• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
anlok - помощник
Здравейте!
Може ли да ми даде някой съвет кой от двата климатика да избера.Ще се отоплява една стая 4/4.

https://megaelectronics.bg/produkt/klim ... c35-rxc35/

https://megaelectronics.bg/produkt/klim ... ohg12kpca/
krasi92 - майстор
Джуджицуту се държи мнооого добре. Никакви ядове до сега. Майкина нямам наблюдения и инфо. Не е ли множко 12 за 16 квадрата :?
kalin72 - майстор
Аз бих взел конвектор Airlelec, стига да не се гони и хладно лятото...
krasi92 - майстор
И два пъти витамин це. Човеко пита за конкретни две машини алоу.
silent - майстор
вт окт 18, 2022 9:06 pmkalin72 написа:
Аз бих взел конвектор Airlelec, стига да не се гони и хладно лятото...
С една духалка още по евтино ще мине....а ако изрови и някой "лъч" или "елвекс" в мазето от студентските години на баща си ептен без пари ще му е...топлопроизводителя...
kalin72 - майстор
Е не, с духалката няма да се стопли...а и рече ЗА ОТОПЛЕНИЕ, та..затова конвектора.
silent - майстор
Калине много хора надценяват конвекторите приписвайки им чудодейни сили...с духалка ще се стопли точно толкова колкото с аналогичен по мощност марков или немарков конвектор и ще плати еднакво...предимството на конвектова е в по прецизния регулатор и икономия някаква от там.... но нищо повече....един конвектор ще ти изгори за 2дена ток колкото един климатик за 10...несравними неща са ...имам и климатици и конвектори и имам поглед кой кво харчи....

12 е голяма за 16кв...макс.9ка...а при добре изолирано и топло жилище може и 7ца...
Последна промяна от silent на ср окт 19, 2022 8:09 am, променено общо 1 път.
preslav - майстор
вт окт 18, 2022 9:42 pmsilent написа:
12 е голяма за 16кв...макс.9ка...а при добе изолирано и топло жилище може и 7ца...
И си прав, и не си - зависи къде е стаята, на балкана, на морето, на първи или последен етаж, в къща или блок, панелка или тухла, състояние на дограма и т.н.
В моя случай 12-ка си е много добре в приземен етаж на къща (13-15 квадрата), още повече, че климатикът не се "върти" нон стоп. Преди в същото помещенийце вентилаторната печка се справяше само ако едновременно с нея работи и фурната.
В панелката, вътрешен апартамент, без изолации, с троен стъклопакет, 10-ката се справя без напъване.
За мен най-точният ориентир е с какво е топлено преди помещението, там където "Елва", "Лъч" и т.н. са се справяли на един реотан, 9-ката е ОК, 12-ката е голяма, но ако се е налагало да се ползват 2 реотана - 12-ка е ОК.
sokolov.91 - майстор
С тия 300 киловата на месец, дето готвят да вкарат... До 300 киловата битов ток, след това на свободния пазар. Скоро ще е пълно с климатици с оставаща гаранция в ОЛХ. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Избор на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: