Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
krasi92 - майстор
Но за сметка на това си има петно на фасадата :-D :-D :-D..
brum - майстор
Може и да не се дупчи. При мен само силикона го държи. Предпочетох го пред това да дупча хидроизолацията.
krasi92 - майстор
вт окт 18, 2022 7:57 pmbrum написа:
Може и да не се дупчи. При мен само силикона го държи. Предпочетох го пред това да дупча хидроизолацията.
+1.А има и монтажни лепила добри.
chapara - майстор
вт окт 18, 2022 7:57 pmbrum написа:
Тоя спор сме го водили вече!
brum - майстор
Ха. Добре. Не знаех :) .
вт окт 18, 2022 7:31 pmkozl написа:
вт окт 18, 2022 6:57 pmStix написа:
вт окт 18, 2022 6:42 pmшоп написа:
Ми смени си уплътненията на винтовете и централното, притегни и няма да има течове.
Сменил съм уплътненията и всичко е стегнато до колкото позволява.
Въпроса е как си ги сменил и с какво. Дали уплътненията са подходящи :?

И оти ми се чини, че гайката на меката връзка е накриво навита во резбата :?

Изображение

С такъв комплект ли хвана казанчето за чинията?

Изображение

И такова колелце м-у казана и чинията над кръглия отвор към чинията?

Изображение

Ползван е комплекта който дават с казанчето и моноблока, винтовете са същите, само съм сменил колелцето с гумено защото другото беше смачкано, и реших че това е по надеждно.
На чинията има малка ваничка, и тя е пълна с вода, която явно прелива в даден момент.

Ремонта не съм го правил аз, че да съм спестил пари, ама ако го бях направил аз поне нямаше да ме е яд толкова.

Благодаря на останалите които се отзоваха и ми казаха кое не е наред, още утре ще се опитам да отстраня проблемите.
krasi92 - майстор
На сайта на видима имаше видео кое как ако си изхвърлил схемите и упътването от комплекта.
kozl - майстор
Уплътнението на снимката за м-у казанчето и чинията е с двойно лепеща лепенка, която го фиксира и по този начин отпадат неприятности като разместване при монтажа на казанчето. Материалът за мен с неизвестна дълготрайност. Не знам колко време ще издържи да е еластичен, след което има вероятност да започне да пропуска от това място.
Обаче като обикалях магазините да търся уплътнение - зле с избора9, това беше най-подходящото, което намерих.
А и вече се напатих от протекли уплътнения на монтирани от мен санитарни прибори. Оказва се че уплътненията за n години станали на кокал. А докато обикалях магазините за уплътнения и некакси още в магазина кокалясали.
А как да познавам кой материал ще се задържи по-дълги еластичен :?

Едно уточнение. Ако нивото в казанчето е настроено да не прелива и промивния механизъм не изпуска, казанчето се оставя пълно за повече време и ако не изтича вода навън, значи проблема е в уплътнителния пръстен м-у казанче и чиния. А то според мен си личи, че теча е от пръстена, като се засилва при промивката.

Аз пък гледам комшии си изнесоха до кофите ползван моноблок и демонтиран с къртача :shock:
Ако не беше с къртача щях да го взема, но си взех само болтовете на казанчето, че за механизмите имаше други кандидати. Нема такива болтове по магазините. Първо неръждаеми с неръждаеми шайби. Там дето застава конусното уплътнение няма резба, широки глави, без нужда за шайба отгоре.
Обаче де такъв късмет. В магазините за крепежи може да се закупят дълги неръждаеми болтове М6 и неръждаеми широки шайби. Но уплътнения ще трябва да се ползват от стандартните комплекти, защото не съм намерил да се продават отделно и не съм открил начин с какво да ги заместя.
krasi92 - майстор
Тоя монолог от отело ли го изкара. Пак се захласваш
chapara - майстор
Не знам как ги правите тея монтажи :? Преди 12-13 години правих заготовка за монтаж на 100 моноблока за три дни, та след разнасянето да става бърз монтаж. Всичко с оригиналните крепежи на Видима. Не протече нито един и то в продължение на две години. После излезнаха от полезрението ми. Хотелско използване!

Кви уплътнения и щуротии търсите не знам :?

Тема "Защо има вода под моноблока?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: