Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vsterev - специалист
Искам да попитам някой слагал ли си е фотоволтаици на покрива, аз съм на етап получена виза за проектиране и издадено становище от енергоразпределитлното дружество, в момента си търся квалифициран проектант за да ми изготви конструктивно и ел становище с което да продължа нататък по институциите. Въпроса ми е има ли тук някой които се се занимава с подобни неща!
brum - майстор
Трябват ти двама проектанти - един за конструктивното становище и един за електрическата част. В моят случай становището за конструктивната част го даде този, който беше проектирал навеса на който бяха панелите.
vsterev - специалист
ср окт 26, 2022 10:42 ambrum написа:
Трябват ти двама проектанти - един за конструктивното становище и един за електрическата част. В моят случай становището за конструктивната част го даде този, който беше проектирал навеса на който бяха панелите.
Да ясно е че са два един конструктор и един електро, би ли казал колко ти излязоха двете становища ?
brum - майстор
Едното без пари, че конструктора ми е роднина. За ел.частта имам само идеен проект, но очакванията бяха около 800-1000лв.

Нямам акт 16 за постройката на която са панелите. Затова съм там на идеен проект. С уговорка като стане готово да доплатя за останалото.

Тема "въпрос за ФЕЦ - соларни панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: