Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
нед окт 30, 2022 8:45 amAvas_co написа:
Този Laserliner изглежда готин. А и за 20 пари, е без пари.
За в къщи, че и не само, ми изглежда чуден.
Хваща ли наистина нещо в стените?
Не. И както писах детектира фаза от много близко под 5 мм. Може би 2-3 мм от проводник, по който има фаза.
Което според мен е основното му предимство пред останалите електронни, които имам.

Този от Баухаус детектира от повече от 5 мм и не може да открива офазени проводници в стени.

И понеже съм тестов колекционер купих некво "чудо" PEAK METER дето тражи, уж де - проводници у стените. А то детектира цели стени. Не моем го разберем къде кво детектира, камо ли да открива проводници в мазилка. Към контакт ШУКО показва еднакво и фаза и нула. И за фенерче не стаа оти му скапан светодиода. Обаче има интересин външен вид :roll: как да го не добавя към колекцията.
silent - майстор
Аз ползвам това от години - UNI-T, UT12A, и съм доволен, но не замества напълно класическия фазомер....
Hoвoceлckи - майстор
Идеята на безконтактните не е да заместват класическите ("контактни") указатели за напрежение. Имат си своето приложение. Не е ненормално на някой електротехник да не му е необходим. Не на всеки се налага да прави "бързи тестове". Разбира се безусловното (пре)доверяване не е уместно. Но като предварителен ориентир е доста полезен. Имам доста евтини, но последният за мен си заслужава парите (за моята работа).

Прикачен файл

IMG_20221031_185857_HDR.jpg
resistbody - майстор
Един тест на мойте пифкала, само дето едното не пифка

https://youtube.com/shorts/jb57OIHNFug?feature=share
DMN - майстор
kozl написа:
И както писах детектира фаза от много близко под 5 мм. Може би 2-3 мм от проводник, по който има фаза.
Което според мен е основното му предимство пред останалите електронни, които имам.

Прикачен файл:
1667281240501.jpg
1667281240501.jpg (95.73 KиБ) Видяна 852 пъти

Взел съм си този за 6лв. преди повече от 8г. Даже още е с оригиналните батерии, а не мога да кажа, че не съм го ползвал, не всеки ден, щото не ми е работа, но не е и малко използван.
Та, какво искам да кажа: на тоя чувствителността му силно зависи от това, точно къде си го хванал. Ако го държиш отгоре, чувствителността му е най-висока и хваща ел.полето(фазата) от по-голямо разстояние. Ако го хванеш по-надолу(към бялата част) чувствителността му намалява, и така с малко заигравка(опит) могат да се получат много добри резултати - точно откриване на фазовият проводник в кабела. Абе все едно, че имаш регулируем обхват :-D . При другите по-скъпи модели не знам как е.
Аз лично 75лв.(като този от темата) не бих дал за подобен уред, при условие, че този, който имам и описах, ми върши достатъчно за мен много добра работа.
resistbody - майстор
Вчера реших да пробвам пак тея маймунки.. тотална щета - лъже на куче... ще направя клип тея дни как свети и на всички фази в трифазен контакт, а винтовия предпазител на едната беше изгорял..
kozl - майстор
пет ное 04, 2022 12:03 amresistbody написа:
Вчера реших да пробвам пак тея маймунки.. тотална щета - лъже на куче... ще направя клип тея дни как свети и на всички фази в трифазен контакт, а винтовия предпазител на едната беше изгорял..
А капаците на контакта махна ли при пробата?
resistbody - майстор
пет ное 04, 2022 6:56 amkozl написа:
А капаците на контакта махна ли при пробата?
Разбира се че НЕ, нали това е идеята да провериш къде е проблема, не да разглобиш половината инсталация за да провериш...
Та за мене тея безконтактните е да провериш дали има напрежение по някой проводник без да нарушаваш изолацията.. става и да откриеш къде е прекъснат проводника..
silent - майстор
Не е това идеята на тази джаджа....а каква е нека ви обяснят ако искат поне 10 профита в тоя форум пред които Никола Тесла е напикан пиклю....
iliya_i - майстор
пет ное 04, 2022 7:22 pmsilent написа:
....а каква е нека ви обяснят....
Идеята на всички джаджи, които се продават на този свят, не само на тези е .... да се вземат едни пари.
Колкото повече свирят и светят, толкова повече се харчат, особено сред лаиците.
Ама то не е важно само да свирка и свети, ами и да знаеш защо свири и защо свети и да можеш да правиш верни изводи от това.
А който знае какво прави, ще стигне до верните изводи дори и .... с добрата стара отречена (защо ли :? ) .... пробна лампа .... :-D

Тема "Добър избор ли е fluke 1ac II voltalert?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: