• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kivanov - специалист
нед окт 16, 2022 1:16 pmnikolov333 написа:
Около басейните винаги ще се намери от къде да тече.. Имаше една тема някъде тука за сграда в щатите, която се срути частично. Съмненията за причините бяха в свързани с близкия басейн. Та не залагайте само дренаж за повърхностните води.. от кой край на басейна са скимерите, че комшията наскоро му пропадна пътеката около единия и се оказа, че под нея има слягане над 30см. Няма да гадая на какво се дължи, но не разбирам дренажа на какво ще пречи. На моя обект под всички ВиК за чисти и мръсни води имам дренаж за такива случаи.
Интересен случай.

Слягания може да има покрай открити басейни и т.н. според мен. Моят басейн е с бая желязо и бетон. Знам ли. Ако протече ще имам проблем, който не се решава с дренаж ами по-генерално.
nikolov333 - майстор
Не става въпрос само за басейна.. Зимата ще видиш защо говоря за дренаж от горния край..
Lutchezar - майстор
Напролет като започне да се топи снегът, тогава става интересно.
kivanov - специалист
нед окт 16, 2022 10:22 pmnikolov333 написа:
Не става въпрос само за басейна.. Зимата ще видиш защо говоря за дренаж от горния край..
Надявам се да имам решение преди зимата.
нед окт 16, 2022 10:24 pmLutchezar написа:
Напролет като започне да се топи снегът, тогава става интересно.
Какви са възможните решения?

В крайна сметката къщата е в леген от хидроизолация. Колко зле може да стане? :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед окт 16, 2022 10:40 pmkivanov написа:
...В крайна сметката къщата е в леген ... Колко зле може да стане? :)
nikolov333 - майстор
Преувлажнената глинеста почва "набъбва"тоест увеличава своя обем. При мен се напукаха подовите плочи и се "издуха"леко, но при фундаментна плоча няма да има проблем според мен. Максимума е да се получи разместване по фугата между басейна и къщата, но това едва ли ще е проблем.
kivanov - специалист
пон окт 17, 2022 6:24 amn_a написа:
нед окт 16, 2022 10:40 pmkivanov написа:
...В крайна сметката къщата е в леген ... Колко зле може да стане? :)
Как да го приема Вашето мнение ? :)
пон окт 17, 2022 12:52 pmnikolov333 написа:
Максимума е да се получи разместване по фугата между басейна и къщата, но това едва ли ще е проблем.
Това няма как да стане. Басейнът и къщата са с фундаменти на едно ниво. Стените на басейна са 25см армиран бетон (същите като фундаментните стени на къщата). Качвал съм чертежите тук и от тях би станало по-ясно :)
resistbody - майстор
Хич да не ти пука, пак кавам че не схващам идеята им за дренажите.. от над 20 години вкъщи има малък 7 кубиков рибарник... изпълнен с технология от преди 30-40 години.. първия етаж е кота -1.40 камък и няма проблеми.. имаше ама бяха от другаде... не от "басейна"...
nikolov333 - майстор
Абе то да не става, че тогава е кофти да правиш дренаж при готови пътеки и озеленяване.. :|
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет окт 20, 2022 12:03 amkivanov написа:
пон окт 17, 2022 6:24 amn_a написа:
...В крайна сметката къщата е в леген ...
Как да го приема Вашето мнение ?
АКО нещо се случи с хидроизолацията, НедайБоже, ще имате вечно накисната къща
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: