Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
dido_boi - специалист
n_a написа:
Тази страна е натрупана с боклуци. Не се вижда кой-знае какво. Опиши с думи ситуацията.
Това е входа за гаража. Като махнеш боклуците от долу е циментова плоча покрита с гума. Плочата излиза пред гаража около 2,5 - 3 метра.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ми направи дренажа под плочата, щом не ти се разбива.
Ако схванеш каква е идеята на дренажа, ще намериш начин!
dido_boi - специалист
Така от всичко казано до тук смятам да направя следното пък вие ще дадете мнение дали да съборя гаража или ще постигна някакъв успех.
1- дренаж ще направя около двете стени на разстояние около 1 метър защото не мога да достигна до тях защото баща ми реши да излее плоча по дължината на гаража (7 на 1 метър) и от двете страни за по-голяма красота. Освен това не мога да слеза 20 см под плочата защо то слизам под нивото на улицата а тя няма тръба или канал или каквото и да е за да може да вкарам водата от дренажа в него. Така че ако дренажа е над нивото на улицата ще може спокойно да изтича на нея (така или иначе тази улица почти не се ползва а и не е ясно след колко века ще я асфалтират )
2- от вътре на гаража ще положа някаква хидроизолация и може би термоизолация.
3 - последната стена (където е вратата) най- вероятно ще остане без дренаж
Явно съм започнал да греша още при построяването като съм избрал тези бетонни блокчета и че не съм направил никакво усилие да изолирам гаража от водата но за съжаление аз съм електроинженер а тока и водата не се понасят :lol:
Е какво мислите за нещата които смятам да направя :?
pacou - помощник
здравей
прочетох за проблема ти и се сетих за една фирма за хидроизолации, при която видях такова блокче намазано с един материал и беше напълнено с вода - не течеше /водата стои като в басейн.
ще потърся някъде техни координати и ще ти ги пратя.
Domashen_maistor - специалист
Мисля, че е по-добре още веднъж да премислиш нещата.
Ако все пак сирешил да полагаш отвътре хидроизолация, има такива на циментово-битумна основа. /за това говори колегата по-горе/. Доколкото си спомням на теразит е двукомпонентна, има и Isomat и Henkel. Потърси по сайтовете им. Бих ти препоръчал като качества гръцкото - Isomat. Иначе дренажа ми се вижда безсмислен на този етап.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Писах, но явно не се е пратило.
С вътрешна хидроизолация няма да постигнеш нищо полезно. Имаш 3 месеца да намислиш как да стане. Отвън!
Опиши точно ситуацията.
dido_boi - специалист
Това върши ли работа като по ясно обяснение. Нивото на пътя е по ниско от нивото на гаража с 5 см

Прикачен файл

Drawing2.jpg
Drawing2.jpg (46.09 KиБ) Видяна 5388 пъти
pacou - помощник
изпращам ти фирмата и телефона "ЕКОС" ООД - 946 60 99 гр. софия.
ronik - специалист
Кога започна да тече? Има ли наблизо водопроводни тръби?
velsi - Почетен майстор
pacou написа:
...прочетох за проблема ти и се сетих за една фирма за хидроизолации...
pacou написа:
изпращам ти фирмата и телефона...
А не се ли сети, че във форум "направи си сам" търсим идеи, съвети и решения, а не фирми?!

Тема "Протече ми гаража и сега се заледи на цяло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: