• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
съб окт 22, 2022 8:39 pmHoвoceлckи написа:
Спри си бе смешник!
Предполагам това си го казваш в огледалото?
Иначе - голямо благодаря. Днес яко се хилихме за индукцията дето я нямало без магнитопровод. :x
Специално за теб. В случая имаме три проводника с преобладаващ среден ... проводник.
:partyman:
Avas_co - майстор
Ми, ако единия проводник не е свързан където трябва, а просто си върви успоредно с този с напрежение.
Какво става тога?
П.П.
Хидрата, че е антипатичен е ясно, но ...
Та, Новоселски, няма смисъл, прав е, просто е груб.
Но то е само заради изключително доброто му възпитание, не е за друго.
Hoвoceлckи - майстор
Явно нямате особена практика с навиването на трафове. Представете си нямате необходимото сечение и навивате първичната двойно (от два ката) с по-тънък. Обаче се налага някой друг да го довърши. Връзва "краищата" на късо, а на "началата" подава напрежението. Какво ще има на вторичната намотка?
krasi92 - майстор
Тотално си изпущил козите
Hoвoceлckи - майстор
То ти специално ставаш точно само за козар.
На принципа, на горе дадения пример, се определят и "начала/краища" на трифазните двигатели (когато са неизвестни). Да ви чета ли и тази лекция?
krasi92 - майстор
Екзотична птица си новоселски. Отричаш заземяването а си вреш моркова дето не ти е работа. А да оставим човека да премери каквото ще мери и тогава да се правиш на велик лектор
Hoвoceлckи - майстор
Хайде по-полека с квалификациите! :x
hidrazin - майстор
съб окт 22, 2022 9:17 pmHoвoceлckи написа:
Да ви чета ли и тази лекция?
Ма молА ти се - нищо не ни чети!
Да си чел когато му е било времето.
Разбира се че в бифилярна намотка резултатното поле ще нула или около нула.
И въобще не се опитвай да се измъкваш.
Хиленето беше че за взаимна индукция между два (или повече) проводника е необходим магнитопровод...
Нещо което навремето се учеше по физика в 7-8 клас.
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Що се правиш на разсеян. Тече ток по, нека са 50-на метра кабел. И винаги индуктира достатъчно ЕДН, та се усеща? Човек, би трябвало да ,тече и ток. Колко? За чия сметка? При какво условие не тече такъв?
За в случая смятате, че няма връзка с кола, та излиза напрежение (което "бие"). Ако има връзка - окей - напрежение няма да има, но ще има ток! ("изравнителен"). Колко? Колко често това е факт?
Hoвoceлckи - майстор
Направих "лабораторно упражнение"
Захраних духалка (~2кW) през единия проводник на кабел (3х2,5). Т.е. - пуснал съм ~9А. Мерих за индуктирано напрежение на краищата на другите два проводника с два мултицета - 0V. Нямам претенции,че уредите ми са висок клас на точност. Всъщност, единия отчете 0,01V.
Призовавам хидразин да направи постановката (подобна) и с неговите прецизни уреди да покаже (на клип) какво е индуктираното напрежение в съседния проводник.
Да ви успокоя - знам, че теоретично има взаимна индукция и без магнитопровод, но няма практическо значение (поне в случая).

Може и по друг начин - захранва с удължител някакъв консуматор, като предварително е разкачил ж/з-то от пластините на контакта и щепсела и мери в двата края. Но тук вече е случаят с "бифилярната" намотка :wink: (и конкретно - на мода).
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проблем с ел. инсталация - напрежение между земя и нула" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: