. Ако се разменят местата или положението трябва да се изпили или внимателно изчука лепилото под плочката.
Lutchezar - майстор
Може ли някоя по обемна или панорамна снимка на банята, да ми се изясни картинката.
Хем да се разбере защо са тези специални наклони на плочките.
Недей да пускаш никой да руши и да копае, всеки иска да изрине всичко и да прави наново, дори да стане хубаво и страхотно не винаги е необходимо. Освен ако имаш пари за харчене и луди идеи.
Вие жените сте малко странни и други неща са ви водещи и определящи в дизайна, практичноста и цветовите комбинации, но тук има доста търпеливи и разбиращи от бани хора, все ще се стигне до компромис как ще се действа.

Стряскаш се от това че някоя плочка мърда. Разгледай темите за бани, плочки душкабините с две нива и ще видиш на снимките как се правят разни елементи, ще разбереш от какво друго трябва да си недоволна.

Също така имаш фикс идея с тези балкончета явно. Ако мозайката не се е напукала ужасно просто грундираш и слагаш примерно боя за басейни, може и хидроизолация да направиш за да се оттича правилно водата, лека шпакловка отгоре, но сложиш ли плочки ако е мокро ще се пребиеш в момента в който стъпиш, освен ако не слагаш декинг и т. Н.

Това за къртача ми е малко неуместно за смяна на 4 плочки. С мултишлайфа нежно или с някой дремел, след това с вакум лапа се вдигат и се залепват. Това което ме притеснява е че и другите явно са залепени по същия начин. Един валс с майстора из банята и може да ги вдигате всичките.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон юли 18, 2022 8:16 pmbleuetoile написа:
пон юли 18, 2022 8:11 pmchapara написа:

Извинявам се, но би ли превел като за неуки? :?:
Когато, по мои си причини, не искам да се занимавам с нещо, давам толкова висока цена, че мен спират да ме занимават с това нещо. Те това е цена за отказване
И на телефон и на компютър, най-най-най- отдолу е бутончето Смени дизайн - Old

На стар изглед просто нямаме реклами, без адблокер ;-) . Можеш ли да получаваш и изпращаш съобщения?
bleuetoile - специалист
Имам фикс идея за балкончета, защото:
Съседката отгоре ме наводнява с едното нейно от 3 години, половин стена в хола е заминала, историята е дълга, иска ми се да оправя моите, тя да види и д се засрами. Иначе община, съдене и прочие, моя апартамент не е застрахован. Преди време им подписах да санират сградата, защото обещаха, че ще подсилят тези балкончета и ням ада паднат, вече така изглеждат, и няма да текат, като продънени са дори сега 2г след стиропор. А мозайката е много много напукана. Санирането беше голям шок, смалиха ми всички прозорци с по межди 10 и 15 см от всяка страна, намаля светлината, а многото огромни прозорци и тия малки балкончета му бях най-хубавото на този апартамент.
Освен това са прецакали покривът и са лепили стиропор с луфтове, бие на кухо и нагоре над мен имат много оплаквания. Старата ми дървена дограма беше 100 пъти по-хубава. Адаки ме е яд. Целият апартамент, с юго източно изложение сега е като в парник, мразя климатици, но май и това ще трябва да преглътна, защото вентилатор нищо не променя.

Ще кача още снимки по-късно, от телефона опцията смени дизайн е неактивна, колкото и да цъкам, ще ви кача скрийншот.

Колкото до как ме отсвирват майсторите с високи цени, честно не разбирам защо? Аз ли съм проблемна като поведение или проблемите ми с плочките са някакви безумно тегави?

Преди месец изгоря един бушон /старо табло в дръгия апартамент. Викнах някакви електро, които са сменяли неща по апартамента на сестра ми. 500 лв смяна на табло? После видях таблата в Практикер. Имаше същата марка, със същите функции за под 100лв? Попитах приятели мъже, казаха, че са прекалили с цената майсторите...
Lutchezar - майстор
От телефона обаче можеш да смениш мобилния изглед на страницата с нормален, и после става активна опцията.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Отлепени плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: