Чудя се дали балатума е удачна настилка за едно помещение което ще се използва за склад и работилница. Помещението е сухо, пода е на замазка.
Балатума се чисти лесно и е евтин. Не съм много наясно с полагането му, но не мисля да го лепя. Евентуално по краищата мога да го фиксирам с двойнолепяща лента или някакво лепило.
Та представям си процеса така:
1) Изравняване на неравности с ъглошлайф и диск за шлайфане на бетон.
2) Почистване до липса на прах с прахосмукачка.
3) (евентуално) Импрегниране с нещо на замазката (Ceresit CT 17 ?).
4) Развиване на балатума и оставянето му за някакво време в помещението (уж трябвало да се темперира...).
5) Изрязване по помещението.
6) (евентуално) Подлепяне по краищата за да не надига (няма да има первази).
Ще съм благодарен за всякакви съвети за корекция в процеса ако не е правилен. И как се съединяват 2 парчета балатум? С лепене към замазката по ръбовете на среза ли? Или по друг начин?
Балатума се чисти лесно и е евтин. Не съм много наясно с полагането му, но не мисля да го лепя. Евентуално по краищата мога да го фиксирам с двойнолепяща лента или някакво лепило.
Та представям си процеса така:
1) Изравняване на неравности с ъглошлайф и диск за шлайфане на бетон.
2) Почистване до липса на прах с прахосмукачка.
3) (евентуално) Импрегниране с нещо на замазката (Ceresit CT 17 ?).
4) Развиване на балатума и оставянето му за някакво време в помещението (уж трябвало да се темперира...).
5) Изрязване по помещението.
6) (евентуално) Подлепяне по краищата за да не надига (няма да има первази).
Ще съм благодарен за всякакви съвети за корекция в процеса ако не е правилен. И как се съединяват 2 парчета балатум? С лепене към замазката по ръбовете на среза ли? Или по друг начин?