• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен4000 - помощник
чет сеп 15, 2022 9:40 amkrasi92 написа:
Всяка една термодвоика е със специфично съпротивление. На снимките са само термоограничители.
Шунтирах термодвойката и пак без резултат.Имам познания,но те не са в електрониката и не мога да проверя по платката дали има напрежение в управляващата 6 волтова верига.От двете релета,да те играят ролята на силови пускови релета поставени веднага след входа на захранването ,и се намират на дисплейната платка.Едното работи,а другото не.Не знам дали греша,но използвах звравото и през него прекарах фазата,за да бъде прекъсвана,когато печката не се използва,а нулата я пуснах директно,без да минава през реле и печката си проработи.Не знам дали греша,като пускам нулата да не е през релето.
krasi92 - майстор
Термодвоиката има специфично съпротивление. Последната ти снимка е на термоограничител. Ако си шунтирал това от снимката е ок. Може да го шунтираш. Премери с уред на бобината на релето дали имаш напрежение.
Lutchezar - майстор
чет сеп 15, 2022 10:19 amМилен4000 написа:

....
а нулата я пуснах директно,без да минава през реле и печката си проработи.Не знам дали греша,като пускам нулата да не е през релето.
Връщаш се с платката при онзи майстор и пробвате да подкарате въпросното реле, или е то, или е неговото управление.
hidrazin - майстор
Ай стига с фантастиките. Още малко и ще измислите нова електроника.
В готварските фурни/печки/плотове няма термодвойки.
Никоя термодвойка НЯМА специфично съпротивление.
:partyman:
То да премери, но не с фазомера.
Потретвам- на снимката виждам схема, на която управляващата е на 6 волта прав ток.
Едно мултицетче, настроено на обхват- 20 волта, прав.

Не смятам, че е проблем 0та да заобикаля релето.

Хидра, снимал е нещо, което в началото изглеждаше здраво, после изглеждало, че не работи. Достатъчно е да го прозвъни- тука има- тука няма.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет сеп 15, 2022 11:12 am, променено общо 1 път.
Милен4000 - помощник
чет сеп 15, 2022 10:53 amТрифон П.Трифонов написа:
Потретвам- на снимката виждам схема, на която управляващатае на 6волтаправ ток.

Хидра, снимал е нещо, което в началото изглеждаше здраво, после изглеждало, че не работи. Достатъчно е да го прозвъни- тука има- тука няма.
Термоограничитела единия ми даде с уреда връзка,че е здрав,но след като го отмонтирах от печката не ми дава вече връзка,затова първо казах,че е наред,а след това не.
Милен4000 - помощник
чет сеп 15, 2022 11:03 amМилен4000 написа:
чет сеп 15, 2022 10:53 amТрифон П.Трифонов написа:
Потретвам- на снимката виждам схема, на която управляващатае на 6волтаправ ток.

Термоограничитела единия ми даде с уреда връзка,че е здрав,но след като го отмонтирах от печката не ми дава вече връзка,затова първо казах,че е наред,а след това не.
Но установих,че дали термоограничитела е там или не печката след заобиколката на едното реле си работи.Ще сменя термоограничитела ,но искам мнение дали заобиколяването на едното реле с нулата е грешка,и дали е възможно само на едното реле нещо да му въздейства и то да не включва?
Вече писах- според мен, не е грешка заобикалянето на 0та.
Възможно е да има проблем с управляващата верига на едното реле.
По скоро, "нещото" не му въздейства и то не включва.
Милен4000 - помощник
чет сеп 15, 2022 11:11 amТрифон П.Трифонов написа:
Вече писах- според мен, не е грешка заобикалянето на 0та.
Възможно е да има проблем с управляващата верига на едното реле.
Да,това го разбрах и благодаря.Има ли как да разбера,понеже по надписите не намерих в интернет термодвайката дали при определена температура отваря или затваря моята.Термоограничител и термодвойка не е ли едно и също?При определена температура или отваря или затваря.
Lutchezar - майстор
Хайде сега електромагнитни духове. Сигурно има и такива де.
Автора е леко скаран с електрониката, може да затваря и отваря вериги, но не може да размени двете релета да види кое как се държи или да подаде външно захранване на релето и да види дали работи...
Да ходи при майстора.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Фурна за вграждане Миеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: