пон окт 17, 2022 1:09 amVirtex написа: Имам въпрос на какво може да дължи следната ситуация и какво да се направи за установяване и премахване на проблема:Чакай ся малко че тук се фърлиха на вкупом на амбразурата...
пон окт 17, 2022 7:24 amAvas_co написа:Това не го бях забелязал, още по-малко - предположил. Но ми се струва логично. На тавана (най-вероятно) земното е свързано към работната нула на къщата, а земното на инсталацията е вързано към нулата от "енергото". Може да се провери много лесно с ампер клещи - измерва се тока при кола. Има и още, но не са за непрофесионалист.
Знаеш ли, кой, какви ги е вършил там?
Може пък земята да е станала работна 0 ...
вт окт 18, 2022 7:13 pmHoвoceлckи написа: ...... На тавана (най-вероятно) земното е свързано към работната нула на къщата, а земното на инсталацията е вързано към нулата от "енергото".....
вт окт 18, 2022 8:39 pmtzetz009 написа:Ми, то защото, навремето само челници са ползвали, че и цветното кодиране са ползвали, та ...вт окт 18, 2022 7:13 pmHoвoceлckи написа: ...... На тавана (най-вероятно) земното е свързано към работната нула на къщата, а земното на инсталацията е вързано към нулата от "енергото".....Викаш в тъмното е нормално да се сгреши? Ама чак пък толкова!?!?! Цветното кодиране за к'ъв х@й е измислено? Ако нямаш осветление ( челник примерно ) и не виждаш цветовете - по-добре не връзвай нищо!!!
![]()
![]()
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: