• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sarnela - специалист
нед юли 31, 2022 7:07 pmnikolson написа:
чет ное 29, 2018 1:53 pmsarnela написа:

Откъде заключихте, че ще са чамови?
Какъв материалът? И с какви еко препарати е обработван? За укрепване, вода, отвеждане и деца няма да питам, защото може да ме обвинят в религиозна нетолерантност.

Чам. Това не беше предвидено да е къщата, построихме го, за да пази караваната от слънцето. Уж набързо, а го поукрепихме и стана покрив на къща. Постепенно се оформи идеята да стане къщичка. Правихме го под ръководството на конструктор и сме спокойни, че е здраво изграден.

Дървото е защитено с ленено масло и катран.
Чираче - майстор
нед юли 31, 2022 7:12 pmsarnela написа:

. Правихме го под ръководството на конструктор и сме спокойни, че е здраво изграден.
Не съм съгласен, че здраво изграден. Защо тогава са тия временни "Х" връзки от дъски?
шоп - майстор
нед юли 31, 2022 7:48 pmЧираче написа:

Не съм съгласен, че здраво изграден. Защо тогава са тия временни "Х" връзки от дъски?
И аз си мисля, че конструкцията е паянтова.
То в Сандански, Мелник рядко сняг, но един тежък мокър сняг + силен вярът и покрива ше Ви затрупа!
Ветровото натоварване ще се усили след направата на стени и монтажа на дограми. Сега е ажурно и вятъра минава....

Аз не бих спал под този капан.
ky-kyy - майстор
Построили сте паянтава плевня. Конструктора, да се ориентира, към някоя друга професия.....
kr1100 - майстор
нед юли 31, 2022 8:39 pmky-kyy написа:
Построили сте паянтава плевня. Конструктора, да се ориентира, към някоя друга професия.....
:supz: :partyman:
sarnela - специалист
И други конструктори го гледаха на място, не от снимка, и казаха, че е ок. Трябва само да добавим едни хоризонтални диагонали под покрива, където свършват колоните.

Майстор зидар в района на Петрич-Сандански? Няма, ясно. Благодаря още веднъж на всички ви, дори и на недобронамерените - и те могат да те научат на нещо, най-малкото с поведението си. :)
Lutchezar - майстор
Няма недобронамерени. Има недоверчиви. Неубедителна сте, снимката също. И вашите майстори не са във форума а в сайта.
https://maistorplus.com/
ky-kyy - майстор
пон авг 01, 2022 3:29 pmsarnela написа:
И други конструктори го гледаха на място, не от снимка, и казаха, че е ок. Трябва само да добавим едни хоризонтални диагонали под покрива, където свършват колоните.

Майстор зидар в района на Петрич-Сандански? Няма, ясно. Благодаря още веднъж на всички ви, дори и на недобронамерените - и те могат да те научат на нещо, най-малкото с поведението си. :)

Форума е създаден с идеята - направи си сам. Той е за съвети, не е за търсене и предлагане на труд.
А за вашия случай....наречете ме ретроград или закостенял, ама къща се започва от основите, колони, зид и чак накрая покрива. Ся, тия нови технологии - имам си едно покривче, дай да му направя отдоло къщичка, не са ми ясни.... Успех ви желая :)
hidrazin - майстор
Тук няма недоброжелатели (или поне са малко).
Но пък има хора искащи да ви предпазят от патоса, често завършващ с неприятни драми.
нед юли 31, 2022 7:12 pmsarnela написа:
Правихме го под ръководството на конструктор и сме спокойни, че е здраво изграден.
Предполагам конструктора се е водил по проекта?
Нали се сещате за какво питам?
Виза за проектиране, съгласуване с местното енерго и ВиК, проект, разрешително за строеж … и.т.н.т.
Щото гледайки снимката ме обземат едни съмнения…
Успех!
:partyman:
Grozdev - специалист
Интересна тема с още по интересни постове /(мнения и насоки)..
Като един обикновен читател,
След като изчетох всичките до последния, ми изникна 1 въпрос, и сигурно ще може някой от всички Доброжелатели
( нали тук няма други! )
да ми разясни по точно
Какво означава
ПАЯНТОВА дървена КОНСТРУКЦИЯ?
НЕЩО. :
Което е предпоставка да ПАДНЕ?
ИЛИ
Е нещо ЗДРАВО което не може да се събори ЛЕСНО?

До колкото знам ( то не е много)
Има 3 типа конструкции.
Железобетонна, метална, и дървена. .
Е в някъде в миналото има и
Зидани констр. Елементи
Които сега май не се позволяват
Без комбинации с горните.!
Та в случая питането е за дървена
Такава..?
  • 1
  • 8
  • 9