Най - вълнуващия въпрос зимно време.
илко илиев - специалист
искам да я разглобя и да и сложа нова риза вътре защото тая не стига до долу а отстрани има един ред тухли и искам отгоре да и сложа малко тръби да бие огъня по тях
bibiqn - специалист
Моята съм я правил аз,но няма как да я снимам.Отваряш камината отгоре и махаш тухлите отстрани.Правиш водната риза слагаш вътре затваряш капака и "воала".Не е кой знае какво.

Прикачен файл

Изображение0001.jpg
Ето я и моята.Най добре влез в някой магазин за камини виж как е направена и ще се ориентираш.Успех
Изображение0001.jpg (37.37 KиБ) Видяна 6102 пъти
montoya - майстор
илко илиев написа:
но незнам как се разглобяват тия на прити.някой знае ли от къде и как
Най - вероятно ламарината която е на гърба е хваната само с лайстните които покриват ъглите на камината Махаш първо тях, после ламарината и вътре самата риза сигурно се крепи на 2 - 3 точкови заварки които ги пилваш с флекса и излиза. Разглобявал съм обаче от тия дето са като циганска любов печки и тя се разглобяваше отгоре
bibiqn - специалист
montoya написа:
илко илиев написа:
но незнам как се разглобяват тия на прити.някой знае ли от къде и как
Най - вероятно ламарината която е на гърба е хваната само с лайстните които покриват ъглите на камината Махаш първо тях, после ламарината и вътре самата риза сигурно се крепи на 2 - 3 точкови заварки които ги пилваш с флекса и излиза. Разглобявал съм обаче от тия дето са като циганска любов печки и тя се разглобяваше отгоре
Моята не е прити.Капака имаше на страна по 3 точкови заварки.С флекс не посмях да бъркам а взех един секач и чук и боййййййй.:)
Момчета, искам да направя и аз една водна риза. Виждам, че повечето от вас са минали по този път. Кажете моля ви от какви тръби ги правите. Огъвате ли ги или се заваряват. Или знаете ли човек, който да прави? Живея в София - в Лозенец. Благодаря ви предварително.
bibiqn - специалист
johnata написа:
Момчета, искам да направя и аз една водна риза. Виждам, че повечето от вас са минали по този път. Кажете моля ви от какви тръби ги правите. Огъвате ли ги или се заваряват. Или знаете ли човек, който да прави? Живея в София - в Лозенец. Благодаря ви предварително.
OK.Но на каква печка ще я сложиш дай малко инфо и може да ти се даде съвет.
илко илиев - специалист
аз съм ги правил от дебелостенни тръби и безшевни тия които се слагаха едно време за парните инсталации..има най различини размери.тая малката печка цялата скара е с тръби, тръба 3/4 я разпробих и съм наредил мисля че бяха 12-13бр.тръбички с ф-вътрешно-10мм. и отсреща на водната риза също е пробито заваряш и тая 3/4тръба влиза и в водната риза която е на буквата П.направих я с ламарина4-мм. просто няма изгаряне.моя дядо е много доволен
bonjyr89 - специалист
Колега точно за твоя случай със скарата имам някакво решение погледни тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=30 -bonjyr89
Здрасти,
Печката ми е чудо - от турските. Прочетох доста работи, колко е трудно да се преправят и все пак преди да дам 500 лв. на кожодерите за камина,която постоянно трабва да захранвам с въглища, защото вече на дърва няма смисъл - ще опитам нещо. Кюмбето работи фантастично на горно горене. Развива неимоверна температура с донбаски въглища. Работи м/у 8 и 12 часа, чисти се направо с кофата и в нея не остава почти нищо. Предвид високата тепература в кюнеца и за да не се отнема предимството на лесното чистене, а и защото в самото кюмбе няма много място, си мисля дали не може да се преправи самата фабрична лира. Тя се продава към самата печка, но може да се купи за 15-тина лева и става за всяка печка. Монтира се на изхода - м/у печката и кюнеца. Има 5 доста широки тръби, които ако се свържат по някакъв начин биха могли направо да станат риза. Аз имам да захранвам само два радиатора, а температурата на лирата е почти колкото и на капака на самата печка. А си и мисля ,че на това място, досатъчно далече от прекия огън ще се намалят и загубите в кюнеца, без голям конденс.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Най-сетне някой с мисъл в главата!

Тема "Имам една идея възможно ли е да я реализирам." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: