• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тука стана страшно!
съб сеп 10, 2022 1:53 pmpetromaniq66 написа:
Пробната ламба служи за проверка на верига не за копачка на ток или фазоуказател.
https://photos.app.goo.gl/6XKEnyrZh7ypi2jM8
По абсолютно същият начин ще се държи и класическа пробна ламба.

Еййй, забрайх да пипна другия край!!! Цяла зима щях да си карам с лятнити гуми.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб сеп 10, 2022 6:45 pm, променено общо 1 път.
petromaniq66 - специалист
Е да ама светва 40...60W крушка по индукция - е свети слабо, ама то от разклонителната кутия...там е магнитопровода на "индуктора" :-D .
Андри, глимката ако сдаде поста, става безопасна игла.
Козлин, насочи словописната енергия другаде!
petromaniq66 - специалист
Слаба връзка не се търси с Глим или пробна, а със сериозен консуматор 1000W и се мери спада на напрежение.
Andri01 - майстор
Да ,"безопасна" игла ако даде на късо!! Както съм ПИСАЛ!!! А това става само с едно изтърваване и изкривяване на електродите и! После човечето става фазоуказател ! Спирам! Юнаците да си ползват наплюнчени пръсти,ламБи, фазоуказатели/ фазомери/,и каквото там са си измислили. :lol: :lol:
съб сеп 10, 2022 7:06 pmpetromaniq66 написа:
Слаба връзка не се търси с Глим или пробна, а със сериозен консуматор 1000W и се мери спада на напрежение.
Ставаше дума за верига, та ми стана смешно изречението. Да напомням ли или в дълбокото става по опасно, както е известно?

Андри, не се ядосвай!
Всеки го е тресло напрежение, при слаб ток, докато се прави на домашен майстор.
Тока убива през "ЛамБа", но не глимка.
По добре, наистина, лаиците да спрем.
hidrazin - майстор
съб сеп 10, 2022 7:10 pmAndri01 написа:
Както съм ПИСАЛ!!! А това става само с едно изтърваване и изкривяване на електродите и! После човечето става фазоуказател !
Престани с ЛЪЖИТЕ.
съб сеп 10, 2022 7:10 pmAndri01 написа:
Спирам!
А дано...
:partyman:
Добре де, предлагам примирие, пред неоспорим факт, а именно...

Безопасна игла може да те убоде, без да те убие, в общият случай, освен в изключителен случай, попаднала в ръцете на 芸者忍者.

Ох, искам да съм глимка, дала на късо!
iliya_i - майстор
съб сеп 10, 2022 4:18 pmAchko69 написа:
Да,аз работя с различни измервателни уреди за диагностика - аналогови и цифрови.За вас пробната ЛАМБА може и да е демоде,но за мен тя е много полезен инструмент в някои случаи.Както този предмет на форума-фазопоказателят свети при нулевия проводник,цифровият волтметър измерва 220v мехду проблемния нулев проводник и нулата на контакта. Пробната лампа позволява да се проверяват веригите под товар.
Последното е вярно. Ама това, че лампа с нажежаема жичка свети по индукция от успореден проводник, няма нищо общо с истината.

Тя ако светеше, всички щяхме да си светим безплатно, при изключени ключове, че и бушони.

И защо намеси компютърната техника? Тя какво общо има?
А, ясно, компютърджия! Ама нещата на 220 V са малко по-различни.
Andri01 - майстор
хидропонтий,ти се скрий! !! Хал хабер си нямаш от електротехника. Преди време имаше един кавал тука,като тебе: първо обиждаше,после отваряше Google и копираше барабар с грешките! Правеше се на професор, академик ,а беше бивш обикновен посредствен даскал .Това ,което правиш и ти, "умнико"! За това Весо те нарече: "Анталигентния гугъл"!! :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21

Тема "Защо има напрежение в заземяващия проводник?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: