Горното показва, че на пелети са го карали като за по-евтинко, неправилно, с последствия студ и кофти работа на горелката. Не доказва по-топлото от ТП. Нито пък по-евтиното, като за 10 хилядарки.
ср юли 27, 2022 5:39 pmТрифон П.Трифонов написа:Това исках да кажа, че правеха икономии! Освен това горелката си работеше он/оф , не зная колко е хистерзиса й. Обяснявам си по-толото с факта, че ТП подава по константно топло, макар и на 50 градуса.ср юли 27, 2022 5:11 pmkalin72 написа: Фитилчо:И аз се извинявам!Аз не мога да работя с данни, но зная, че еквивалента на тон пелети на месец, на същата къща , неизолирана, с радиатори е 600 лева сметка за ток за Февруари, като там влиза и бойлер. Хората са с малко дете и ми казаха- никога не е било толкова топло с пелетите преди(за да стигне този тон пелети за месец, горелата седеше на 48 гр).ТП е Gree сплит 9 кв по спомен.
Горното показва, че им е било скъпо на пелети, което косвено потвърждава по топлото от ТП.
Ако има значение, с това количество пелети се отопляват/ха 117 чисти квадрата апартамент с високи тавани и без изолация и около 60 кв.м приземен етаж...
ср юли 27, 2022 2:17 pmsilent написа: А инак при сегашните цени на пелетите тока и един лев да стане пак си на сметка да си на ток с климатици или термопомпа.Това се опитвам да кажа аз...

Особено, като се включи мръсотия, хамалогия, планиране, инвестиция, магазинаж и не на последно място, всяка година се чудиш, к'ви пелети щи набутат!