• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Lutchezar - майстор
Прочиташ си документите на всичко което си взел, след това търсиш в нета подробности, преди това със сигурност четеш как се прави системата, и ако нещо не е ясно, тогава питаш. Дали тук или някой специалист е твой избор.
painkiller - помощник
Общо взето нямам почти никаква документация, има ли някой в София който да дойде и да ми каже: тая помпа слагаш тук, към нея връзваш тръбите по еди кой си начин, тоя панел тук и глгеда натам, пълниш тая туба ето от тука и доливаш с вода... ще бъде заплатено посещението естествено, в квартал Слатина съм и едва ли ще отнема повече от 10 минути от времето на човека. Благодаря
Последна промяна от painkiller на вт авг 30, 2022 3:34 pm, променено общо 1 път.
Lutchezar - майстор
Човек, нищо не си разбрал, стига си наливал вода в тази система... Пропилен-гликол.

Вземи прочети поне подобните теми, виж мнението на Трифон по-горе за да знаеш по кои ключови думи да търсиш.
Последна промяна от Lutchezar на вт авг 30, 2022 3:35 pm, променено общо 1 път.
painkiller - помощник
5 литра пропилен или квото е там стига за всякакъв вид система и панел ли? :? :)
като гледам ще ми е по лесно просто някой да погледне и каже, теми, ключови думи.... чел съм , гледал съм не ми е оферта да ми отнеме още няколко дни докато разгадая кое къде да сложа, загубих вече близо месец от покупката, не мисля че има смисъл още да се бавя
Lutchezar - майстор
Панели, разширителен съд, серпентина, тръбен път.
painkiller - помощник
Всичко имам, съжалявам ако съм пропуснал да го напиша, остава само свързването и монтажа на панела, който като почти всичко ще го сложа сам, рамката е направена също.....
Andri01 - майстор
Панела - на ЮГ! Помпата - хоризонтална! Р азположение ,връзки ,кранове - зависят от конкретния случай.
вт авг 30, 2022 3:10 pmpainkiller написа:
.......едва ли ще отнема повече от 10 минути от времето на човека. Благодаря
Със сигурност ще отнеме време, съизмеримо с времето на монтажа.
Не разбрах какъв тип е покрива, има ли налична помпена група, бойлера колко литра беше, панела, изборът на тръби...
Нещата се размиват във времето, а не всеки е склонен да се връща назад.

пп. Аха, хоризонтален покрив, гофре на 1/2, някакъв панел, предполагам и бойлер.
вт авг 30, 2022 3:38 pmLutchezar написа:
Панели, разширителен съд, серпентина, тръбен път.
Соларен обезвъздушител, фитинги.....оооо, фитинги!!! В кашона имам за поне още една отоплителна или слънчева инсталация за БГВ.
Сметни само, месингов сферичен кран, с холендър на 1 цол и ще ти се завие Свят!
Lutchezar - майстор
Аз горното изброих само с идеята да знае откъде да започне да си смята необходимата течност...
Няма смисъл да я смята, предвид малката инсталация.
Ще си купи 1 туба от 5л пропилен гликол и ще я разреди както намери за необходимо, за да е като по ноти.
Ако не е решил да пълни с еФтини антифризи от бакалията, на кило...
Сякак може.
С готения ще получи 12.5л течност, с точка на замръзване -23 градуса.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Помощ за изграждане на соларна система за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: