• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
israeli - специалист
Здравейте, един от чугунените радиатори протече. Пукнатото място е в средата на 23 ребрен радиатор и на труднодостъпно място, тоест от задната страна в близост до стената. Чудя дали има вариант да се залепи/ремонтира чрез отстраняване на пукнатото ребро или направо да поръчам нов? Някой да е преминал през тази процедура или да препоръча читав майстор за района на София?

Мартин Кръстев - помощник
За мое щастие не ми се е случвало. Според мен ще е по-добре да си купиш нов, но ако много държиш на този се обади на някой майстор.
israeli - специалист
вт окт 18, 2022 4:46 pmМартин Кръстев написа:
За мое щастие не ми се е случвало. Според мен ще е по-добре да си купиш нов, но ако много държиш на този се обади на някой майстор.
Нов, предполагам е само алуминиев радиатор. Мисля, че няма вече нови чугунени, но може и да бъркам.
chapara - майстор
Ремонтира се, не ги слушай!!!
Имам човек, но не знам как е с времето, играл съм я тая игра.
silent - майстор
Баси завиждам на хора дето имат човек....вече стана като в соца лайнарка не можеш да уредиш без връзки....че се ремонтира ремонтира се ама не си заслужава освен ако не си корав мазохист, беден индиец или не намериш майстор беден индиец да ти го ремонтира....аз бих го завлачил на вторични и бих си купил нов панелен радиатор....може и алуминиев ако си аристократ какъвто аз не съм...
radius - майстор
Ако имаш път към Варна ела да се спазарим за един като твоя, давам го на цената за скрап :wink:
Може и по Спиди, ама ти плащаш
israeli - специалист
Мисля, че най разумно е да си купя нов и този да го пратя на вторични. Не ми се рискува с купуване на стар, че е бомба със закъснител. Добре, че бях в нас докато протече, за секунди направи огромна локва в спалнята.
Hoвoceлckи - майстор
Буквално не съм имал такъв проблем, но съм събирал от 10 глидера на 20. Прави се с два ключа (имам ги) едновременно. Да речем нещо такова
Прикачен файл:
IMG_20221018_224354.jpg
IMG_20221018_224354.jpg (33.86 KиБ) Видяна 1045 пъти

Това е от мрежата. Моите са импровизирани с "Г"-образни ръкохватки.
Обаче е доста трудна работа. Особено след като са работили. Отделно, не е съвсем сигурно, че после (при събирането) ще ги херметизираш от раз. Та най-добре нов.
chapara - майстор
Консуматорско общество, къде тук е идеята да възстановим по доброто и да си купим нещо с предварителен заложен срок на изправност?
А изнасянето :? Ноо, всеки познава себе си. Да не говорим че има търсене за селски къщи и вили, перфектни две десятки със счупране на пробития глидер, ако е той ,а не гарнитура само!
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно тъй - чугуненият радиатор е едно от най-великите достижения на човечеството през 18-ти век. Предава се от поколение на поколение като генетично наследство, щото му е трудно изнасянето. Като се спука си длъжен да го ремонтираш, щот хамалите искат повече пари да го изнесат, отколкото дава металекса. Обаче майсторите, съгласни да го ремонтират и те не са прости :-D
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с чугунен стар радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: