• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Някой да е минал по тоя път?

https://www.bgeef.com/bg/application-pr ... n-process/
Не.
По подобен, Да.
Ако искаш, мога да обясня накратко, ама ще те заболи главата.
kalin72 - майстор
Значи е по-добре просто потребителски кредит и да си плащам като поп...
След първият, "енергийно ефективен", сметнах.
Излезе на кантар с обикновен потребителски.
Вторият го теглих, понеже нямах активи в момента. Оказа се "геЙополитически" грях.

Пирамида или подобно геометрично упражнение.
Група пионерчета се справяха по добре.
MamaMy - майстор
Една от двете плевенски фирми е на приятел и в момента работи на софийска територия. Мога да гарантирам за коректно и качествено изпълнение. Относно цени не съм запознат въпреки, че прави такова обследване на сградата в която работех преди 2 години. Знам, че е много работа, писане, снимане и всякакви такива. По принцип всички тези енергийни проекти са за определени хора и фирми и на всички останали ще им излезе скъпо. Печалбата от тези проекти отива в банките и доставчиците на оборудване.
Фитилчо - майстор
ср авг 10, 2022 8:59 pmMamaMy написа:
Една от двете плевенски фирми е на приятел и в момента работи на софийска територия. Мога да гарантирам за коректно и качествено изпълнение. Относно цени не съм запознат въпреки, че прави такова обследване на сградата в която работех преди 2 години. Знам, че е много работа, писане, снимане и всякакви такива. По принцип всички тези енергийни проекти са за определени хора и фирми и на всички останали ще им излезе скъпо. Печалбата от тези проекти отива в банките и доставчиците на оборудване.
Доставчиците стриктно определени ли са, илиможе да се работи с произволен доставчик?
MamaMy - майстор
В повечето програми има определени марки и модели, а както знаем БГ е рай на монополите та...
nelina_london - специалист
Извинявай ,Калин, но нещо ми стана "тъпо" от това колко сложно е измислено всичко и с какви фирми е обвързано , и ще направя сравнение за бюрокрацията по кандидатстване за ЕЕ програми тук и в Англия .Там си избирам фирма ,която да ми сложи вата на покрива безплатно, дори документ за собственост не искат .Може да се направи и от наемател .Да подчертая ,че аз я избирам .Идва фирмата и удрям един подпис на един формуляр ,че съм съгласна .Фирмата си търси средствата от държавата ,аз не взимам заем ,нито плащам нещо ,нито се занимавам с документи.Ако газовият котел е с по-нисък енергиен клас (Д,Е ) , се случва същото -заменят ми го с клас А или Б .Същото се случва ако искам изолация на стените в кухината на двойния зид .Накрая , по мое желание монтират безплатно смарт електромер в къщи ,на който да си следя консумацията в реално време ,с цел да пестя , за което ми подаряват ел.кана за вода с двоен резервоар .Единият пълен с вода ,а вторият се пълни с натиск на копче ,за колкото чаши вода ми трябват и загрявам само тях. Всичко това с цел за се намали енергопотреблението и да се осигури по -висока ЕЕ .
Тук мерките са насочени в субсидиране на ток и газ за намаляване на сметките .Ужасно грешна политика .От предоставения линк виждам колко са усложнени родните програми и то за отпускане на кредит, а не безвъзмездна помощ .Ужас !
kalin72 - майстор
В България абсолютно всичко, насочено към хората, е направено, за да е трудно на същите тези хора.
  • 1
  • 2

Тема "Енергийна ефективност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: