Здравейте, имам новоизградена инсталация на 1 сезон с пелети и алуминиеви радиатори в къща на два етажа и сутерен (котелно). Пелетен котел грейко, буферен съд 25л, две колекторни кутии за етажите свързани към вертикален щранг, всички тръби са в гофрета по пода/стените и покрити със замазка. Пелетния котел работи на стаен термостат и се пуска и гаси няколко пъти на ден. Не мога да го пусна да работи постоянно защото идва мощен тъй като не се ползват всички стаи. Проблемът е че като изстине водата между пусканията сериозно пада налягането, след няколко дни напълно изчезва според манометъра. Интересното е че въпреки показанията и на котелния манометър и на този към веригата (едно и също показват) , когато се запали котела се вдига до някъде налягането, и заработва всичко без проблем, дори от 0 в студено състояние, но не съм го оставял дълго така. Обикновено го напълвам отново през 3-4 дни. Никъде не се вижда теч, единствено в единия колектор едва едва сълзи но колкото и да го натегна не успявам да го спра, не ми се вярва да е от там защото то дори не се вижда с просто око, трябва да го пипнеш за да се усети лека влага. Какъв може да е проблема за този сериозен пад в налягането?
Последна промяна от jaspet на чет окт 20, 2022 4:09 pm, променено общо 1 път.