• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон авг 08, 2022 6:28 pmnelina_london написа:

Трифка, ...
Това, пренебрежителното, ще го подмина, за сега, хахааа.
Който ме е презрял, хубаво ..........ял.

Все пак, писала си няколко истини надоле, за които няма да дам тъпото клише "+ нам колко си", но подкрепям.
Стройте, да се ползва, па после, че му бЕрете гайлето!

На дечинята оставяте не само активи, хора, оставяте и пасиви.
Кукера е мноооого прав, ама ще го разберете по натам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Що наричате купуването на печка "инвестиция"?? Инвестицията веднага почва да прави пари... Нещата от темата са или пасив или актив или консуматив. Подменяте понятия и мисълта ви артистично криви
ky-kyy - майстор
пон авг 08, 2022 6:49 pmn_a написа:
Що наричате купуването на печка "инвестиция"?? Инвестицията веднага почва да прави пари... Нещата от темата са или пасив или актив или консуматив. Подменяте понятия и мисълта ви артистично криви
Има и такива инвестиции- дългосрочни им викат и балъците кълват....демек тоз който ти е продал печката с малко тенекия, сръчност и сладкодмие и веднага е направил от камара жилязо кеш. А другия, живее с надеждата, че е направил сделката на живота си. И те така и пак тъй :)
Бе, от колко време им разправям- набитото не се избива, ама пусто модерни термини се въртят навсякъде...по умни изглеждаме, като ползваме два-три.
ky-kyy - майстор
nelina_london знам, че има и другата гледна точка, аз просто си казвам моята. Реагирам, защото в момента плащам чужди заеми, на човек подлъган от мантрата 100 коча-200 мъди. Дразня се от това силово налагане на модел. Масово се налага кола-газова уредба - няма не искаш- задължително. Изолация- няма не искаш, пелети няма неискаш - така трябва. Няма не искаш да си пeдaл - задължително е ! Трябва, така се прави и точка. Заеми ще теглиш, ще крадеш, ще убиваш, но трябва да си с пелетарник, термопомпа, или газ и да живееш в термус.
И що пита човечеца? И веднага отговора - Ти си прост, ти си неук, ти отричаш прогреса - ще купуваш, ще се презапасяваш, ще 'инвестираш" в панели, в печки, в сонди, в изолация - така трябва! Ще си даваш гъзa, ще лижеш, ама така трябва...
Ама аз не искам, казва човека. Искам да съм свободен, да харча според чергата си, да отворя прозореца, да дишам въздух, да ида сред природата, да ида сред хората на футболен мач, на заведение да пия една бира, да спя на студено вечер, защото на топло не ми е комфортно....- Не! Ти си прост, ти си пияница, ти си куку, ти си деградирал елемент....
И така до безкрай...
nelina_london - специалист
Аууу ,Трифоне ,сакън ! Аз умалително го казах ,нежно ,като жена , ти реши ,че те презрях .Как си ги вадите тези изводи ,бе хора ,защо си мислите ,че всички ви хейтят ?Много ми е забавно да ви следя словесната битка с Калин ,признавам си ,но за мен и двамата казвате истини ,просто всеки гледа от своята си камбанария .
И аз и половинката ми сме възпитани да разчитаме на собствените си умения .Всичко ,което сме построили или инвестирали(апартаменти под наем ) е било с лични наши средства и то от труд :) ,а не от инвестиции .Затова споделям точно виждането на ку-куу и се надявам да успея да възпитам децата си по същия начин ,който е и безкрайно прав със залитането на модата в какво ли не .Макар че , и аз се водя от модерните с нискоенергийна къща ,но вложените средства в климатизация , вентилация и изолация ,сумарно са по-малко от ТП труд и материали .Така сме преценили ,така сме направили .Който иска да злорадства ,че ми духа :)

А за прогимназиите ..свеки живее в 200м2 къща сама ,но ние ходим уикендите ,а и другият и син си идва със семейството за месец лятото .Затова тази къща не я имам за паметник .Съзнавам, обаче, че това са редки случаи.

А, за инвестицията ,кой е казал ,че от там трябва да печелиш само пари,може и да си на загуба ?Влагането на пари в нещо -движимо или недвижимо ,както и образование го прави инвестиция - инвестирал си средствата си в закупуването му .Когато решиш да продадеш въпросното жилище ,печката ти е баш инвестиция, по начина по който вие го разбирате .Да не коментирам като попаднете на обява на къща и още в описанието пише с ТП .Та тогава инвестицията ви участва и маркетингово . .Икономист съм все пак .Активите и пасивите са във фирмата .В домакинството не си казвате с половинката с колко активи и пасиви разполагате този месец .
пон авг 08, 2022 7:33 pmnelina_london написа:
Аууу ,Трифоне ,сакън...
Не чака така, джанъм. Предположих, но....както и да е.
От добрите, къде си казват квото им е, съм.
Затуй съм "уважаван" и недолюбван- на никого не спестявам нищо, хаха.
Здраве да е, а то иде от спокойствие!
На всеки пожелавам рахат да си живее!

Виждам, как лека-полека узрява, Калин.
Колкото и да съм му противен, в момента, вярвам, че му помагам, пък той да си гледа неговата- що ми връзва?!!
Ясно ми е какво е да нямаш. Издържах студентка, в чужбина, до магистратура, с технологична пауза от 2 години.
Боб, картофи, леща, ориз и това на Бис.
После......Кукуригуто обясни- пелети, мелети, Газ.....И що?!!
Айдеее, здраве да е!
ky-kyy - майстор
пон авг 08, 2022 7:33 pmnelina_london написа:

А за прогимназиите ..свеки живее в 200м2 къща сама ,но ние ходим уикендите ,а и другият и син си идва със семейството за месец лятото .Затова тази къща не я имам за паметник .Съзнавам, обаче, че това са редки случаи.

Учинайка ми, остана вдовица. Вуйчо беше обзавел голям апартамент в центъра на Ст Загора. Не е интересно, как го поддържаше с една учителска заплата и как изучи и отгледа син и дъщеря близнаци. Появи се възможност, да ги прати в САЩ да учат, без да се замисли и секунда продаде апартамента и излезе на свободен наем. Изучиха се, работят, задомиха се, там. Пращат и редовно пари, защото с учителска пенсия и добавката от вуйчо, парите не стигат за никъде. Могат и искат да и купят жилище, могат и искат да си я вземат там - тя не иска. Идват си на две-три години, да я видят, тя види тях и внуците..Ами през месеца, който са в България, живеят на хотел. Ходят и на море, или балкан, водят и майка си, пак на хотел...
А виж и другото мислене - Аууууууу, кво учене в САЩ, тука няма ли училища, как ще продам апартамента. Не, не и не! Имот не се продава! Ще теглим заеми, ще правим ремонти, пелетна камина задължително! тока скъп, как ще плащаме по 200 лева ток? ако се видим с пари, ще купим още един, че и гаражи - имоти, имоти, имоти и вещи, вещи вещи...Какво ще оставите на вашите деца, а те на тяхните? Ниви, имоти, пелети, в краен случай термопомпи и соларнои панели по терасите.
Примери подобни бол.....:)

ПП Пия, не крия, грозен съм, плешив съм, имам белези от операции по главата и по тялото не се обиждам от истината, така че едва ли ще ме засегнете, ама някои друг репертоар нямате, Чакам да се съберете повечко ;)
ПП2 Rakia Power е близко до моето виждане за живота вселената и всичко останало, но в подписа съм искал да заявя принадлежността ми към една фракция от НФК Берое. Аз съм бероец откакто ме заведе татко за първи път на Храма. Та и там греда, ама не ми пречи да се упражнявате и на подписа ми.
ПП3 И всички да ми скочите, истината е една - моята :)
brum - майстор
пон авг 08, 2022 6:28 pmnelina_london написа:
Може и да греша ,но все си мисля ,че желаещите да инвестират в диверсификация на отоплението са на моя възраст ,с деца в ДГ .И ако им предстоят още едни 15 г. пълен дом ,спокойно могат да инвестират още .
Не грешиш. Жив пример съм - 3 деца, каката ще ходи на училище септември 2023та. Термопомпа (сега се монтира) и газов котел, уж достатъчно топлоизолация, фотоволтаици. Диверсификация един вид. Ако доживея да стигнат до университета и да станат самостоятелни си бия камшика и заминавам дето сърцето ме води. Ама до тогава се спобива на място да изгледам децата.
пон авг 08, 2022 9:34 pmbrum написа:
... Ако доживея да стигнат до университета и да станат самостоятелни си бия камшика и заминавам дето сърцето ме води.
А дано!
Ама...внуци, туй-онуй покрай тях?!
Адмирации за намеренията.
Сам не мога да се откъсна от корена си, Мамка му! Пусти манталитет!
Смятам да уча внуците да псуват който заслужава, да правят бели, ще ги водя за риба, по Балкана, пещери...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Избор между термопомпа и котел на пелети." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: