Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
За какво ще гледаш щепсела. Прекъсналата нула в ключа е достатъчна всичко да свети на фазомера. Боилера не участва защото е изключен от копчето. Когато е работил вероятно е да е работил през зануляването и металните тръби на водопровода са били нула. Какви щепсели и паприкаши като в друг контакт, си работи пералнята. Най лесно е кабела да се махне от бойлера и в бойлерното табълце нулата да се върже на твърдо. Може и с ваго клема. Ключа се изхвърля и се поставя един автоматичен предпазител 16 ампера вътре. На края на кабела се слага хубав контакт вместо бокйлера. Ако решиш да ползваш пак бойлера в табълцето се добавя една глим лампичка да сигнализира че е включен АП.
kozl - майстор
пет сеп 02, 2022 1:34 pmESPACE написа:
пет сеп 02, 2022 11:37 amLutchezar написа:

Как разбираш дали работи ключа, включваш го на празен бойлер? Първо е забранено, второ бойлера като поседи празен повече време вече не е бойлер....
Кое е забранено и защо? Какво ще му стане на бойлера ако е празен?
Продължително включен нагревател без вода в бойлера ще прегрее и с голяма вероятност ще се повреди.
Дори попаднах на бойлер със спукана тръба за топлата вода вътре в балона и по стечение на обстоятелсва започнал да работи като РС отчасти запълнен с вода. Част от нагревателя останала на сухо и нагревателя се повредил. Нов нагревател + нова тръба за топла вода вътре в бойлера.
Аз пък патих с обемно проточно бойлерче 5л (без налягане). При продължително отсъствие, като забравя да изключа от мрежата и нагревателя спукан. Смених няколко нагревателя и всите бяха спукани в горния край, което ме навежда на мисълта, че при продължително отсъствие водата в бойлера намалява и горната част на нагреватела остава на сухо, прегрява и се пука.

И ESPACE яз съм сигурен, че това де писах на теб ти е известно, но пък може да го прочетат други, които не са запознати. Поста ти е свързан със "забраненото" . А отговор по този критерий у мен няма.
Първо не съм сигурен, че има вписано като забрана или е вписано като препоръка, а второ ако вписаните забрани не се спазват, това означава ли, че са забранени :?
ESPACE - майстор
Източен бойлер няма никакъв проблем да бъде включен. Случвало ми се е няколко пъти на различни бойлери. Загрява си нагревателя и за минути терморегулатора изключва. После си включва и изключва и си поддържа вътре зададената температура. На въздуха.
hidrazin - майстор
съб сеп 03, 2022 1:30 pmESPACE написа:
После си включва и изключва и си поддържа вътре зададената температура. На въздуха.
Аха, остава да му бучнеш един вентилатор и те готова ти бойлерна духалка... :-D
:partyman:
ESPACE - майстор
Разрешавам ти да го патентоваш. :)
Ако се вържат тръбите към парното, става уникално. КоНфорт отсекъде.
Искам да съм вписан в патента!
mpankov - помощник
Благодаря на всички, елиминирах комбинирания ключ и вече всичко работи без проблеми.
пон сеп 05, 2022 7:55 ammpankov написа:
Благодаря на всички, елиминирах комбинирания ключ и вече всичко работи без проблеми.
Оправи си и "наставените" проводници!

Тема "Въпрос за свързване на бойлер и пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: