Най - вълнуващия въпрос зимно време.
problemi - напреднал
Привет,

Котелът ми е Biasi RinNova и ми дава грешка UU 85. По книжка това значи "Задържане на запалване на горелката за системни настройки" и не запалва. В момента го ползвам само за топла вода, без отопление. Пробвах да го рестартирам и да му спра тока - пак нищо.

Вчера намалих температурата на топлата вода от 48 на 40, но дали има нещо общо? Вдигнах я пак и отново нищо.

Утре сутринта ще звънна на техниците, но понеже съм с бебе имате ли идея дали мога нещо да го оправя сам?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не
Като си с бебе и стар таралясник е нормално да помислиш за резервен вариант, това е
problemi - напреднал
Котелът е на 6 години, от които активно е използван 3. Много ли е за котел?

Преди година смених основни части поради замръзване (едната беше топлообменника), така че не виждам смисъл да се сменя изцяло на ново.
Преди 6 години вече не се продаваше този модел. Освен ако не описваш правилно модела
problemi - напреднал
нед окт 30, 2022 9:23 pmLazarGanev написа:
Преди 6 години вече не се продаваше този модел. Освен ако не описваш правилно модела
Котелът беше сложен от инвеститора на блока и го сложиха 2016та. От кога е самият модел и кога са ги купували не знам. Реално е работил около 4 години, не повече. Но както и да е, ако трябва изцяло нов - ще взема. Но наистина майсторите казаха, че са сменили 2 от 3 съществени части на котела миналата зима и че няма смисъл вече от нов. Да видим какво ще се окаже този път.
След 2014г у нас има забрана за продажба на конвенционални котли, т.е. колко е стоял по складове, само той си знае. А що за динозавър е говори минималната му мощност - 15кВт! Сега вече има с 10 пъти по-малка мин. мощност. А и щом за 4 години работа са сменени 2 от главните компонента, значи правилно съм ти подсказал да имаш резервен вариант - например ел. бойлер. А бе само problemi, нали problemi?
problemi - напреднал
нед окт 30, 2022 9:38 pmLazarGanev написа:
След 2014г у нас има забрана за продажба на конвенционални котли, т.е. колко е стоял по складове, само той си знае. А що за динозавър е говори минималната му мощност - 15кВт! Сега вече има с 10 пъти по-малка мин. мощност. А и щом за 4 години работа са сменени 2 от главните компонента, значи правилно съм ти подсказал да имаш резервен вариант - например ел. бойлер. А бе само problemi, нали problemi?
Именно поради проблеми с него (и цената на газа) минах към климатици, за това вече го ползвам само за топла вода.

Но да, във всички апартаменти са сложени един и същ модел и за апартаменти като моя (двустаен) този котел идва прекалено силен и за това се чува шумене от радиаторите. Общо взето е за минимум 5 радиатори, а имаме само 3.

Ако утре реша да го сменя, би ли могъл да ми препоръчаш бюджетен котел за топла вода и отопление? Някоя добра бюджетна марка има ли?
нед окт 30, 2022 9:49 pmproblemi написа:
Ако утре реша да го сменя, би ли могъл да ми препоръчаш бюджетен котел за топла вода и отопление? Някоя добра бюджетна марка има ли?
Сакън, утре не взимай такова решение, звездите ми го говорят, ретрограден Меркурий влиза в Скорпион :cool: . Мисля, че освен от котела, трябва да избягаш и от фирмата-доставчик, за да излезеш от омагьосания кръг. :cool:

Тема "Липса на топла вода от котела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: