Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Чаро - Акълия
Аз не видях на снимките, къде са тия два пласта. По-скоро ми прилича на ступори/майки и замазка. Преди колко време е праваена замазката?
Лепи с флекс лепило от висок клас ЦМ17 или, там Соло да каже, АК22 ли беше.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
dankg написа:
Вратата на банята ще се маха и ще се монтира плъзгаща. Но да ви питам дали имо проблем при лепенето на плочките на пода, защото от снимките се вижда, че първо е залято и после са къртили да прекарат ВиК-то и са на два пласта. Опасявам се като залепя почките тези малки цепнатинки да не разместят след време плочките отгоре?!
За подя няма какво да се притесняваш, още повече, че съвременните лепила са пластични и след втвърдяване.
За вратата, не мисля, че е удачна плъзгаща. Виждал ли си плъзгаща врата? Плъзгачите къде ще са? Как ще ти се вържат визуално И хигиенно?
vidrata - специален-специалист
Това на снимка STP60981.jpg тръби за лира ли са? Мисля че по-удачно щеше да е те да излизат от стената.Ако стената на която се виждат вече е подготвена за лепене(т.е. няма да се маже или нещо подобно) как смяташ да стане работата с тея тръби?От къде ще излизат от пода или от стената?
Ако правилно съм разбрал ,че са за лира съветвам те да ги вкопаеш в стената.
dankg - специалист
vidrata написа:
Това на снимка STP60981.jpg тръби за лира ли са? Мисля че по-удачно щеше да е те да излизат от стената.Ако стената на която се виждат вече е подготвена за лепене(т.е. няма да се маже или нещо подобно) как смяташ да стане работата с тея тръби?От къде ще излизат от пода или от стената?
Ако правилно съм разбрал ,че са за лира съветвам те да ги вкопаеш в стената.
Да това са за лира тръби. Не се бях сетил за това да се вкопаят. Ще трябва да вида каква лира, ще сложа и да го измисля това с тръбите. Мерси много....
За пода ме успокоихте-правен е преди повече от 5 месеща и е майка със замаска/поне така ми изглежда/, а за вратата-не зная от какъв матерял е. На сестра ми вратата е плъзгаща и е монтирана отвън, удобна е и някак си отваря повече пространство в банята им-затова и аз съм решил да сложа такава. Ако виждате на снимката 81 се вижда, че до тръбите за лирата, са и тръбите за мивката, ако е такъв тип вратата няма да може да се отваря до края от мивката. Все още не съм оглеждал за самата врата/ ще трябва да видя каква точно ще ме устройва/, но за тази седмица са наред плочките да се купуват. Мерси на всички и ще пиша пак....
Master_Kenobi - V.I.P.
С тая врата така ще имаш грижи. Отваря се навътре, което значи, че первазите отвътре са неподвижни, някой вече го каза. Допирането на фаянса до тях няма да е нито естетично, нито практично, нито лесно. Препоръчва се перваза на вратата за "захлупва" фаянса.
За това я огледай и виж, дали не може да я обърнеш - да се отваря навън. (Не знам какво е разположението в коридора.) Ако ти се стори добро решение, пиши да даваме акъл как да махнеш подвижните первази отвън и да я демонтираш.

Твърдо против плъзгаща врата съм аз. Плъзгащата врата е по-скоро завеса, отколкото врата. А тия дето не са - са с механизми дето струват една торба пари. Вратата за баня + WC трябва и да звукоизолира. Дори е добре тия помещения да са зад две последователни врати, ама...
(Може и да ви е смешно, но има доста хора (жени обикновено), които имат психологически проблеми с шумовете, които издават при ползване на сервизното помещение и се въздържат да ползват коя да е тоалетна по тия причини. Някоя гостенка да не се напишка у вас. :lol: Това в скоби обаче, че е друга и дълга тема)

Вратата ти може да се окаже, че не е ламинат, а фурнирован МДФ. Тогава теглиш един водоустойчив лак отгоре и си готов. Има и тънкости, ама виж първо дали е ламинат. Пък и ламинат да е, не я сменяй сега щом си натясно с финансите. След години, ако се скапе, тогава ще я мислиш. Не знам обаче, дали сам ще разбереш, какъв е материала. Питай инвеститора или викни познавач, ако не си сигурен.

Не знам дали си си представял коридора отвън с една врата, дето ще е съвсем различна по вид, форма и цвят от другите врати в коридора. Няма ли да стои като кръпка? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Колкото повече разглеждам снимките, толкова по-странна ми се вижда тази баня.
Има ли картон по стените? Тези две водопроводни тапи нависоко над тоалетната чиния какво са? Къде точно ще бъде тоалетната чиния? Мивка? ... забелязал нещо покрай тапите, затова.
dankg - специалист
Това за вратата да се обърне, не съм се замислял, но и този вариянт ще разгледам и ще преценявам.
Тръбите, които са на високо и има кабел до тях са за бойлер, ако слагам, така ме посъветваха , да ги имало, та после да не ми се налага да слагам. Тоалетната ще е на мастото на което съм сложил чинията, тя и тръбата се вижда-за отходните води, а водата ще се взема от въпросните тръби, които ще служат и за бойлера. Точно отсреща ще е мивката, има снимка, на която се виждат тръбите за лирата за парното, до тях са и тръбите за вода и отходния канал за мивкат, а в дъното се виждат и тръбите за душа.
Там където са тръбите за душа и за бойлера е стената на асансьора и са сложили стериопор за изолащия и след това е замазан- вижда се на снимките около отворите за тръбите за водата.
Ще се опитам да направя панорамна снимка и да напиша, кое какво е върху нея-надявамм се да стане.
Благодаря ви за коментарите и съветите до момента-от полза ми е всяко мнение.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Тапите ти са прекалено хлътнали и не са "циментирани" плътно. Консултирай се колко трябва да се показват и го оправи това.
Водата за мивката на място ли си е? Стояща батерия? Ако вратата остане така, блъска в мивката? Всъщност какви са размерите на помещението?
dankg - специалист
n_a написа:
Тапите ти са прекалено хлътнали и не са "циментирани" плътно. Консултирай се колко трябва да се показват и го оправи това.
Водата за мивката на място ли си е? Стояща батерия? Ако вратата остане така, блъска в мивката? Всъщност какви са размерите на помещението?
Това за тапите, колко трябва да излизат нямам ни най малка представа-може да е проблем май?!
Водата за мивката е на мястото си, а вратата наистина като се сложи мивката ще се блъска в нея, но моята идея беше да е плъзгаща врата.
За размерите на банята искам да направя една 3-Д снимка и да я пусна, но нещо не става. Ако не мога да я пусна ще направя на ръка един чертеж и ще го снимам и пусна.
vidrata - специален-специалист
dankg написа:
Тоалетната ще е на мастото на което съм сложил чинията, тя и тръбата се вижда-за отходните води, а водата ще се взема от въпросните тръби, които ще служат и за бойлера.
Батка поглеждал ли си от къде се пълни моноблока от страни (горе) или от долу?И как смяташ да го пълниш от изходите за бойлера с мека връзка ли ? Ако е така ще стане грозно защото ми се вижда че разстоянието е голямо дори и при горно пълнене ,а за долу да не говорим.Защо не си пусна отделна точка за моноблока?

Тема "Нова баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: