Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
на домофона вкъщи има лека микрофония - поне според мен е лека, защото като сложа слушалката на ухото изчечва
Идеята ми е да сложа едно регулируемо съпротивление на кабелчето, където пише S, вероятно това е за слушалната
дали ще стане ? И с какви параметри трябва да е, че има с различни числа ?
Изображение
https://www.aliexpress.com/item/32844761642.html
kozl - майстор
Първо пробвай да запълниш слушалката с дунапрен.
И пиши каква е слушалката. Може и снимка на платката.
пон окт 17, 2022 8:29 amkozl написа:
Първо пробвай да запълниш слушалката с дунапрен.
И пиши каква е слушалката. Може и снимка на платката.
снимките са от нета, но при мен е същото - GND e общото а М и S би трябвало да са каналите
пробвах с донапрен (тоалетна хартия) стана, но е махнах защото реших че е тъпо (както казват побългаряване), и затова се спрях на някакво електронно съпротивление
предполагам че GND e общото и това отговаря на нула и това ще ми е третия крак на съпротивлението преди да влезе кабела
Въпроса миссля че е към правилния ли електронен елемент ли съм се насочил да закупя
Изображение
MamaMy - майстор
Правилния вариант е с дунапрен. Акустичната връзка между говорителя и микрофона предизвиква микрофонията. В старите телефони те лягаха в гнезда от дунапрен, а отделно самата дръжка на слушалката беше натъпкана с такъв. Като добавиш съпротивление ще нарушиш или чувствителността на микрофона (няма да те чуват) или на говорителя (ти няма да чуваш).
krasi92 - майстор
Тъпо му е с дунапрен. С тоалеетна хартия също :-D :-D :-D
kozl - майстор
Когато дунапрена не помага за слушалките на снимката съм подменял съпротивление, което намалява амлитудата на сигнала от микрофона. Обаче това влошава звука на входното табло. Така че първо дунапрена и после ако не става промени по схемата.
Дали ще стане със съпротивление последователно към "S", може би да, но не съм го практикувал. За това не мога да изпиша предложение.
Може да пробваш от любопитсво с тример или потенциометър със съпротивление колкото е това на капсулата високоговорител.
goran67 - специалист
Пробвай с "електронно съпротивление". Може да са измислили такова вече. :)
Аз съм за дунапрена.

Тема "домофон - микрофония" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: