Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Indianec 2 - специалист
Добре, и карбураторите да са проблемни не могат ли да се приспособи нещо обикновено?
Иначе точно преди година имах такова мазнене/цапане на ауспуха, на сегмент ме пратиха, че не уплътнявал добре...от тогава машина на доктор не.
След като смених карбуратора всичко изчезна, нито чистене, нито ремонтни комплекти помогнаха(закрепи замалко положението), само, че при мен нямаше празен ход.
Разбрах впоследствие каква е белята, ама не е тук темата.
borchoyor - специалист
ср юли 20, 2022 8:23 pmIndianec 2 написа:
Добре, и карбураторите да са проблемни не могат ли да се приспособи нещо обикновено?
Иначе точно преди година имах такова мазнене/цапане на ауспуха, на сегмент ме пратиха, че не уплътнявал добре...от тогава машина на доктор не.
След като смених карбуратора всичко изчезна, нито чистене, нито ремонтни комплекти помогнаха(закрепи замалко положението), само, че при мен нямаше празен ход.
Разбрах впоследствие каква е белята, ама не е тук темата.
Е, кажи белята, да я пробвам и отивам на бобина.....
Indianec 2 - специалист
Не знам при твоя карбуратор как е, на механичните Валбро и Зама има едни тапи( от много тънък алуминии).
Под тях има още каналета, освен тия, които се виждат, които се запушват и машината що годе работи добре при прекалено богата смес, поне при мен беше така на тихите обороти.
Ама по работата на мотора се усеща.
Също на и един възвратен клапан, след клапата на смукача се вижда, може и от него да се еб@ва, и да дави двигателя.
До сега само веднъж го срещах това на моя машина и взех направо друг карбуратор.
borchoyor - специалист
Здравейте, пак. Сетих се, че имам SM на стария тел. Та според него проблема е от нещо наречено switchgear. Нещо като комутатор. По-късно ще пробвам да го меря с мултицета.https://photos.app.goo.gl/hZ5EYVgDTJn214T8A
Цветомир Димитров - специалист
Разглеждам в ютуб че хора слагат предпазител от хускварна 543rs на b40b,малко по-дългата струна дали ще е проблем за агрегата?
вт юли 26, 2022 3:20 pmЦветомир Димитров написа:
Разглеждам в ютуб че хора слагат предпазител от хускварна 543rs на b40b,малко по-дългата струна дали ще е проблем за агрегата?
Не вярвам да е проблем, поне в дългосрочен план.
То това си е заложено- животът на вложените материали е различен. Имам предвид еднаквата мощност, но различният клас на машините.
Вероятно на твоята са предвидили по щадящ режим на работа.
Щом го мислиш, значи трябва. Иска ли душата, дай ѝ!
емовлаха - специалист
Ще паданат оборотите,натоварването на предавка, вал и съединител ще е по-голямо и вибрацийте също. 46см е диаметъра на косене при хускварната на еднаква мощност са и двете но явно предавателното число е различно.
dpp - специалист
Имам B40B, то си е 1:1 с Хуск! Не си спомням точно на кой модел отговаряше като мотор обаче.
Когато я купувах четох затова. Гледах и мощност, двигател, цилиндър, части - парт номера, всичко им беше еднакво...
Ако си решил , сменяй. И мен ми идва май малко къса кордичката.. :-D
пет юли 29, 2022 6:17 amdpp написа:
... Гледах и мощност, двигател, цилиндър, части - парт номера, всичко им беше еднакво...
Ако си решил , сменяй. И мен ми идва май малко къса кордичката.. :-D
Емо като писа за редуктора, потърсих информация, но намерих само на хуск- 1.4. За калъчката търсих около 30 секунди преди да ме заболи главата.
Ако и там са еднакви, остава само заради проектния живот да е по малък диаметъра на косене.
Според мен де, но не ми пречи да поспорим с някого- лаф да става.
емовлаха - специалист
Най елементарното което Цветомир може да направи Трифоне е да сложи кръгла или квадратна корда 3мм, да си измери диаметъра в см с поставена защита и да ни го напише, да смъкне защитата да разпъне кордата до 46см диаметър толкова е на хускварната, на неговата нямам си на идея колко е да кажем 42-44 см, да запали косата и газ на макс с различните дължини на кордата без да коси! При тия примерно 2-4см разлика не му мърдат едни -1000-2000 оборота надолу нама как да не чуе разликата. При неподържана трева със диаметър 46см колко обороти ще трябват на косата, като нали тая изкосена маса трябва да мине през защитата за да я изхвърли, колко см ще даде тая защита от хусварна също може да се гадае. Решението е някъде в усуканата или под 3мм корда... Хич не са еднакви косите, ако иска бързо косене да се замисля за сериозна машина :)

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: