• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Master_Kenobi - V.I.P.
vidrata написа:
skartalov написа:
че умивалника в крайна сметка трябва да е на 85-90 см от земята. Може да пробваме и този вариант.
Кеноби кой сега ще се извини????????
За кво да се извинявам бе, пич! Човекът ти го каза! Може на такива крака! Не виждам кво те притеснява, освен това, че ползваш май банята си за гардероб и ти трябват големи шкафове! :lol:
На високи крака шкафът ще е висок около 60 см. Като извадиш 15-18 см. (дълбочината на мивката) и то частично само, ти остават повече от 40 см. "светло", да буташ в него прапарати, шампоани, шишенца и кви ли не бански дреболии... Ти кво, якета ли окачаш в тоя шкаф. :shock:
Ай, стига апострофира, щото не си прав в случая... Ше зема да ти пратя едни дебели шарени каталози да видиш кво прават хората. :-D
vidrata - специален-специалист
Ок шефе щом искаш винаги ти да си прав спирам да пиша изобщо.
skartalov - специалист
Добре де, кво се заядохте толкова за високите крачета- може ли, не може ли?
Всичко може, стига желание да има! :-)

Бих се радвал да чуя и други мнения?
Master_Kenobi - V.I.P.
skartalov написа:
Че одеве мислих и забравих...
Долният шкаф окачен на стената, без крака. Не е трудно да стане, продават се и окачвачи за такива шкафове.

П.П. Няма ли да рискуваш с овални вратички. :)
silllveto - Майсторица
Според мен 10см е добра височина за крачетата. Относно изработката - изглеждат лъскави и добре направени. Относно дизайна... бе аз не бих си купила такъв. Но както каза Кеноби, вкусове различни, а и трябва да има всичко. Бих предпочела нещо по-елегантно, изчистено или класическо. Трябва да се има предвид, че в момента актуални са шарените бани и един претенциозен шкаф би бил абсолютно неподходящ. Пробвай и с висящи, и с такива под сифона (ако се изразих правилно)
Успех! :)
skartalov - специалист
Master_Kenobi написа:
skartalov написа:
Че одеве мислих и забравих...
Долният шкаф окачен на стената, без крака. Не е трудно да стане, продават се и окачвачи за такива шкафове.

П.П. Няма ли да рискуваш с овални вратички. :)
Смятам скоро да пробваме окачен шкаф с умивалник за монтаж върху плот. Варият е да се изработи и от фурнирован МДФ (Примерно венге).

За по изчистен дизайн не мисля да пробваме, защото това ще рече правоъгълни вратички и т.н. - нищо особенно, но има такива бол на пазара.

За овалните вратички... Хммм... Много съблазнително, ама още ме е страх! :-)
skartalov - специалист
Master_Kenobi, тея окачвачи трябва да са здрави че тоя шкаф ще тежи доста.

Ти какви точно имаш предвид?

Аз се сещам за едни метални, на които след монтажа се надяват едни пластмасови капачки за фасон.

Имаш ли конкретен пример за такъв "държач"?
silllveto - Майсторица
Ето елегантен, висящ и с овал :)

Прикачен файл

23327_34691.jpg
23327_34691.jpg (18.74 KиБ) Видяна 9974 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Силве, 10 см. е добра височина за крачета сами по себе си. За височина на долен шкаф в баня, не е добра. Нито е естетична (запълва/прихлупва и без това малкото пространство), нито ергономична (трудно се чисти отдолу и събира гадости).
Виж какъв хубав шкаф си показала на снимката. На колко сантиметра от пода е според теб? Според мен - на около 30 см. :)
--------------------------
skartalov написа:
Master_Kenobi, тея окачвачи трябва да са здрави че тоя шкаф ще тежи доста.

Ти какви точно имаш предвид?
Едно време ги купувах от Бриколаж, щото беше за експеримент и цената не беше важна. Вижда се "куката" на снимката. Точно отгоре на нея има отвор с резба и винт за хоризонтиране след окачването.
Към стената се монтира една планка (има 6 отвора за винтове в нея) и куката се надява на нея.

Изображение

Ето и варианта с по-голяма товароносимост, Защото хваща и страницата и плота. При каменни плотове едва ли ще свърши работа... Трябва да се мисли друго. Не е проблем.
Начинът за хоризонтиране е същият. Гледай горния шкаф дето е с гръб.

Изображение

skartalov написа:
За овалните вратички... Хммм... Много съблазнително, ама още ме е страх! :-)
Е, кво толко те е страх?! Пробвано е и става. 4-5 години вече не са мръднали и в следващите 1400-1500 год. ще си стоят все така овални. :-D
Сам отгатна как става овала, пиши на лична, ако те интересува, да ти кажа как за 200-300 кинта да си направиш и матрицата. :)
Дано имаш преса...

Кефят ме хора като теб! :2thumbs:

Успех!
skartalov - специалист
MASTER_KENOBI, благодаря за изчерпателната информация.
Имаш Л.С.
Нямам търпение да направим висящ шкаф, само да намеря къде могат да ми режат МДФ-а под 45 градуса за конструкцията.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Шкафчета за баня! Мнения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: