Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
silent - майстор
Повреден е крана преди водомера в шахтата у дома. За да се смени трябва да се спре водата. Дали има тротоарен кран не зная, но дори някога да е имало едва ли ще го намеря. Уличата е насипвана през годините.
Варианта е да си купя кран и да дебна когато спрат водата за авария да го сменя. Обаче ходя на работа, кога ще се случи да съм в къщи божа работа. Притеснявам се да не текне дотогава. Да го сменям без да се спира водата е екшън който не искам да си причинявам. Софийска вода извършват ли такива услуги?
Andri01 - майстор
Цялата арматура преди водомера е грижа на ВИК. Нали за това си слагат пломби. Викай ги да си го оправят. Ти си след него.
silent - майстор
Дано и Софийска вода мислят като теб....че в тая държава напоследък всеки с прави фасони както му скимне....с една единствена цел да ти е гадно....
Andri01 - майстор
Това е по закон. Не вярвам ВИК шопландия да са над закона. Но нищо чудно . При мене лятото смениха металния тръбопровод до водомера с черна тръба , защото протече, за тяхна сметка. Евентуално ще трябва ти да купиш нов кран.
шоп - майстор
нед окт 23, 2022 10:30 amAndri01 написа:
Евентуално ще трябва ти да купиш нов кран.
Нищо не трябва да купува. Водомера и всичко по веригата преди него е на ВиК

Ако имаш регистрация на сайта на Сф вода пускаш сигнал.
Ако нямаш регистрация се обаждаш на 0700...на Сф вода и регистрираш теч и авария. Ще видиш колко бързо ще дойдат.

Друг е въпроса, какво означава повреден кран?!
silent - майстор
Корозията на тръбата е раздула и цепнала крана там където се навива....засега само мокри дори визуално не капе....но е въпрос на време да си видя шахтата пълна с вода....и понеже идва зима ремонтирам шахтата изолация капак и забелязах проблема. ...и ме чопли...по добре да не го бях видял...щях да съм в душевен комфорт... :-D
шоп - майстор
нед окт 23, 2022 11:05 amsilent написа:
...и ме чопли...по добре да не го бях видял...щях да съм в душевен комфорт... :-D

Не си разваляй рахатлъка! Бъди в душевен комфорт!

Ако и когато избие ще забележиш. Няма да замръзне водомерната шахта и при -20 градуса ако отдолу извира питейна вода, която ти няма да платиш, защото не е минала през водомера.
Аз бих регистрирал проблема ( писмена кореспонденциа, уведомление, сигнал с обратна разписка и т.н.) доказващ, че като добросъвестен ползвател си уведомил, пък ако не реагират си е техен проблем. При авария и навън е -20 техни служители ще мръзнат:-(
Junak - майстор
нед окт 23, 2022 10:38 amшоп написа:
Нищо не трябва да купува. Водомера и всичко по веригата преди него е на ВиК
Тц, водомера си е твой, ти си го купуваш и монтираш, те само го пломбират...
iliya_i - майстор
нед окт 23, 2022 12:14 pmJunak написа:
Във Варна главните водомери (на блокове и къщи) са на ВиК. И при подмяна монтират само такива, с дистанционно отчитане. Лични са само контролните водомери на апартаменти, след главния водомер на блока. Ако е къща и въпросният водомер е единствен, той е и главен - собственост на ВиК и го сменят безплатно.
kr1100 - майстор
нед окт 23, 2022 12:14 pmJunak написа:
2020 ми смениха водомера безплатно -много дърт и износен защото отчиташе минмално количество вода.
Сложина с диистанционно отчитане и рахат работа. Иначе лепят бележки кога ще отчитат по никакво време и 2 часа диапазон. / 10:30-12:30 ч./

Тема "Повреден е крана преди водомера, как се процедира?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: