Значи постановката е такава две голи жици потопени в бойлер ....дали бъркащия вътре ще изтръпне или не, нали така?...Условия някакви имаме ли да уточним?Не са две голи жици, а две лъжици /вилици/....некФа сплав. С голи жици не мож сгрееш водата

Значи постановката е такава две голи жици потопени в бойлер ....дали бъркащия вътре ще изтръпне или не, нали така?...Условия някакви имаме ли да уточним?Не са две голи жици, а две лъжици /вилици/....некФа сплав. С голи жици не мож сгрееш водата
пет окт 28, 2022 12:00 pmvalentino76bs написа: Да повтаряме едни и същи работи е безмислено.Има си правила,норми,наредби т.н.1. Не повтаряме едно и също. На въпроса ми няма отговор в темата. Питам нещо конкретно. Ще работи ли ДТЗ при двупроводна инсталация при утечка от фаза през човек към земя. Ако не, защо?
В твоя случай зануляване и изключвай като се къпеш.
пет окт 28, 2022 4:44 pmStiliyan66 написа:На въпроса ти отговарям - да ще изключи !пет окт 28, 2022 12:00 pmvalentino76bs написа: Да повтаряме едни и същи работи е безмислено.Има си правила,норми,наредби т.н.1. Не повтаряме едно и също. На въпроса ми няма отговор в темата. Питам нещо конкретно. Ще работи ли ДТЗ при двупроводна инсталация при утечка от фаза през човек към земя. Ако не, защо?
В твоя случай зануляване и изключвай като се къпеш.
2. Занулено е, написал съм, но кое да изключвам като се къпя? Бойлера ли? Може ли да уточниш?
пет окт 28, 2022 7:39 pmvalentino76bs написа: Понякога се случват едни критични ситуации когато....примерно бойлера е по добре да не е бил занулен при 2пр. инсталация,.....да е имало дтз на двупроводната инсталация.....но нека не навлизаме в излишни полемики и да спазваме наредбите и законите.....АПсолютно съм съгласен.. само едно си мисля, че ДТЗ на двупроводна инсталация, май няма как да навреди, за разлика от ДТЗ при TN-C-S?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: